Noví králíci v chovu očkovat už nyní?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2017 01:46
AnnyMa

XXX.XXX.64.12

Dobrý den, v průběhu posledních dvou měsíců jsem si významně rozšířila chovnou základnu. Část byla dle majitelů (renomovaní, takže se dá věřit) očkovaná, větší část neočkovaná. Jsou to silné kusy, vše nad 5měsíců. Své králíky mám z jara očkovány.
Mám vakcínu (Mor+My), ale váhám, zda si je naočkovat nyní, nebo počkat do jara? Nejsou nyní oslabení zimou? Budou dostatečně chráněni v nejhorších měsících? Mám je za 4týdny přeočkovat?

A druhý dotaz očkujete 1x nebo 2x ročně?
Děkuji za rady.

6.12.2017 04:43
borax

XXX.XXX.91.21

Naočkujte všechny kraliky proti moru.
Na jaře ( v dubnu )znovu proti moru a myxomatoze.
Zima nemá na očkovaní vliv.Máte silné pětiměsíční kusy!
Očkovací schéma Vám řekne vet., nebo je přiloženo u vakcíny.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2017 10:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250

Tak ako radí borax = na mor už aj a myxu by som tiež videl tak 3.2018, neveriť ani Renomovaným Očkovať minimálne 2x ročne Lepšie preočkovať ako zakopávať...

6.12.2017 19:06
jardagin

XXX.XXX.25.115

AnnyMa napsal(a):
Dobrý den, v průběhu posledních dvou měsíců jsem si významně rozšířila chovnou základnu. Část byla dle majitelů (renomovaní, takže se dá věřit) očkovaná, větší část neočkovaná. Jsou to silné kusy, vše nad 5měsíců. Své králíky mám z jara očkovány.
Mám vakcínu (Mor+My), ale váhám, zda si je naočkovat nyní, nebo počkat do jara? Nejsou nyní oslabení zimou? Budou dostatečně chráněni v nejhorších měsících? Mám je za 4týdny přeočkovat?

A druhý dotaz očkujete 1x nebo 2x ročně?
Děkuji za rady.

Naočkujte hned obě a nečekejte na jaro. Popkud bude teplo a komarum stačí mala teplota tak muže byt pozdě. Kombinovanou vam nedoporučuji. Každou zvlašt a na každe očkovaní změnit vakcínu.

6.12.2017 19:15
AnnyMa

XXX.XXX.64.12

Proč prosím nedoporučujete kombinovanou vakcínu? Očkuji vždy kombinovanou a na tyto už mám v lednici dvě ampule :).

6.12.2017 19:31
jardagin

XXX.XXX.25.115

AnnyMa napsal(a):
Proč prosím nedoporučujete kombinovanou vakcínu? Očkuji vždy kombinovanou a na tyto už mám v lednici dvě ampule :).

Prostě nedrží bud jedno a nebo druhe.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2017 19:33

AnnyMa napsal(a):

Kombinovaná vakcína chrání poněkud méně spolehlivě proti myxomatóze.

6.12.2017 19:36
AnnyMa

XXX.XXX.64.12

Bodlinko, děkuji za odpověď. Teď už vakcíny využiji na jaře již dám každou zvlášť. Mohu očkovat obě vakcíny najednou? Dcera má i nějaké zakrslíky, tam to bude asi obdobné.

6.12.2017 19:37
jardagin

XXX.XXX.25.115

Ano.

6.12.2017 19:50
burgund6

XXX.XXX.33.11

AnnyMa napsal(a):

O očkování nevíte v podstatě nic, ale máte v lednici očkovací látku.Nějak nechápu, kde jste se k ní dostala.Být Vámi, tak to nechám na veterinářovi.

6.12.2017 20:27
AnnyMa

XXX.XXX.64.12

burgund6 napsal(a):
O očkování nevíte v podstatě nic, ale máte v lednici očkovací látku.Nějak nechápu, kde jste se k ní dostala.Být Vámi, tak to nechám na veterinářovi.

Děkuji za Vaše cenné rady, naštěstí nejste mnou, budu se raději řídit zkušenostmi chovatelů než veterinářem. Všichni víme, jak je to s veterináři, zvláště u specializací na zvířata, zvláště hospodářská apod. Veterinář naočkuje či odčerví Vaše zvíře čímkoliv co chcete, hlavně když zaplatíte. Zkušenosti chovatelů jsou cennější než komerční rady veterinářů, kteří žijí ze psů a koček. Pokud nechcete poradit, diskuze si nevšímejte. Mimochodem, kombinovanou vakcínu mi doporučil veterinář.. haha, chovatelé mají jiné zkušenosti :D.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2017 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.250

AnnyMa napsal(a):
Děkuji za Vaše cenné rady, naštěstí nejste mnou, budu se raději řídit zkušenostmi chovatelů než veterinářem. Všichni víme, jak je to s veterináři, zvláště u specializací na zvířata, zvláště hospodářská apod. Veterinář naočkuje či odčerví Vaše zvíře čímkoliv co chcete, hlavně když zaplatíte. Zkušenosti chovatelů jsou cennější než komerční rady veterinářů, kteří žijí ze psů a koček. Pokud nechcete poradit, diskuze si nevšímejte. Mimochodem, kombinovanou vakcínu mi doporučil veterinář.. haha, chovatelé mají jiné zkušenosti :D.

Bez obáv ich zaočkujte tou kombi = logicky nebudete vyhadzovať svoje peniaze do koša. Ja to robím takto = v 7 týždni to pichnem na mor a o mesiac kombi, to čo pôjde na na mäso je už dostatočne chránené A čo ide na chov sa preočkuje po 4 mesiacoch už podľa potreby na novo, zväčša už jednotlivou vakcínou. Ja osobne na čerta a veta moc neverím

7.12.2017 07:05
borax

XXX.XXX.53.32

burgund6 napsal(a):

Každý nějak začínal, ne?
Pravda, vše je uvedeno v přibalovém letáku.Pokud ne, každý výrobce vakcín má web.stránky, kde jsou potřebné informace k dispozici

7.12.2017 07:06
borax

XXX.XXX.53.32

Každý nějak začínal, ne?
Pravda, vše je uvedeno v přibalovém letáku.Pokud ne, každý výrobce vakcín má web.stránky, kde jsou potřebné informace k dispozici

7.12.2017 09:08

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kombinovaná vakcína chrání poněkud méně spolehlivě proti myxomatóze.

Kombinovaná vakcína má broblém jak s myxou, tak s morem.Vlastní zkušenost.Na přednášce o moru2 v Lysé na výstavě ji nedoporučoval ani MvDr Martinec.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2017 09:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Podľa mojich skúsenosti viac zaťažuje králika až by som povedal že je spúšťačom samotnej choroby, napr. myxomatozy, alebo pasteurolozy. Tiež = osobná skúsenosť

7.12.2017 15:52
jardagin

XXX.XXX.25.115

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kombinovaná vakcína má broblém jak s myxou, tak s morem.Vlastní zkušenost.Na přednášce o moru2 v Lysé na výstavě ji nedoporučoval ani MvDr Martinec.

Přidejte reakci

Přidat smajlík