Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2017 08:48

Prosím zkušené chovatele rexů o názor.

V novém vrhu králíčků se mi objevil zvláštní znak na srsti, který jsem ještě neviděla. Všechna mláďata měla vždy poměrně v ranném věku srst klasickou - krátkou, hebkou...prostě jak má být.

V tomto vrhu jsou všechna jakási "kudrnatá". Rodiče jsou stále ti samí - nepříbuzní kvalitní rodiče od chovatele, který používá zahraniční krev. Jsou ve středním produktivním věku.

Výživu měli taky pořád stejnou. Krmím německý Berkel - používám ho i pro morčata a mám s ním velmi dobré zkušenosti... plus čerstvou zeleninu, kvalitní seno...

Předem děkuji za nápady, co je špatně.

10.11.2017 08:49

Možná by ještě bylo potřeba doplnit, že jsou teď měsíční.

Odlišnost oproti jiným vrhům je také ta, že se mi zdají velmi drobní. Každopádně jsou velmi životaschopní, z vrhu žádné nezemřelo, jsou samostatní, žraví... (je jich 6 ks).

10.11.2017 17:16

Rexi jsem nikdy nechovala, ale co jsem odchovávala králíky a vpodstatě to platí u všech mláďat, jakmile není vpořádku srst je vždycky něco špatně a dost brzy se to projeví víc. Zkuste jim začít dávat do vody emanox a roboranem nebo vitamixem taky nic nepokazíte. Zkontrolujte bobky jesli tam nejsou nějací paraziti i když to se mi u králíků nikdy nestalo.
Možná začíná mít samice málo mléka a mladí jsou podvyživení, stává se mi u samic s početnějším vrhem, že se tam objeví mládě menší a s řidší srstí, to se většinou upraví, jakmile začnou sami pořádně žrát, dost by pomohlo jim přidat kozí mléko, ale to by museli být zvyklí a musíte mít zdroj. Každopádně pozor na kokcidiozu, tahle mláďata jsou jak magnet.

13.11.2017 07:40

Dobře, Hexa, děkuji velice, přidám vitamíny.
Pravda, že se jim slepovala očička, přestože jsem se s tím nikdy nesetkala... ale to už je dobré. Ale podpořím to, ať nepomřou, to by byla škoda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík