Dobrý dem prosím o radu jedna samice byla dost neklidná a když jsem jí prohlédla tak jsem zjistila že má na zadních tlapkách jako otlačeniny krvavé a teď se jí to dělá na přední, ale to myslím že si kouše tak jsem jí to začala máčet hypermanganem.prosím co to může být nebo proč jiné králíci to nemají.Děkuji Jindrich.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jindrich.po
napsal(a):
Dobrý dem prosím o radu jedna samice byla dost neklidná a když jsem jí prohlédla tak jsem zjistila že má na zadních tlapkách jako otlačeniny krvavé a teď se jí to dělá na přední, ale to myslím že si kouše tak jsem jí to začala máčet hypermanganem.prosím co to může být nebo proč jiné králíci to nemají.Děkuji Jindrich.
Otlaky.
Vyřaďte jí, otlaky na více končetinách je bolavá věc, která se léčí výrazně razantněji než nějakým hypermanganem. Pokud léčit, tak u veterináře, bude to zdlouhavé a s nejistým výsledkem.
A popřemýšlejte o povrchu, na kterém králíky chováte a o hygieně jejich chovu.
jindrich.po
napsal(a):
Ma otlaky. Vůbec nemusíte k vet. je to dojička peněz. Samotny hypermanga nestačí je to dezinfekce. Pořidte si sudocrem, je určen pro kojence na opruzeniny velice dobře funguje. Jednou za den namazat a hlavně dobře nastlat a neustale sucho.
Slabe ochlupení pacek muže byt dane geneticky a nebo vam stojí dost často na mokrem.