Klietka pre zakrsleho zajka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2018 22:52
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

O dva mesiace si ideme pre nového člena rodiny. Bude to zakrsly králik, kratkouchy. Neviem však akú klietku zaobstarať. Na trhu je ich veľa. Potrebovala by som radu, ktorá je podla vás lepšia a prečo.

Prvá ma rozmery 102x53x46
Ma rošt a dva výsuvné sufliky. Len neviem či je ten rošt taký prakticky.
Pridávam link nakoľko mi nechce načítať foto
https://klietky.heureka.sk/marchioro-tommy-102-deluxe-102x53x46-cm/

Druha ma rozmery 119x58x61
Je bez roštu ale je podstatne väčšia.

https://klietky.heureka.sk/ferplast-klietka-pre-male-zvierata-casita-120-siva-d-119-x-s-58-x-v-61-cm/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2018 23:02

jarka.covaci napsal(a):
O dva mesiace si ideme pre nového člena rodiny. Bude to zakrsly králik, kratkouchy. Neviem však akú klietku zaobstarať. Na trhu je ich veľa. Potrebovala by som radu, ktorá je podla vás lepšia a prečo.

Prvá ma rozmery 102x53x46
Ma rošt a dva výsuvné sufliky. Len neviem či je ten rošt taký prakticky.
Pridávam link nakoľko mi nechce načítať foto
https://klietky.heureka.sk/marchioro-tommy-102-deluxe-102x53x46-cm/

Druha ma rozmery 119x58x61
Je bez roštu ale je podstatne väčšia.

https://klietky.heureka.sk/ferplast-klietka-pre-male-zvierata-casita-120-siva-d-119-x-s-58-x-v-61-cm/.

Úplně nejlepší je žádná klec. králík není morče nebo křeček, má blíže třeba kočce. zavřeli byste kočku do klece?

vykašlete se na rošt, králík normálně chodí na záchodek

i ve stodvacítce bude králík nešťastný, když tam bude zavřený. nejlepší je volný výběh, pokud to není možné, tak aspoň ohrádka. klec může mít jako držák na seník, napáječku a můžete v ní mít ten záchod, ale nezavírat

28.1.2018 23:25
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Úplně nejlepší je žádná klec. králík není morče nebo křeček, má blíže třeba kočce. zavřeli byste kočku do klece?

vykašlete se na rošt, králík normálně chodí na záchodek

i ve stodvacítce bude králík nešťastný, když tam bude zavřený. nejlepší je volný výběh, pokud to není možné, tak aspoň ohrádka. klec může mít jako držák na seník, napáječku a můžete v ní mít ten záchod, ale nezavírat

Dakujem za názor. Ocením ak sa niekto vyjadri k téme. Nejak nemám chuť ísť do slovnej prestrelky prečo je ta klietka nutná (minimálne na to, aby sa v nej naučil na záchod, zabýval, mal bezpečne útočisko pred mojou fenkou, ktorá mu neublíži, ale iste bude zvedavá a taktiež deti budú vedieť, že keď je kralicek v klietke potrebuje uz pokoj a svoje súkromie). Je jasne, že keď sa zabýva, zvykne si na prítomnosť psa atd, atd bude mocť vo vymedzenom čase behať po dome.
Tiež sa mi nechce vysvetľovať, že muž spraví aj vonkajšiu kralikaren s vybehom, kde bude mocť kralicek bezpečne tráviť teple dni roka. Proste potrebujem iba poradiť ktorá z tých dvoch je na tieto účely vhodnejšia. Veľká vďaka.

29.1.2018 08:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

K téme jste vyjádření dostala.
Dotaz /stručný/, odpověď přesto obsáhlá.

Samozřejmě, že čím větší klec, tím lepší.
Osobně bych s králíčkem počkala až bude
mít bydlení venku.

Králík, záchod .
Měla jsem vždy čistotné králíčky,
ale taky jednoho nečistotného, což si
nedokážete představit a do bytu ?
Dokázal být podělaný i venku ve výběhu.(5x2m)
Neměl průjem, byl jen čuně.
Králík může být úžasný, ale i agresívní.
Malé děti by ho neměly zvedat (což ony chtějí),
pak tady čteme o zlámaných králičích nožkách.
Psi - /všichni/ měli chuť mu "neublížit"...

29.1.2018 13:07
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Ďakujem. Takze čím väčšia tým lepšia. Mam teda rátať s tým, že zajo sa na wc nenaučí. Ok chápem. Fenku si poznám. Nelovi, a povelovo ju mam zvládnutú. Nelovi ani na voľno pustenu andulku. Myslím, že 10 ročný chalan je schopný pochopiť ako sa o kralika môže starať. Samozrejme, že mu neostane na krku. Za našej asistencie sa stará, resp podieľa sa na starostlivosti o naše psy. Ja v jeho veku som sa plne venovala andulkam, korele, skreckom, kavke a chodila so psom na cvicak. Okrem psa bolo všetko výhradne v mojej starostlivosti. Nemuseli mi pomáhať. Jasne že ho nenechám aby kralika nadrapoval a robil s ním psie kusy. Tak ako psy niesu hračka pre deti, nie je a nebude ani kralik.
Klietku som chcela aj pre prípad ak by boli v budúcnosti mrazy, aby radšej králik od jesene/zimy do jari (ak bude teda večer teplo) bol radšej doma. Dom zbytočne neprekurujeme. Teraz sa bojim kralika nechať vonku. Zdá sa mi na to maly (uvolnil sa momentálne jeden, ktorý bol rezervovaný). Za všetky rady ďakujem.
Imho môj dedo choval králiky v králikárni a môj otec tiež. Nemali s tým problém, teda tie králiky. Ale to boli masové. Dokonca mal jednu 4kilovu samicu ktorá bola krásne krotká, ta posla prirodzenou smrťou. Ale nebudem to siliť chápem že králik nikdy nebude pes.

29.1.2018 13:17
Katinec

XXX.XXX.73.206

Náš králík si sám chodil z klece a do klece, tam měl seno, vodu, granule, prostě svůj osobní koutek, jinak byl venku.
Když nikdo nebyl doma, byl zavřený, jinak měl volné pole působnosti.

29.1.2018 13:44
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Katinec napsal(a):
Náš králík si sám chodil z klece a do klece, tam měl seno, vodu, granule, prostě svůj osobní koutek, jinak byl venku.
Když nikdo nebyl doma, byl zavřený, jinak měl volné pole působnosti.

Takze ta klietka nie je úplne od veci. Viete mi prosím poradiť či je lepšia s roštom alebo bez ?

29.1.2018 18:01
Katinec

XXX.XXX.114.101

Určitě bez roštu, z něj hrozí ušákovi otlaky. Mnoho majitelů nedává králům do klece ani klasickou podestýlku ale pouze kobereček z přírodního materiálu a do rohu záchůdek s vhodným stelivem.
Ušák může být klidně puštěný 24/7, ale určitě ocení i svůj vlastní, soukromý koutek a nikdy nevíte, kdy bude nutné ušouna na chvíli zavřít, pak se klec hodí.
Mnoho rad najdete na strankách králíci.cz http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0&dul=.

29.1.2018 18:39
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Katinec napsal(a):
Určitě bez roštu, z něj hrozí ušákovi otlaky. Mnoho majitelů nedává králům do klece ani klasickou podestýlku ale pouze kobereček z přírodního materiálu a do rohu záchůdek s vhodným stelivem.
Ušák může být klidně puštěný 24/7, ale určitě ocení i svůj vlastní, soukromý koutek a nikdy nevíte, kdy bude nutné ušouna na chvíli zavřít, pak se klec hodí.
Mnoho rad najdete na strankách králíci.cz http://www.kralici.cz/diskuze.asp?app=0&dul=.

Super, Ďakujem . Veľmi ste mi pomohli. Tiež sa mi ten rošt nezdal, ale boli na tú klietku dobré recenzie. Myslíte, že sa teda dá naučiť zajo aj na to wc ? Je aj nejaký rozdiel medzi pohlaviami v čistote ? Stránku si iste pozriem.

29.1.2018 19:16
Katinec

XXX.XXX.114.101

Jak jsem koukala, tak ten rošt je očividně z plastu, tam je riziko otlaků menší, ale v kleci mi přijde zbytečný. Pokud se ale dá vyndat a klec zůstane funkční, tak není problém jí pořídit.
Králíci jsou relativně čistotná zvířata a potřebu většinou vykonávají do jednoho rohu. Stačí mít ze začátku v kleci podestýlku, vysledovat který roh si ušoun zvolí jako wc a tam mu pak záchůdek dát. Do něj stačí jeho počůranou a pobobčenou podestýlku nějakou chvilku dávat, dokud do záchoda nezačne chodit automaticky. Pak můžete postupně podestýklu v kleci zrušit úplně a nechat jí jen v záchodku. Samozřejmě občas se najdou čuňátka, kterým učení trvá déle, nebo holt vždycky pár bobků a loužiček hodí vedle, zkrátka co ušoun, to originál.

29.1.2018 19:18
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Katinec napsal(a):
Jak jsem koukala, tak ten rošt je očividně z plastu, tam je riziko otlaků menší, ale v kleci mi přijde zbytečný. Pokud se ale dá vyndat a klec zůstane funkční, tak není problém jí pořídit.
Králíci jsou relativně čistotná zvířata a potřebu většinou vykonávají do jednoho rohu. Stačí mít ze začátku v kleci podestýlku, vysledovat který roh si ušoun zvolí jako wc a tam mu pak záchůdek dát. Do něj stačí jeho počůranou a pobobčenou podestýlku nějakou chvilku dávat, dokud do záchoda nezačne chodit automaticky. Pak můžete postupně podestýklu v kleci zrušit úplně a nechat jí jen v záchodku. Samozřejmě občas se najdou čuňátka, kterým učení trvá déle, nebo holt vždycky pár bobků a loužiček hodí vedle, zkrátka co ušoun, to originál.

Ok ďakujem za rady

29.1.2018 19:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Mam teda rátať s tým, že zajo sa na wc nenaučí
"""""""""""""""""""""""""""""
Proč ?
Všichni moji králíci byli čistotní až na jednoho (respektivě 2 byli nečistotní).
Ale běda, když bude páchnoucí zvíře. Může se to stát.

29.1.2018 20:08
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

rapotacka11 napsal(a):
Mam teda rátať s tým, že zajo sa na wc nenaučí
"""""""""""""""""""""""""""""
Proč ?
Všichni moji králíci byli čistotní až na jednoho (respektivě 2 byli nečistotní).
Ale běda, když bude páchnoucí zvíře. Může se to stát.

Ok tak sa budeme snažiť nech sa naučí a ak nie bude podstielka po celom priestore kde sa bude pohybovať. Ja mam skúsenosť len so skreckami a morcatom, tie sme nijak neučili, ale samé ôs seba chodili do jedného rohu. Morca dokonca bolo pustené. Cez deň spávalo pri psovi a večer si zaliezlo na balkón do búdky.

25.2.2018 12:52
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Tak sme nakoniec spravili poschodovú králikáreň, a keď bude teplejšie pôjde von. v pláne je ďalej polystyrénom zateplená búdka, keby bolo neskôr zima. Samozrejme králiček behá denne po byte. Vonku bude mať výbeh, ale na to je ešte zima. Čo poviete ? Môže zatiaľ byť ?

25.2.2018 16:56
jardagin

XXX.XXX.25.115

jarka.covaci napsal(a):
Tak sme nakoniec spravili poschodovú králikáreň, a keď bude teplejšie pôjde von. v pláne je ďalej polystyrénom zateplená búdka, keby bolo neskôr zima. Samozrejme králiček behá denne po byte. Vonku bude mať výbeh, ale na to je ešte zima. Čo poviete ? Môže zatiaľ byť ?

To mate postavene v bytě ?

25.2.2018 17:48
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

jardagin napsal(a):
To mate postavene v bytě ?

V rodinnom dome. Máme väčšiu kuchyňu tak sa to tam v pohode vlezie. Ale keď už bude vonku teplo pôjde von. Manžel urobí úpravy aby v pohode mohla byť aj vonku.

25.2.2018 18:02

jarka.covaci napsal(a):
V rodinnom dome. Máme väčšiu kuchyňu tak sa to tam v pohode vlezie. Ale keď už bude vonku teplo pôjde von. Manžel urobí úpravy aby v pohode mohla byť aj vonku.

Hmm, tak toto mám ve chlévě.

25.2.2018 18:10
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hmm, tak toto mám ve chlévě.

V pohode, manžel to robil pre syna k meninám a ten skákal 2 metre od radosti, robili sme to s tým, že to pôjde von.

25.2.2018 18:28
pegaz

XXX.XXX.6.17

Nezdá sa Vám ten Váš králik trošku veľký na zakrslíka? Aký je starý?

25.2.2018 19:01
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

pegaz napsal(a):
Nezdá sa Vám ten Váš králik trošku veľký na zakrslíka? Aký je starý?

Narodená bola 1.1.2018, je z hobby chovu, takže nie je tetovaná. Pôvodne sme chceli zakrslíka s PP ale bol problém dostať sa k informáciám kto ich vlastne chová, a či vôbec králičky má. Takže sme to poriešili takto. v chove králikov to nie je ako so psami, že by chovatelia mali stránky s kontaktom a informácie o plánovaných vrhoch, prípadne mláďatkách na predaj. a ja tiež nie som detektív oriešok. Je to na škodu chovateľov, že tvoria takú uzavretú skupinu.

25.2.2018 19:23
pegaz

XXX.XXX.6.17

No ja len, že dospelý, čiže 6-mesačný zakrslík má hmotnosť ideálne do 1,25 kg, max do 1,5kg. Zakrslý baran max do 2kg. Ten Váš sa mi vidí na 2 mesiace väčší.

25.2.2018 20:13
jardagin

XXX.XXX.25.115

jarka.covaci napsal(a):

Podívejte tohle mít v domě tak mne asi šlehne. To dřevo vam nasakne postupně a bude tam zapach po celem domě. Když už tak si kupte tu klec s roštem a neposluochejte řeči že je lepší bez klece a nebo otlaky. To se sice udělat mohou ale to by ten kralik tam musel byt zavřeny cele dny, coý u zakrslíku nepřepokladam že tak bude. Věčína chovatelu zakrslíku pouští kraliky po domě.

Rošty plastove jsou velice dobre na udržbu a hlavně na hygienu a tím si předchazíte nemocem se kterymi se chovatele všech kraliku setkavají.

Pokud je o kralika dobře postarano tak se cítí velice dobře i v kleci to jsou takove ty řeči poblaznenych lidi co si myslí že je to tyraní a přitom to v životě neviděli.

26.2.2018 06:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Ubytování je moc pěkné.
Nic nekupujte, za chvíli je tu jaro, půjde ven.
Má pěkně nastláno hoblinami, to nepromočí.
Někdo podestýlá minimálně, pak je dřevo nasáklé.
Možná dát kousek - zbytek lina pod hobliny.
Používá wc ?
Pak máte vyhráno, dřevo zůstane pěkně suché.

26.2.2018 11:03
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

jardagin napsal(a):
Podívejte tohle mít v domě tak mne asi šlehne. To dřevo vam nasakne postupně a bude tam zapach po celem domě. Když už tak si kupte tu klec s roštem a neposluochejte řeči že je lepší bez klece a nebo otlaky. To se sice udělat mohou ale to by ten kralik tam musel byt zavřeny cele dny, coý u zakrslíku nepřepokladam že tak bude. Věčína chovatelu zakrslíku pouští kraliky po domě.

Rošty plastove jsou velice dobre na udržbu a hlavně na hygienu a tím si předchazíte nemocem se kterymi se chovatele všech kraliku setkavají.

Pokud je o kralika dobře postarano tak se cítí velice dobře i v kleci to jsou takove ty řeči poblaznenych lidi co si myslí že je to tyraní a přitom to v životě neviděli.

On to asi úplne nebude zakrslík, ale púšťame ju pravidelne. Kúpiť klietku je najmenej. Vtedy som nekupovala nič, keďže tu boli rady viď vyššie a manžel sám prišiel s nápadom postaviť toto. Ďakujem za názor smajlík

26.2.2018 11:05
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

rapotacka11 napsal(a):
Ubytování je moc pěkné.
Používá wc ?

Má tam 10cm podstielky, a na druhý týždeň dám pre istotu teda nejaké staré lino. wc používa, ale pre istotu som na spodok dala nepremokavú savú vložku. Kúpiť klietku je najmenej. Vtedy som nekúpila nič, lebo som nevedela akú.

26.2.2018 11:11
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

pegaz napsal(a):
No ja len, že dospelý, čiže 6-mesačný zakrslík má hmotnosť ideálne do 1,25 kg, max do 1,5kg. Zakrslý baran max do 2kg. Ten Váš sa mi vidí na 2 mesiace väčší.

Je väčšia. Iste bude mať do 2kg možno trošku viac keď bude dospelá. Ako píšem nájsť ozaj zakrslíka s PP na mazlíčka to je celkom slušný problém. Ak teda nemám v pláne precestovať pol republiky a to teda nemám. Proste 350km je pre mňa veľa. Za ďalšie aj keď sa človek dostane k menám nejakých chovateľov, nie každý má aj uvedené tč či mail. Neviem čo v takom prípade ? Mám za to, ak to sám človek neuvedie, asi nechce aby bol kotaktovaný. a za ďalšie aj tí čo majú uvedený aspoň mail nie vždy vám odpíšu. Mne neodpísal nikto. Takže ak som nechcela králika z obchodu ďalšia voľba bol hobbychov. Mohla som aspoň vidieť rodičov (takže mám predstavu o tom, aká bude asi veľká). Možno keď bude najbližšia výstava (tuším býva v Nitre v lete a na jeseň) tak sa tam poobzerám a možno niečo nájdem. Je to škoda, že zvieratká s PP sú z tohoto hľadiska menej dostupné.

26.2.2018 13:13
jardagin

XXX.XXX.25.115

rapotacka11 napsal(a):
Ubytování je moc pěkné.
Používá wc ?

Jasně všechny používaji zachudek a hlavně jako člověk to jsou takove řeči a oblbovaní lidi až to není možny. Nenasakne dřevo a takovou krabvinu vam řekla kdo. Jako že to vše zastaví hobliny tak to jste hodně na omylu. Občas použije jak vy říkate zachod a občas podlahu.

26.2.2018 13:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Já mám králíkárnu suchou.
Bobek sem tam v hoblinách, moč... záchod poctivě používán,
později sem dám foto.
Uvidíte jak je stará a suchá, čistá.

26.2.2018 16:01
jarka.covaci

XXX.XXX.29.21

No ja som pozerala do ktorého rohu chodí a tam dala "záchod" a podľa všetkého chodí tam. Ako bobkuje všade, to je fakt. Najčastejšie pri miskách a pri sene. Ale to lino dám určite.

Přidejte reakci

Přidat smajlík