Zdravím,
Mám takový dotaz mám doma zakrslého králíčka je mu 5 měsíců a je to kluk. Ještě nedávno to byl milí králík který mě pořád olizoval chodil za mnou a rád se mazlil, ale teď po mě chce jenom jídlo když si ho vezmu utíká zpátky do klece nebo vrčí.Myslíte že to může být pubertou někde jsem četla že ano ale raději se zeptám i tady.Jo a žádnou špatnou zkušeností z jeho strany ke mně by to být nemělo. Děkuji za odpovědi :).
Jani555

XXX.XXX.221.170
Ahoj, no, mám na zahradě v králíkárně samičku králíka - jsou už jí dva a není zakrslá, ale někdy se taky třeba stane, že prostě nemá náladu a moc se hladit nechce, uskakuje a vypadá to, že mě nikdy neviděla . Ale někdy zase přiběhne a nechce mě pustit!:) Pokud to trvá déle než pár dní a navíc u kluka, tak je to možná hormonama - víš, co myslím:) Prostě ho začínají zajímat ženský - 5 měsíců je zhruba věk, kdy už jsou vyspělejší a má jiné starosti, takže by to možná puberta mohla být... Takže když se to nezlepší, tak uvažuj o kastraci - ale je to jenom můj názor:)
Kuratko

XXX.XXX.110.143
Ahoj mam doma kralicka je to mesic Co jsme si ji prinesli byla hodna ale odedneska zacal a zlobyt hlavne vse kousat a nedelala to dekuji za Rady.
Leviska

XXX.XXX.152.251
Dobry den mam doma rok stareho kralicka samce,bydlime sami jen obcas nejaka navsteva ted se ke me nastehoval syn ze zacatku byl Baddy v pohode ale poslednich par dni zacal za synem behat kdikoliv se zvedne tak ho pronasleduje a kdyz si ho chce pohladit tak i vyjede a chce ho kousnout obcas i mruci.Tak se chci zeptat cim to muze byt v ohrozeni neni a syn je na nej hodnej dekuji za odpoved Pavla
Leviska
napsal(a):
Dobry den mam doma rok stareho kralicka samce,bydlime sami jen obcas nejaka navsteva ted se ke me nastehoval syn ze zacatku byl Baddy v pohode ale poslednich par dni zacal za synem behat kdikoliv se zvedne tak ho pronasleduje a kdyz si ho chce pohladit tak i vyjede a chce ho kousnout obcas i mruci.Tak se chci zeptat cim to muze byt v ohrozeni neni a syn je na nej hodnej dekuji za odpoved Pavla
Asi mu synáček nevoní 🤣,A považuje ho za soka či ohrožení teritoria, at je na nej milej jak chce. ať mu zkusí dávat co ma rad , pamlsky , nejlépe zamlaskat a dat , třeba ovesnou vločku, bude vědet ze po mlaskaní přijde něco dobrého .... třeba se zlomí 😂
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!