Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2018 00:01
kristynak

XXX.XXX.22.12

Dobrý den,
Spolubydlící si pořídila zakrslého králíka, je starý 7 týdnů.
Jelikož ale ani jedna nejsme odborník a mně jde hodně o to, aby se měl králík dobře a žil dlouho, můžu poprosit o rady jak krmit, co za hračky, veterina, zkrátka by mě zajímalo cokoliv, co by malému mohlo pomoci k co možná nejkvalitnějšímu životu.
Předem Vám moc děkuji za rady!

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2018 01:33

Teď na jaře jim dávám jabloňové mladé větvičky.A jsou ještě u matky.

17.3.2018 01:37

Takového mladého bych vzal do postele, protože je zvyklý ve hnízdě se tulit k sourozencům.

17.3.2018 06:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Já bych ho nebrala vůbec.
Měl být ještě u matky !
SENO, ovesné vločky, voda.Výběh !
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=doporuceni.
Prostorné bydlení, jako tady ?
https://tvclip.biz/video/hwXCFlL1_So/2-p%C3%A9%C4%8De-o-mor%C4%8De-co-pe%C4%8Dliv%C4%9B-zv%C3%A1%C5%BEit-p%C5%99ed-po%C5%99%C3%ADzen%C3%ADm.html.

17.3.2018 07:35

kristynak napsal(a):
Dobrý den,
Spolubydlící si pořídila zakrslého králíka, je starý 7 týdnů.
Jelikož ale ani jedna nejsme odborník a mně jde hodně o to, aby se měl králík dobře a žil dlouho, můžu poprosit o rady jak krmit, co za hračky, veterina, zkrátka by mě zajímalo cokoliv, co by malému mohlo pomoci k co možná nejkvalitnějšímu životu.
Předem Vám moc děkuji za rady!

Udělali jste chybu už pořízením příliš mladého zvířete.

Zvířete, které je v tomhle věku hrozně křehké, pořádně neodstavené a stres ze změny prostředí je někdy krásně dorazí a pak jsou tady plakací vlákna.

Takže, co potřebuje. Seno. Přiměřeně ovesných vloček. Vodu. Moc nerozmazlovat. Vlastně nerozmazlovat vůbec a to celý život, králík nesnáší změny v krmné dávce. Nějakou pestrou stravu ve smyslu dnes to a zítra támto se nechte na jiné zvíře.

Hračky králík nepotřebuje. Ocení věci, které může bezpečně zdemovat, okousat a sežrat.

Co se veteriny týče, seberte během tří dnů nějaké bobky (stačí jeden dva z každého dne) a nechte si udělat rozbor na kokcidie. Někdy jich tam je požehnaně a takovýmu králíkovi pak stačí křivý pohled, aby šel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík