Dobry den. Chcela by som sa spytat. Chovame zajace dlhe roky. Nikdy sme nemali problem no zasiahol nas tento rok 1xmor. Vyhynul nam cely chov. Klietky sme vydezinfikovali vycistili. Snazili sa zalozit novy chov.3 samice 1 samec. Zaockovali sme ich a jeden po druhom padaju. Preco? Nikdy sme predtym neockovali vsetko bolo ok az teraz ten mor tak sme sa rozhodli zaockovat a uz 3 kusy su fuc.poradite?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250
Katarina13
napsal(a):
Dobry den. Chcela by som sa spytat. Chovame zajace dlhe roky. Nikdy sme nemali problem no zasiahol nas tento rok 1xmor. Vyhynul nam cely chov. Klietky sme vydezinfikovali vycistili. Snazili sa zalozit novy chov.3 samice 1 samec. Zaockovali sme ich a jeden po druhom padaju. Preco? Nikdy sme predtym neockovali vsetko bolo ok az teraz ten mor tak sme sa rozhodli zaockovat a uz 3 kusy su fuc.poradite?
Ako a čím ste dezinfikovali? Ako dlho boli koterce prázdne? Od koho ste nakupovali Nový chovný Materiál? Ak ste kúpili jedince čo už boli v inkubačnej dobe, tak ste ich dorazili ˇ! Poradiť je ťažko, hlavne treba kúpiť zdravé a naočkované jedince Perfektná dezinfekcia, niekoľkonásobne zopakovať napr, Antec virkon, Ekocid a ešte pre istotu plameňom. Pár týždňov nechať vydýchať bez králikov. Nie je to zložité, len to treba dôsledne dodržiavať
Králikárnu zbořit, spálit a postavit novou. Místo kde stála vydezinfikovat a novou pro jstotu postavit jinde. Králiky nekupovat z výstav, ale přímo od známého, spolehlivého chovatele. Ten má určitě králiky naočkované. Vydezinfikovat vše co jste používala předtím u králiků. Napaječky a mysky radši nové.
Katarina13
napsal(a):
Mužete popsat přiznaky, možna to nema na svědomí mor. Po jake době od očkovaní začali padat ? Tak nějak podobně popsat. Jaka vakcína byla použita ? Kdo očkoval a jak. Je potřeba inf.
Dobrý den, zřejmě se vám tam potuluje oslabený virus toho moru co jste tam měl.Stalo se mi něco podobného.Před třemi lety jsem v srpnu očkovala králíky 70 ks.vše ok a v prosinci další várku mládat,4 den po očkování mi začali umírat na mor, každý den 1-2 kusy.10 den to ustalo z každého vrhu přežili tak 2 kusy.Všichni ostatní očkovaní v srpnu vydrželi kromě 3 ks ale to je stará pravda nenaočkujete padne 9 z 10 naočkujete padne 1 z 10.V březnu jsem očkovala dva vrhy VSS.Opět stejný scénář 4 den začali kapat 10 den vše ustalo.Měla sem tam 5 nenaočkovaných králíků na maso a těm se nic nestalo.Tak sem ze vzteku bafla jednu mrtvolku a odvezla k vetovi.Potvrdil mor a vysvětlil mi že záleží na síle toho moru a když je slabší vezme si ty čerstvě naočkované se slabší imunitou a ostatní nechá být a že se mi ten mor tam prostě pořád toula, tak sem začala králičata očkovat v 6 týdnu a přeočkovávala sem v 10 týdnu asi rok sem to tak dělala, a ted už mám pokoj a očkuju zase v 10 týdnu.Prostě to časem vyšumělo samo a kotce sem jenom vystříkala savem ale to na mor stejně nepomůže spíš to bylo moje svědomí že aspon něco bych měla s těma kotcema udělat.Takže moje rada je koupit stopro naočkované jedince co půl roku poctivě přeočkovat a mladé očkovat v 6 týdnu a v 10 přeočkovat a máte po problému.