Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2017 18:20
Teri22

XXX.XXX.27.254

Dobrý den,

mám jeden dotaz. Už druhým dnem naše samice vyjíždí po kojení na svá mláďata( zhruba 35 dní stará). Už je to druhý den. Vždycky mě to v noci vzbudí, jak tam před ní utíkají ti malí. Ale ona je ještě kojí. A je agresivní jen po kojení, jinak je s nimi v pořádku. Nevím jestli to může mít nějakou spojitost s kojením nebo. Nevím jestli ji mám u nich i nadále nechat, ale to by znamenalo, že na ně v noci po kojení bude zase agresivní. Opravdu nevím co dělat. Máte někdo tip co to dělá?

2.10.2017 19:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Má všeho dostatek ?

2.10.2017 19:43
Teri22

XXX.XXX.27.254

Jj. Jídla pití. Všeho jí dáváme dostatek.

2.10.2017 20:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Pardon, čeho má dostatek ?

To jsou vaše první mláďata ?

Prostorná klec ?
Klid, neruší ji třeba TV, pes?
Má možnost se proběhnout ?

2.10.2017 20:06
Teri22

XXX.XXX.27.254

No má vše co kojící samice potřebuje. Ráno dostane seno, aby ho měli celý den k dispozici. Pak mrkev, nebo jinou zeleninu. A pak teda granule popř. vločky.
Napadlo nás, protože ta samice je hodně drobná, jestli po ní toho mléka nechcou víc něž ona je schopna jim dát. Ona se často ohání když je kojí.

2.10.2017 20:16
Teri22

XXX.XXX.27.254

A pohyb má. Nikdo ji tu neruší. Psa ani nemáme a kočku teď ani doma nemáme aby se nerozrušovala. A ano jsou to naše první mláďata, nebo spíše její.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2017 20:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Samice může být v říji, některé samice to dělají, že mladé odhání, také mláďata v tomto věku už samici dost pronásledují a pokud nemá kam utéct, tak je prostě odežene.Není to nic neobvyklého.

3.10.2017 03:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

Teri22 napsal(a):
No má vše co kojící samice potřebuje. Ráno dostane seno, aby ho měli celý den k dispozici. Pak mrkev, nebo jinou zeleninu. A pak teda granule popř. vločky.
Napadlo nás, protože ta samice je hodně drobná, jestli po ní toho mléka nechcou víc něž ona je schopna jim dát. Ona se často ohání když je kojí.

Jiva může mít pravdu.

Vločky bych dávala denně.
Mladí je mají rádi a jsou výživné.

6.10.2017 05:32
horal

XXX.XXX.202.176

V tomhle věku jsou králičata velice čilá a tak při tom jak se odstrkují od struků může dojít ke kousnutí a samice to nese nelibě. Čtvrtý týden vrcholí u samice laktace a množství mléka prudce klesá. Proto také u masných plemen 35 den se králičata odstavují. Opět ale musím zdůraznit, že je to standard a vše je individuální, každý jednotlivec může být jiný. Já bych doporučil prohlédnout struky (pozná i laik jestli neni některý poškozený) a lehce prohmatat žlázy zda má mléko, anebo naopak jestli nedošlo k zánětu (plné zatvrdlé žlázy). Může to být také už zmiňovaná říje, ale třeba je už prostě nechce pak nezbývá než je odstavit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík