Králik očkovanie a výstava

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2017 17:10
Lucia1995

XXX.XXX.216.233

Dobrý deň,

kedy najneskôr môžem zaočkovať králika pred výstavou ?
Na vakcíne je napísaná doba 9 dní - znamená to že ak je výstava napríklad 10-teho môžem zaočkovať 1.11. a tým pádom bude králik chránený a zároveň ja budem mať všetko v poriadku ?

Ďakujem.

12.11.2017 17:20
jardagin

XXX.XXX.25.115

Lucia1995 napsal(a):
Dobrý deň,

kedy najneskôr môžem zaočkovať králika pred výstavou ?
Na vakcíne je napísaná doba 9 dní - znamená to že ak je výstava napríklad 10-teho môžem zaočkovať 1.11. a tým pádom bude králik chránený a zároveň ja budem mať všetko v poriadku ?

Ďakujem.

Vždy je lepší mít delší dobu na vytvoření protilatek a ne to hnad na poslední chvíli. Riskujete vy a ohrozíte další kraliky.

12.11.2017 17:23
Lucia1995

XXX.XXX.216.233

Mám zaočkované, zaujíma ma to skôr z toho pohľadu, ako to rieši organizátor, keďže som to nenašla v žiadnom výstavnom poriadku. Aby to bolo v súlade s pravidlami.

Napríklad pri psoch nesmie byť očkovanie mladšie ako 3 týždne staršie ako rok.

12.11.2017 17:45
Msm

XXX.XXX.174.79

Organizátor to neřeší, neb ho to nezajímá. Má papír, kde máte napsáno, že máte mít zvířata očkovaná na mor a myx, čímž je právně chráněn, že jste byla upozorněna a dál je to na vás. Ať už to řešíte veterinárním potvrzením, nebo osobním prohlášením, kterým si stejně akorát někdo podloží židli. Reálně ale většinu lidí nezajímá, jaká zvířata na výstavu vezete, chovatelé neřeší, že jim doma chcípnul králík a stejně tam ty své vezou. Na výstavě jsem se setkal s evidentně nemocnými zvířaty, nezajímá to posuzovatele, nezajímá to chovatele a ještě vypadáte jak idiot, když něco řeknete. Klece se většinou nedesinfikují, ještě bychom si zničili dřevěné rošty..pokud klece nevysmaží slunce, plísně si tam bují veselá dál do jarní výstavy.
Já osobně očkuji králíky kolem června a pak znovu kolem listopadu/prosince. Nemá cenu dávat na výstavu zvířata čerstvě naočkovaná, mají slabou imunitu, něco si pak zavlečete do chovu, nebo u nich propukne prodromální stadium nemoci, na kterou jste třeba očkovala. Nejlepší je nechat králíky v klidu doma.

12.11.2017 17:56
jardagin

XXX.XXX.25.115

A to je pravě ten bordel organizatoru že to neřeší. Dobre slovo, to je vysměch lidem co nakupuji v dobre víře že je věe jak ma byt. Jo taky už jsem si naběhl na vystavach už tam nikdy nic nekoupím a doporučuji to všem.Radši si najít jedno chovatele ktery je spolehlivy a u něj nakupovat a nebo si říkat o vet potvrzení kdy byl očkovan na co.

12.11.2017 18:21
Lucia1995

XXX.XXX.216.233

No ja sa prave bojim toho ze nieco "dovleciem" od nespolahlivých ludí. Mám naockovane este v auguste. Len ma to zaujimalo skrz tie pravidla kedze som to tam nenasla a udrelo mi to do oci.
V podstate sa teda moze stat ze ma niekto naockovane trebars 3 tyzdne a niekto viac ako pred rokom...

12.11.2017 18:29
jardagin

XXX.XXX.25.115

Lucia1995 napsal(a):
No ja sa prave bojim toho ze nieco "dovleciem" od nespolahlivých ludí. Mám naockovane este v auguste. Len ma to zaujimalo skrz tie pravidla kedze som to tam nenasla a udrelo mi to do oci.
V podstate sa teda moze stat ze ma niekto naockovane trebars 3 tyzdne a niekto viac ako pred rokom...

Tak to se stat klidně muže. Je to vždy jen o lidech a jak je znamo v posledních letech tak se hodně lidí snaží podvadět a nemít žadne naklady.

12.11.2017 18:30
jardagin

XXX.XXX.25.115

Jakou vakcínu jste použila ? Kombi a nebo každou zvlašt?

12.11.2017 18:33
Msm

XXX.XXX.174.79

Lucia1995 napsal(a):

V podstatě se může stát, že nemá někdo naočkováno vůbec...proč myslíte, že existuje myxomatóza atd? Jak jednoduché bylo vymýtit vzteklinu...

A to zrovna mor a myxu považuju z hlediska výstav jako méně pravděpodobné...taková rýma, plísně, kvasinky, to je teprve chuťovka.

12.11.2017 18:42
Lucia1995

XXX.XXX.216.233

U nás veľa ľudí neočkuje na dedinách v domácich chovoch, nemajú ani len potuchy že to treba, králik umrie, dajú ho psovi alebo zakopú... ak vymrie celý chov pár týždňov v krčme ponadávajú a fungujú ďalej.

Že to robia "profíci" to je na mňa trochu silná káva. A ísť na výstavu s plesnivým králikom to je asi nad moje chápanie už úplne.

Každopádne Ďakujem za objasnenie výstavných pravidiel :)

Použila som Pestorin.

12.11.2017 18:49
jardagin

XXX.XXX.25.115

Lucia1995 napsal(a):
U nás veľa ľudí neočkuje na dedinách v domácich chovoch, nemajú ani len potuchy že to treba, králik umrie, dajú ho psovi alebo zakopú... ak vymrie celý chov pár týždňov v krčme ponadávajú a fungujú ďalej.

Že to robia "profíci" to je na mňa trochu silná káva. A ísť na výstavu s plesnivým králikom to je asi nad moje chápanie už úplne.

Použila som Pestorin.

Pestorin a nebo Pestorin MorMyx.

Neregistrovaný uživatel

12.11.2017 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250

Lucia1995 napsal(a):

Použila som Pestorin.

Veru to robia aj najväčší profíci a mám osobnú skúsenosť na Slovensku aj v CZ, Neveriť= preočkovať každý kus v karanténe. V lete som kúpil 1 chovný pár a po týždni šli do = Chovaťeľ mi tvrdil že sú čerstvo naočkovaný, len ich ešte nestihol natetovať! Mám po nich ešte papiere

Přidejte reakci

Přidat smajlík