Uživatel s deaktivovaným účtem
Dobrý den, mám pár dní nového společníka doma (budou mu 4 měsíce). Problém je, že odmítá se naučit na napáječku. Zkoušel jsem mu z napáječky prstem vykapat vodu, ušáka to nezajímalo. Tak jsem mu sebral misku s vodou a je už asi 12 hodin bez misky s vodou, jen s napáječkou, ale pořád to nezkusil. Tak jsem mu zkusil i z napáječky trochu vody vymáčknout tlakem na čumáček, králíka to ale pořád nezajímá a nechce se napít. Jakmile bych před něj ale dal misku, hned by ji do sebe vyklopil celou. Nějaká rada? Pak je zde problém i se záchůdkem ale počítám, že to chce víc času než napáječka. Králíček většinu své potřeby udělá do záchůdku s podestýlkou (a většinou si tam i lehne) ale dost často také něco udělá do svého pelíšku. Když se vyčůrá tak to vytřu a dám mu to do záchůdku, když udělá bobky tam mu je tam dám taky. Je třeba něco dělat jinak nebo si na to králík časem zvykne a naučí se to z tohoto postupu? Předem děkuji za rady.
Králík má už nejakou dobu vodu zpět. Napajecku ignoruje, dělá jako by ta voda tekla odnikud. :d Dostava 1x/2x denně zeleninu, jinak tu má misku kam dostava granule pres den. k dispozici ma cely den seno v jeslickach. Zachod ma rohovy, spis si ale do nej leha a dela si pelisek (zbytek klece jsem vystlal dekou ale ze by to melo nejaky vliv, to zatim ne). Podestylku v zachode ma tvrzeny papir.
Časem to vychytáte .
Já jsem do klece dávala kobereček (rohožku),
aby se mu to nesmekalo.
Měla jsem možnost mít ho i venku v králíkárně.
Do wc jsem dávala kočkolit.
http://www.kralici.cz/.
Jak to je ještě s jeho teritoriem? Mám doma opravdu mazla, když ho vytáhnu z klece a vezmu na ruce nebo jen na klín na zemi tak neprotestuje a rád se mazlí, je jako plyšáček :d Občas mu ale sáhnu do klece (pití, jídlo, výměna záchodu) a on se nechce moc z klece hnout abych to mohl udělat zatímco tam nebude. Bude takhle flegmatický pořád nebo se potřebuje jen rozkoukat nebo to je věkem? Nechci mu nijak narušovat jeho soukromí, na druhou stranu celý den jen leží v záchůdku a odmítá se jít třeba proběhnout, když ho ale vytáhnu tak se rád proběhne třeba 10 minut po pokoji ale pak hend skočí zpátky do klece. Předem díky za odpověď.