Problém spřipouštením

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

krakík

17.10.2017 20:04
krakík

XXX.XXX.249.91

Dobrý den, mám problém s přpouštěním, už po třetí připouštím 3 samice s burgunským samcem dnes je 30 dnu od připouštení a stále nic krmím ječmen, oves a chleba.Připoušteni jsem sledoval samec spadnul.

cerepa

18.10.2017 20:03
cerepa

XXX.XXX.212.89

Pokud jsou samice skotné-březí, tak do porodu počítejte ještě cca 2dny.

18.10.2017 20:08
Msm

XXX.XXX.174.79

krakík napsal(a):
Dobrý den, mám problém s přpouštěním, už po třetí připouštím 3 samice s burgunským samcem dnes je 30 dnu od připouštení a stále nic krmím ječmen, oves a chleba.Připoušteni jsem sledoval samec spadnul.

Dobrý večer,

zapouštění samic během léta a podzimu může být problematické, jelikož většinu energie získané z krmné dávky, kterou předkládáte vloží samci (i samice) do výměny srsti a zvládnutí výkyvů počasí, které jsou pro toto období typické. Tím pádem je výrazně zhoršená kvalita ejakulátu u samců a tím se snižuje i oplození schopnost ovulovaných vajíček vašich samic.
Chlebem ale ničemu nepomůžete. Obohaťte krmnou dávku o kořenovou zeleninu (mrkev, pokud jsou králíci zvyklí, můžete dát krmnou řepu), přidejte kvalitní seno. Avšak není nad kompletní krmnou směs, která obsahuje potřebné množství energie...
Mimo to, co jsem napsal, pokud je dnes 30. den, králíčata se většinou rodí kolem 32. dne, takže teoreticky ještě máte čas. Můžete zkusit plody nahmatat, ale to je, řekl bych, pokud to neumíte, spíš risk. Stačí samici kouknout na struky, zda jsou mléčné, popřípadě v při jemném stlačení k sobě můžete vymáčknout kapku mléka (je-li králice skotná).
Momentálně je dobré používat mladé samce, kteří mají hotovou srst a jsou v síle, ale jak jsem psal již na začátku, při výkyvech počasí, které jsou teď, se nelze divit, že nejsou samice skotné (březí).

Chovu zdar!

Chovatel Lada

19.10.2017 09:10
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68

krakík napsal(a):

Zdravím, přidávejte samicím zelené krmení / trávu /...ještě teď dávám trávu k senu...

19.10.2017 10:56
hokrví

XXX.XXX.105.226

Včera se mi okotila samice připuštěná 17.9.9 ks a dnes 2 samice,1 připuštěná 17.9.7 ks a 18.9.9 ks. Přidávám taky zelené ke krmivu, na jaře začnu pampeliškou, pak seču kolečko trávy na sto kusů, na jednoho dospělého hrst jako pěst, ráno i večer až do prvních mrazů, pak přejdu na řepu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík