Uživatel s deaktivovaným účtem
Úplnou náhodou jsem narazila na zajímavé video, Vždycky jsem si myslela že potkani jsou všežravci, kteří sice dokáží zlikvidovat třeba hnízdo králíkčků, ale jakmile sou zvířata větší, už jim až takové nebezpečí nehrozí. Nicméně jsem teď náhodou narazila na video, kde je potkan natočený, jako velmi šikovný predátor.
https://www.youtube.com/watch?v=Oyhh_jlsSes
video je poměrně dlouhé, ale útok na skupinu ptáků je vidět hned po 1minutě. Dávám to sem, aby bylo vidět důležitost důkladné deratizace. Věřím že takto schopný predátor, který umí takhle šikovně zaútočit ze zálohy je možnou příčinou mnoha neúspěšných odchovů.
Teď jsem se znovu dívala a vzápětí tam je kousek, kdy útočí na dospělou slepici, klidně může zkoušet útočit i na velké králíky, čemuž jsem doteď až tak úplně nevěřila.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Ale vždyť selpice je úplně jiná váhová kategrie jako dospělý králík, chápu mladé králíky ale dospělý kus, co váží cca 5 kg...no nevím, ale samozřejmě jsou případy kdy potkan "zrušil" kočku...to jsme viděli jednou na vlastní oči, ovšem ten potkan byl skoro stejně velký jak ta kočka nebo spíš odrostlejší kotě...nebyla to dospělá kočka v plné síle a hlavně loveckými zkušenostmi...
No, ta slepice zas má možnost utéct, kdežto králík ne. Ale měla jsem spíš namysli intenzivní rušení samic a králíků obecně, než jsem viděla ten aktivní a promyšlený útok, považovala jsem útoky potkanů spíš za vítané, ale náhodné zpestření jídelníčku, ale tady jsem viděla důkaz, že potkan skutečně zaútočí na zdravé zvíře i vyšší váhové kategorie.