Výstava Lysá nad Labem - koupě králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

bb

5.11.2017 09:38
bb

XXX.XXX.203.216

Dobrý den.Chystám se navštívit výstavu Chovatel a přemýšlím nad tím, že bych si zde zakoupila i králíka, konkrétně zakrslý beran.Nechci ale králíka od někoho, kdo je podle svých slov "pěstuje" a jediný kontakt se zvířetem má jen tehdy, když je krmí.Chci ho jako mazlíčka, takže by měl být zvyklý na pohlazení.Najde se tam někdo takový?Děkuji za odpověď.

5.11.2017 10:07
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Měla jsem z Lysé z výstavy (ALE TO NENÍ PODSTATNÉ!)
zakrslého modrého beránka.
Bylo to NEČISTOTNÉ (to je podstatné!), vrčící, kousavé zvíře.
Měla jsem zakrs. beránka samičku - madagaskar. ta zas byla
úžasná = jako pejsek.
Měla jsem hermelínku modrookou-taky od "chovatele",
koupenou na výstavě.
Snad chycený zajíc z pole, by byl ochočenější a krotší.
Bez znalosti prostředí odkud zvíře je, je to riziko,

je to o štěstí.

Beránka bych už nechtěla. Jsou podstatně větší a měla jsem pocit, že
jim ty plandavé uši vadí při slyšení. Zřejmě zvuk zaslechli
na poslední chvíli a lekali se.
Raději bych nějakého krátkouchého zakrslíka.

https://www.ifauna.cz/kralici/diskuse/?q=n%C3%A1kup+v+Lys%C3%A9&sort=1.

5.11.2017 22:22
awake

XXX.XXX.115.252

Každý králík je jiný, můžete tam narazit na "mazla" i "agresora".
Pokud nekoupíte na výstavě, můžete kontaktovat chovatele králíků (adresu zjistíte v katalogu) a zjistit si, zda má ještě jiné králíky na prodej a vybrat si králíka přímo u něj.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2017 08:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

S názorem, že je každý králík jiný, naprosto souhlasím. Já se s králíky nijak nemazlím a stejně se mezi chovnýmí samicemi objevují takové, které pohlazení přímo vyžadují i ty co se ruky spíš bojí. Osobně si myslím, že je to spíš vrozené. Samce kolikrát kupuju i starší a většinu z nich není problém ochočit, ale i když k se nim chovám stejně, tak se mezi nimi vyskytují i takový, co zkrátka o nějaké hlazení nestojí. Přímo u chovatele uvidíte, jak se chová samice, když je klidná a nechá se sebou manipulovat, budou nejspíš takoví i mládí králíci.

7.11.2017 10:24
betyna5

XXX.XXX.208.34

V září jsem si v Lysé koupila dalmatinského rexe (byl od chovatelky z Ostravy). Choval se klidně i v kleci na výstavě a když jsem ho přivezla domů musím říci, že je to naprosto nejmazlivější králík co jsem měla. Velmi kontaktní, hodný. Sama mám FB a ti jsou klidní a také mazliví, ale mám je od mala tak jsou na mazlení zvyklí. Tohle byl první králíček, který byl mazlivý hned z výstavy, bez uplácení a ochočování.
Myslím že je to nejen o chovateli ale i o povaze zvířete, případně jeho rodičů.
Měla jsem čistokrevné kastorexy 2 samice, ale byly to od začátku nervní kusy a i odchov byl plachý a to jsme ty prcky mazlili od mala. Další odchod na takto plachých zvířatech pro mne nemá cenu, takže šly na pekáč a teď to zkusím s novou samičkou.

9.11.2017 15:52
leprechaunek

XXX.XXX.198.158

bb napsal(a):
Dobrý den.Chystám se navštívit výstavu Chovatel a přemýšlím nad tím, že bych si zde zakoupila i králíka, konkrétně zakrslý beran.Nechci ale králíka od někoho, kdo je podle svých slov "pěstuje" a jediný kontakt se zvířetem má jen tehdy, když je krmí.Chci ho jako mazlíčka, takže by měl být zvyklý na pohlazení.Najde se tam někdo takový?Děkuji za odpověď.

To si holt musíš vybrat, co chceš... Buď papíry a zdraví, nebo superextrafantasticky "vymazleného" parchanta z množírny se 40 samicemi.

Mít stovku králíků venku a mít je vymazlené je prakticky "trošku" problém, a ne že by o to micani vždycky stáli.

Sama mám berana od chovatelky, z výstavy jen kontakt... fantastické zvíře. Není "vymazlený", ale je neskutečně kontaktní, "ukecaný" a hodný.
Šel z králíkárny do bytu a čistotnost ho nikdo neučil, zařídil se sám. Dodneška lidi bere za božstvo a totálně je miluje.

Slevila bych z nároků na vlastní představě o chovatelské etice, a myslela na to zvíře.

10.11.2017 17:50
Msm

XXX.XXX.174.79

bb napsal(a):

Dobrý den,

proč si chcete kupovat králíka na mazlení zrovna z Lysé? Pokud chcete mít jistotu, že chovatel má ke zvířatům kladný vztah a jeho odchovanci jsou klidní, čili zvyklí na lidský kontakt, navštivte chovatele zakrslých beranů u nich doma a vyberte si zvíře sama. V Lysé jsou zvířata od středy do neděle, vystresovaná z návštěvníků, samice se říjí, samci jsou pohlavně aktivnější, pravý temperament se nemá šanci projevit. Nehledě na to, že je výstava umístěna ve velké hale o obrovské koncentraci zvířat, nemůžete si být jista ani zdravotním stavem zakoupeného jedince.
Zcela logicky Vám tedy doporučuji někoho kontaktovat, sjednat si schůzku nechat si popřípadě poradit a odebrat od něj odrostlejší mládě, již samostatně fungující v kotci, nezávislé na matce. Zkušený chovatel zakrslíků Vám jistě poradí, v kolika měsících si lze zvíře koupit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík