Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2018 11:12
Danielka.11

XXX.XXX.192.76

Ahoj všem "králíčkářům" ,

má někdo z Vás recept na domácí pamlsek ze syrovátky? V obchodě jsem koupila mrkvičku, tohoto složení: obiloviny, tuky a oleje, cukry, sušená syrovátka, sušená mrkev, sušený špenát,1ks cca 5 - 8 Kč.

Je na hryzání a zřejmě mooc dobra

Děkuji za Vaše nápady!

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.3.2018 12:13

Můžete využít hodně receptů pro psy na internetu. Mnoho z těch receptů obsahuje věci na kterých si králíček pochutná.

14.3.2018 06:49

To je skutečně výborný nápad, jen do těch zakrslíků hodně nacpěte různé pochoutky s co největším množstvím škrobů, cukrů a tuků. A dávejte jim to pravidelně. Jen se potom nedivte, až sem budete psát dotazy typu Můj milovaný králíček sedí v rohu klece a nechce nic papat, má nafouklé bříško, už jen leží a ztěžka dýchá, UMŘE MI ? Odpověď bude znít ano, rozhodně chcípne a je to proto, protože místo sena, trošky vhodného zrní a granulí a jako pamlsku pampeliškového listí nebo kousku mrkve, ho nějaký trotl přecpal zcela nevhodnou stravou a zničil mu zažívání.

14.3.2018 12:12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je skutečně výborný nápad, jen do těch zakrslíků hodně nacpěte různé pochoutky s co největším množstvím škrobů, cukrů a tuků. A dávejte jim to pravidelně. Jen se potom nedivte, až sem budete psát dotazy typu Můj milovaný králíček sedí v rohu klece a nechce nic papat, má nafouklé bříško, už jen leží a ztěžka dýchá, UMŘE MI ? Odpověď bude znít ano, rozhodně chcípne a je to proto, protože místo sena, trošky vhodného zrní a granulí a jako pamlsku pampeliškového listí nebo kousku mrkve, ho nějaký trotl přecpal zcela nevhodnou stravou a zničil mu zažívání.

Mám pocit že to hodně přeháníte. Mám dokonce známou co krmí denně králíka již několik let pamlsky a králíček se má dobře, má hodně pohybu a nevypadá to že by mu to škodilo. Pokud do králíčka nevysypete půl kila na posezení, rozhodně na tom není nic špatného. Kromě toho takhle lze do králíčka nacpat i vitamíny pokud by mu nějaké chyběly. Váš názor je značně omezený, omlouvám se za ten výraz ale je to tak.

14.3.2018 13:17
borax

XXX.XXX.156.222

Hexa má bohužel pravdu.
Králíček papá, papá, chutná mu.
A pak si sedne tiše do kouta a chcípne...

To je realita, která se řeší na ifauně dost často.
Králík nafouklý jako balon svůj stav nikdy nepřežije.

14.3.2018 16:07

Jenže Hexa to dost nafoukla. Dávát králíkovi sem tam nějakou mlsku klidně i 2x za den mu nic neudělá. Jde jen o rozdíl pokud držíte mazlíčka zavřeného v kleci celý den a nebo může volně běhat, v takovém případě se na něj normální množstevní jídelníček nevztahuje, protože králíček to vyběhá naprosto s přehledem. Majitelka chtěla jen poradit, ne hned nepřející pasivně agresivní útok ze strany uživatele Hexa.

14.3.2018 16:32
xchipsy

XXX.XXX.142.1

protože králíček to vyběhá naprosto s přehledem

Nevhodnou (a mnohdy dokonce až škodlivou) stravu králíček vyběhá? No nene!

14.3.2018 17:05

Jenže Hexa to dost nafoukla. Dávát králíkovi sem tam nějakou mlsku klidně i 2x za den mu nic neudělá. Jde jen o rozdíl pokud držíte mazlíčka zavřeného v kleci celý den a nebo může volně běhat, v takovém případě se na něj normální množstevní jídelníček nevztahuje, protože králíček to vyběhá naprosto s přehledem. Majitelka chtěla jen poradit, ne hned nepřející pasivně agresivní útok ze strany uživatele Hexa.

Vy se mýlíte, hlavně v tom na koho, jsem chtěla být agresivní, ani ne tak na tazatelku, ale hlavně na vás. Tvářit se jako znalec a doporučit pravděpodobně dítěti, ať si na internetu najde podomácku vyrobené pamlsky pro psy a dá je králíkovi, no to mi připadá jako pokus někomu králíka poměrně brutálním způsobem usmrtit.Králík rozhodně ke spokojenému a dlouhému životu nepotřebuje pamlsky, které mají složení uvedené v té podivné mrkvi, co zadavatelka koupila v obchodě. Když člověk chce chovat zvíře, má si zjistit co tomu zvířeti prospívá, co mu škodí a co ho může dokonce i zabít a to takováhle pochoutka klidně může.
Rozhodně mi připadá lepší na to zadavatelku upozornit, dokud králík ještě žije a je vpořádku, než potom číst popis trýznivé smti zvířete na enterokolitidu nebo jinou nemoc, kterou v důsledku podobných lahůdek snadno dostane. Vzhledem k tomu, kolik podobných příběhů se na fauně neustále řeší, rozhodně nemám pocit že bych cokoli přehnala, upřímně se spíš krotím, abych nebyla mnohem ostřejší.

14.3.2018 19:24
borax

XXX.XXX.91.21

U králíka už druhý pokus neexistuje.
Nakrmíte nevhodným krmivem, nebo i vhodným krmivem, ale mnoho a je konec!
Králík prostě uhyne.
Na této informaci není nic agresivního, to je realita...

14.3.2018 19:58

Ja miluji znalce jako Vy :) Pakliže by kamarádka dělala něco špatně, králíček by si asi uz 6 let vesele nepovyskakoval. Je rozdíl chovat králíka a nebo ho jen držet doma na seně a vodě. Vy bez zkušeností tu plácáte bláboly, já tu říkám ověřená fakta z chovu ale samozřejmě jdete pomlouvat mě. Styďte se :).

14.3.2018 21:52

já jsem bohužel přesvědčená, že toho o králících, ačkoliv je chovám už řadu let ještě spoustu nevím, ale jsem ráda, že vy na základě zkušeností své kamarádky o nich víte tolik, že si troufnete poradit krmit králíky pamlsky pro psy a víte, že jim to nic neudělá.

15.3.2018 10:59

Vám by hlavně zvíře nikdo neměl dát do ruky pokud máte takovéhle názory. Zvířata u Vás mají asi hodně jednolitý a nudný život.

15.3.2018 11:36
xchipsy

XXX.XXX.142.1

15.3.2018 12:03
zitdanka

XXX.XXX.161.153

Vám by hlavně zvíře nikdo neměl dát do ruky pokud máte takovéhle názory. Zvířata u Vás mají asi hodně jednolitý a nudný život.

Dobrý den, tak pokud to zvíře bude prase nebude problém ale tady se bavíme o králících a ten jejich jídelníček je vesměs jednolitý a nudný a změny se dělají pozvolna, Ono je rozdíl pokud někomu pojde jeden mazel, není to taková pohroma jak půl početného chovu.Ale jak se říká za blbost se platí a v případě různých pamlsků dvojnásob.Hlavně se musí používat vlastní hlava, výrobce chce jen vydělat ten vám nabídne i hastrmanovo lejno a je na každém z nás jak dokáže být imunní.

15.3.2018 12:20

zitdanka napsal(a):
Dobrý den, tak pokud to zvíře bude prase nebude problém ale tady se bavíme o králících a ten jejich jídelníček je vesměs jednolitý a nudný a změny se dělají pozvolna, Ono je rozdíl pokud někomu pojde jeden mazel, není to taková pohroma jak půl početného chovu.Ale jak se říká za blbost se platí a v případě různých pamlsků dvojnásob.Hlavně se musí používat vlastní hlava, výrobce chce jen vydělat ten vám nabídne i hastrmanovo lejno a je na každém z nás jak dokáže být imunní.

Ale já tady reaguji na to, že se tu diskutující ohrazují "neee, pamlsky neee" přitom v menším množství to není vůbec nic špatného. A mazlíčkovi to udělá radost. Jenže tihle "odborníci" co to nikdy nezkusili ví víc než někdo, kdo má informace z první ruky očividně. Tak jako těžko se hádat. Tazatelka se pouze ptala na recept a hned sem přiběhnou "odborníci" kteří začínají tento problém brát ve větším měřítku a dělat z toho vědu. Ano, králíček má jednolitou stravu ale za měsíce či roky ho můžete naučit na spoustu věcí co mu bude chutnat a NIC MU TO NEUDĚLÁ jenom a pouze z toho nebude mít živiny ale bude to na chuť. Na druhou stranu pokud si někdo jako zde chovatelky koupí králíka jako mazlíčka a ten králík je celý den zalezlý v kleci a není o něj staráno, to se ví že mu uškodí cokoliv. "Chovatelé" nade vše. A nejvíc miluju ty lidi, kteří jdou tvrdě hlavou proti ověřeným informacím bez ohledu na to, že ze sebe dělají blbce. Vůbec nikdo z nich neodpověděl na dotaz tazatelky, místo toho jí tu zastrašují zbytečnými obavami, které jsou přitom úplně zbytečné. Protože pokud nenarvete králíka každý den kilem takových věcí tak se mu nic nestane. A nemyslím si, že by tazatelka brala "pamlsky" jako hlavní zdroj potravy pro králíčka. Jen zdejší diskutující si to opět přebrali po svém a chtějí ukázat svoji nesmírnou inteligenci.

Pro tazatelku která tuto diskuzi založila:
Omlouvám se za rozsáhlé debaty, i za zdejší diskutující. Jak jsem psal nahoře, pokud chcete pamlsek pro králíčka (v malém množství), tak můžete vyzkoušet spoustu receptů pro pejsky. Pamatujte ale na to, že výživově to tomu králíčkovi nic nedá, pořád je lepší a zdravější pro něho mu dát nějakou mrkev nebo kus ovoce (ne moc, obsahuje hodně cukrů). Rozhodně se ale nemusíte bát, že dáte králíčkovi kousek nějakého pamlsku a on ze dne na den pojde, tohle je zbytečné zastrašování ze stran diskutujících kteří o tom vědí očividně velký prd.

15.3.2018 12:21

Je mě vás líto.Tady vám píší zkušení chovatelé a ne ti co mají jednoho králíka.A vy se ještě prčíte a napadáte je.Králík u vás určitě nemá nudný život ale samé šoky.

15.3.2018 12:28

Je mě vás líto.Tady vám píší zkušení chovatelé a ne ti co mají jednoho králíka.A vy se ještě prčíte a napadáte je.Králík u vás určitě nemá nudný život ale samé šoky.

Ano napadám je. Chovatelé? Prosím Vás, tazatelka se tu ptá na něco, oni udělají oblouček a odpovídají jí na něco, na co se ani neptala. Zkušení chovatelé až za hrob pokud si myslí, že pamlsek králíkovi ublíží. Pokud je chovají ve velkochovech a ne pro radost, pak chápu že když jim do misek nasypou tunu takových věcí, že celý vrh může zemřít. Místo toho aby ale normálně vyjasnili situaci, že to je dobré pouze v malém množství, tak tu jdou zastrašovat tazatelku hned s tím, že králíček jí umře. Dokonce jsem se byl předevčírem ptát i veterináře, který je u nás ve meště hlavně pro drobnou zvěř, především králíky a různé hlodavce. Řekl mi to samé co tu píšu a trochu se podrbal za uchem a nechápavě zavrtěl hlavou, když jsem mu dal přečíst tuto diskuzi. Nevím od koho jiného ještě chcete doložit, že tu plácáte nesmysly a zbytečně zastrašujete lidi. Kdyby tu byl nějaký doktor z horní dolní, co to dělá rok tak neřeknu, ten člověk se drobné zvěři věnuje už pěknou řádku let a sám králíky pro radost chová a sám jim sem tam nějaký ten pamlsek tohoto typu podá. Nikdy údajně neměl problém s tím, že by mu nějaký králíček na to zemřel.

15.3.2018 12:43

Ano napadám je. Chovatelé? Prosím Vás, tazatelka se tu ptá na něco, oni udělají oblouček a odpovídají jí na něco, na co se ani neptala. Zkušení chovatelé až za hrob pokud si myslí, že pamlsek králíkovi ublíží. Pokud je chovají ve velkochovech a ne pro radost, pak chápu že když jim do misek nasypou tunu takových věcí, že celý vrh může zemřít. Místo toho aby ale normálně vyjasnili situaci, že to je dobré pouze v malém množství, tak tu jdou zastrašovat tazatelku hned s tím, že králíček jí umře. Dokonce jsem se byl předevčírem ptát i veterináře, který je u nás ve meště hlavně pro drobnou zvěř, především králíky a různé hlodavce. Řekl mi to samé co tu píšu a trochu se podrbal za uchem a nechápavě zavrtěl hlavou, když jsem mu dal přečíst tuto diskuzi. Nevím od koho jiného ještě chcete doložit, že tu plácáte nesmysly a zbytečně zastrašujete lidi. Kdyby tu byl nějaký doktor z horní dolní, co to dělá rok tak neřeknu, ten člověk se drobné zvěři věnuje už pěknou řádku let a sám králíky pro radost chová a sám jim sem tam nějaký ten pamlsek tohoto typu podá. Nikdy údajně neměl problém s tím, že by mu nějaký králíček na to zemřel.

Takže podle vás je v pořádku že radíte tazatelce ať si najde na netu recepty na pamlsky pro psy ?Tazatelka může být dítě.Že se vůbec unavuji něco psát.Říká se že komu není shora dáno v apatyce nekoupí!

15.3.2018 12:54
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Nejste vy náhodou zaměstnanec Pet Centra?...takovéhle pako v oranžovém triku, za mnou běhalo v obchodě cpalo mi pro kočky granule nacpané obilím s tvrzením, že je to pro ně to nejlepší...kočka je masožravec a potřebuje maso...a králík je zvíře býložravé...tudíž nevím zdali je pro něj dobré cpát ho tuky, syrovátkou a jiným odpadem a nebo psíma sušenkama. A pokud si to myslíte, tak zvířata nepatří do rukou Vám. Přemýšlejte než napíšete takové bludy.
Pro tazatelku: jako pamlsek použijte kousek mrkve...králík bude spokojený a vy ušetříte 8 korun.

15.3.2018 13:21

Budiž vzdávám to. "Říká se že komu není shora dáno v apatyce nekoupí!" Přesně tak, a Vy se tím řídíte naprosto precizně. Byl jsem varován než jsem sem šel, že tu bývají blbci ale nečekal jsem, že někdo může klesnout tak hluboko a jít strašit chovatele úplně zbytečnými věcmi. Lidi tu jdou proti veterináři, chovatelům kteří toho za sebou mají víc než oni, proti číslům. Krmte si své mazlíčky senem a vodou, mějte je zavřené v kleci a reptejte tu jak malé děti :) Vyjadřování na úrovni puberťáků a logika nulová. To nemá moc cenu se s vámi hádat, přeju hodně štěstí v životě, s tímhle způsobem jednání ho budete potřebovat hafo.

15.3.2018 13:31
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Ano jsou tu všichni pitomci... ale vy jste ten nějvětší, když krmite zvířata takovým svinstvem a dáváte rady...typu dávat králíkům psí sušenky... K tomu není co dodat...tak vy nechoďte ani do lékárny, ale rovnou na psychiatrii...

15.3.2018 13:36

Budiž vzdávám to. "Říká se že komu není shora dáno v apatyce nekoupí!" Přesně tak, a Vy se tím řídíte naprosto precizně. Byl jsem varován než jsem sem šel, že tu bývají blbci ale nečekal jsem, že někdo může klesnout tak hluboko a jít strašit chovatele úplně zbytečnými věcmi. Lidi tu jdou proti veterináři, chovatelům kteří toho za sebou mají víc než oni, proti číslům. Krmte si své mazlíčky senem a vodou, mějte je zavřené v kleci a reptejte tu jak malé děti :) Vyjadřování na úrovni puberťáků a logika nulová. To nemá moc cenu se s vámi hádat, přeju hodně štěstí v životě, s tímhle způsobem jednání ho budete potřebovat hafo.

Nejlepší je nadávat druhým do blbců.Chovatel jsem takový průměrný ale přesto si myslím že pro králíka jako býložravce je seno a voda nezbytná a má ji mít pořád a neustále.Jádro je pak podle záměru, chovní, výstavy, mladí výkrm Ale bez sena a vody to nejde.

15.3.2018 13:51
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Takže podle vás je v pořádku že radíte tazatelce ať si najde na netu recepty na pamlsky pro psy ?Tazatelka může být dítě.Že se vůbec unavuji něco psát.Říká se že komu není shora dáno v apatyce nekoupí!

Já si myslím, že těch dětí tady bude víc Protože to by dospělý chovatel nevymyslel, krmit králíka sušenkami pro psy, tvrdit, že ikdyž to není úplně nejvhodnější, tak králíček to vyběhá apod...
A chtěla bych vidět toho údajného veterináře, který si četl tuto diskuzi...
A tak, hlavně že jsme tu všichni blbci, kteří nemají zkušenosti a ví prd...
Koukám, že od tvůrců fauny nebyl nejšťastnější nápad sloučit rubriku Pet s "normálními" Králíky...

15.3.2018 14:02

xchipsy napsal(a):
Já si myslím, že těch dětí tady bude víc Protože to by dospělý chovatel nevymyslel, krmit králíka sušenkami pro psy, tvrdit, že ikdyž to není úplně nejvhodnější, tak králíček to vyběhá apod...
A chtěla bych vidět toho údajného veterináře, který si četl tuto diskuzi...
A tak, hlavně že jsme tu všichni blbci, kteří nemají zkušenosti a ví prd...
Koukám, že od tvůrců fauny nebyl nejšťastnější nápad sloučit rubriku Pet s "normálními" Králíky...

To s váma souhlasím beze zbytku.Byly tu sice hádky ale člověk se alespoň něco dozvěděl.Teď je tu rada krmit králíka psíma pamlskama.To je skoro to samé kdybych dal mému psovi místo masa mrkvu.Asi by mě poblil.

15.3.2018 14:51

Tak jsem vzal ze srandy od králíků mrkev a šel jsem ji dát psovi.(belgický ovčák malinois)Přál bych vám vidět ten doslova udivený a nevěřící výraz jak se na mě díval. doslova jsem mu četl v očích že si myslí že jsem se zbláznil.A v tom to taky trošku je, pes má oproti králíkovi o trošku víc iteligence.Takže když LivingBomb dá králíkovi psí pamlsky a ještě k tomu tvrdé tak ten ze zvědavosti hryže.To je můj názor blbce amatéra.

15.3.2018 15:04
Cat cat

XXX.XXX.209.8

Psi s kocourama mají dneska k večeři seno, tak uvidím, jak se budou tvářit. A králík ma nachystaný rohlík se salámem. To si pošmáknou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík