Po převozu králík méně jí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2017 16:12
Veronika6

XXX.XXX.186.136

Dobrý den, na Vánoce jsem se rozhodla jet za rodiči a jelikož se mi neměl doma kdo postarat o králíčka, rozhodla jsem se ho vzít s sebou (komplet i s klecí).
Po převozu jsem mu dala do klece seno, granule, vše. Ale mnohem více jí, granule do něj musím téměř tlačit, seno měl za celé dva dny jen pár stébélek. Bobečky dělá, ale jen menší. Jinak se zdá v pořádku, pobíhá po pokoji, občas se převalí na bok a chce spát, neznámé zvuky ho ale vylekají.
Mám se menšími bobečky a tím, že nejí tolik, jako doma znepokojovat, nebo jde o počáteční příznaky zácpy (např. ze stresu?).
Děkuji moc za odpovědi.

23.12.2017 17:09
jardagin

XXX.XXX.25.115

Veronika6 napsal(a):
Dobrý den, na Vánoce jsem se rozhodla jet za rodiči a jelikož se mi neměl doma kdo postarat o králíčka, rozhodla jsem se ho vzít s sebou (komplet i s klecí).
Po převozu jsem mu dala do klece seno, granule, vše. Ale mnohem více jí, granule do něj musím téměř tlačit, seno měl za celé dva dny jen pár stébélek. Bobečky dělá, ale jen menší. Jinak se zdá v pořádku, pobíhá po pokoji, občas se převalí na bok a chce spát, neznámé zvuky ho ale vylekají.
Mám se menšími bobečky a tím, že nejí tolik, jako doma znepokojovat, nebo jde o počáteční příznaky zácpy (např. ze stresu?).
Děkuji moc za odpovědi.

Tak hlavně je to dusledek stresu a jineho prostředí. V první řadě aby nežral tolik granuli je potřeba do něj dostat hlavně seno. Jinak si nabíhate na kokc. a enteru. Takže dejte meně granulí aby začal žrat i seno. Hlavně když převažíte kralika tak by jste neměla topit a nebo jen malo aby se kralik nepřehříval.

23.12.2017 17:56
Veronika6

XXX.XXX.186.136

Je mi jasné, že musí jíst hlavně seno, ale snažila jsem se do něj dostat aspoň něco, aby úplně nehladověl, to by dle mě bylo ještě horší.
Děkuji.

23.12.2017 18:57
jardagin

XXX.XXX.25.115

Veronika6 napsal(a):
Je mi jasné, že musí jíst hlavně seno, ale snažila jsem se do něj dostat aspoň něco, aby úplně nehladověl, to by dle mě bylo ještě horší.
Děkuji.

Nebojte se srovna se. Dejte mus čas.

Přidejte reakci

Přidat smajlík