Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Zdravím,
včera jsem připustila samici a jak se se smcem hašteřila, vyrvala mu trs chlupů ze zátylku, má to zakrvácené a na konci chlupů byli kusy kůže... Dnes jsem vzala ze samce trs chlupů a jela na veterinu, jenže pod mikroskopem žádní paraziti nebyli. Co teď tedy? Pro jistotu všechny přestříknu arpalitem za uši ale i tak...co jiného? Posílám pár fotek zad samce.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
včera jsem připustila samici a jak se se smcem hašteřila, vyrvala mu trs chlupů ze zátylku, má to zakrvácené a na konci chlupů byli kusy kůže... Dnes jsem vzala ze samce trs chlupů a jela na veterinu, jenže pod mikroskopem žádní paraziti nebyli. Co teď tedy? Pro jistotu všechny přestříknu arpalitem za uši ale i tak...co jiného? Posílám pár fotek zad samce.
Nejspíše je to dravčík, Na té veterině Vám k tomu něco bližšího neřekli?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Jen že mám celý chov přestříknout arpalitem... Ale veta mi říkala že je to prostě suchá kůže a mám nějakou dobu v menším podávat jídlo s oleji, jako jsou například slunečnice nebo ořechy...ale samozřejmě jen trochu jako doplněk a pozorovat...v srsti jsem nic pochodovat neviděla.
Uživatel s deaktivovaným účtem

v trsu chlupů, které odeberete bůhví kdy a bůhví po jak dlouhe době je to vyšetřeno samozřejmě nic není.dravcik je dobře pohyblivý roztoč, proč by hodiny seděl někde na vytrženem chlupů?dávno vám utekl!dravcici se vyšetřují z lepicí pásky, lol.protože jinak prchnou.
je to dravcik.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Bodlinko, ale já ty chlupy z něj vyškubla ráno jak jsem jela se psem na veterinu a hned je šupla do zip sáčku. Takže byli čerstvé...samozřejmě přeléčím arpalitem, nebo máte jinou radu?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bodlinko, ale já ty chlupy z něj vyškubla ráno jak jsem jela se psem na veterinu a hned je šupla do zip sáčku. Takže byli čerstvé...samozřejmě přeléčím arpalitem, nebo máte jinou radu?
Pokud rozfouknete srst a uvidíte bílé šupinky - to neni suchá kůže, ale velký příznak řádění dravčíka. Nejlepší je píchnout 0,3ml Biomectinu a je po problému. Popřípadě, při velkém napadení po 14 dnech přeočkovat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to je fakt jedno, dravčík hodně rychle utíká. prostě vůbec ho vložit do sáčku je nepravděpodobné, pokud fakt není přilepený na lepící pásce.
ale bílé lupy na kohoutku králíka je dravčík, dravčík, dravčík, potom několik kilometrů nic a pak moooožná suchá kůže z nedostatku mastných kyselin a biotinu, ale spíš to bude zase dravčík.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.214.14
Jak často ho mám pošplíchnout tím arpalitem?

Dráček_Zuzi
napsal(a):
Dobrý den,
včera jsem našla stejný problém u králíka koupeného na výstavě. A mám dotazy, zda stačí králíka nastříkat třeba jen za krkem, nebo celého? A jak vyřešit prevenci u mladých (3 týdny), mohu je postříkat také? Abych jim spíš neublížila. Děkuji.
nejlepší je nechat si veterinářem píchnout biomectin. ono to totiž chrání králíka měsíc před reinfekcí. arpalit vůbec tak dlouho nefunguje, až už vůbec ne, když budete tlumit nákazu jen za krkem. vašim cílem by mělo být vymýtit parazita z chovu, ne tlumit příznaky, aby to nebylo tak vidět, že králík má roztoče.