Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2018 21:57

Dobrý den. Prosím zkušené chovatele o názor. Ze spojení čistokrevných nepříbuzných dalmatinských rexů s PP mi porodila samice 23.3.7 mladých. "Trpí" na početné vrhy a je potřeba jí hodně dotovat vitamíny. Minulý vrh byl mizerný - většina z 6 nevypadala moc dobře, tak jsem nakonec některé utratila, aby měla dostatek mléka vychovat ty silnější z nich. Teď mladí vypadají daleko víc životaschopní, ale vyskytla se mi tam pro mě jedna rarita. Jeden z malých je naprosto bez porostu těla. Resp. něco jako třeba naháči morčat - má osrstěné uši (obzvlášť dlouhé oproti sourozencům), čumák, trochu nohy. Tělo je prakticky bez srsti. Jsou ve venkovní králíkárně. Zatím je teplo a sedívají na hromádce v pelíšku, ale přes den už ho nepoužívají. Mám strach, aby nenastydl, ale od matky ho ještě dlouho nebudu moct vzít. Netuším, jestli je takové mládě možné odchovat, ale je to jedno z nejživějších mláďat z vrhu - velmi aktivní a průzkumnické. Ráda bych ho zkusila odchovat už jen ze zvědavosti, zda je schopné přežít a jak dlouho bude žít...
Máte někdo s něčím takovým zkušenost?
Předem děkuji

11.4.2018 07:37

ty musíš mít taky něco extra :D

zkusit to můžeš, ale důvod proč není vyšlechtěný králík naháč není ten, že by se nikdy nenarodila pleška, ale protože se zatím nenarodil životaschopný exemplář. Třeba je ten tvůj ten první

11.4.2018 07:40
linduš

XXX.XXX.79.14

jen tak dál, to bude hit

11.4.2018 09:09
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Foto? ;).

11.4.2018 20:20

Tak posílám něco pro pobavení
Je děsně rychlej - snaží se pořád být vedle někoho (sourozenců) chlupatého, nejlépe pod někým nebo ze všech stran obklopen :) to je život...

11.4.2018 20:21

hustý

no jasný, že chce být obklopen, když má holou zadnici

11.4.2018 20:32
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Tyjo, to je sereda.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2018 08:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Veľmi pekná Kengura

12.4.2018 09:11
linduš

XXX.XXX.79.14

zajímavé stvoření
kolik si budete říkat za skinny bunny?

12.4.2018 13:14

Linduš to víte, to bude za tisíce, když je to taková rarita!
ne, to byl vtípek. Vážně mě zajímá, kolika se dožije. Nechám to na přírodě. Obléct ho můžu, ale až bude větší - a to už ho budu moct vzít klidně do bytu někam...nebo možná přes léto to dá i venku v králíkárně, když bych mu udělala nějakou boudičku, kam by si mohl zalézt a trochu si to zadýchat...nevím. Jestli přežije třeba do měsíce, začnu studovat materiály od chovatelů nahatých morčat, atp. a vymyslím, jak mu přizpůsobit podmínky (vím, že mají nějaké chlupaté pelíšky, pytlíky a podobně...) a na pozdim ho holt dát domů. Ale to fakt hodně předbíhám...

12.4.2018 13:37
sona1

XXX.XXX.188.80

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak posílám něco pro pobavení
Je děsně rychlej - snaží se pořád být vedle někoho (sourozenců) chlupatého, nejlépe pod někým nebo ze všech stran obklopen :) to je život...

Obávám se, že tohle mládě jen potvrzuje mou domněnku ohledně těch s tou delší srstí- tihle rodiče si prostě geneticky opravdu nesedí. Navíc je to mlynář, takže si nemyslím, že by se úplně úspěšně dožil dospělosti.

12.4.2018 14:57
linduš

XXX.XXX.79.14

hhippie, držím palce. dokud je to životný, nemá smysl to likvidovat.

sona1, a to jde být mlynář z dalmatina? rexe mám doma a dlouhosrstý mi taky nepřijde :).

13.4.2018 07:05
sona1

XXX.XXX.188.80

linduš napsal(a):
hhippie, držím palce. dokud je to životný, nemá smysl to likvidovat.

sona1, a to jde být mlynář z dalmatina? rexe mám doma a dlouhosrstý mi taky nepřijde :).

Samozřejmě, že mlynář z dalmatina jde, jako u všech strakáčů, když se spojí dva strakatí jedinci.

13.4.2018 08:46
linduš

XXX.XXX.79.14

aha, já myslela, že se to týká klasických strakáčů. díky
máte krásné "puntíky".

13.4.2018 08:55
sona1

XXX.XXX.188.80

linduš napsal(a):
aha, já myslela, že se to týká klasických strakáčů. díky
máte krásné "puntíky".

Týká se to všech strakáčů. Děkuji, taky jim říkám puntíci smajlík

22.4.2018 22:38

Jen hlásím, pro doplnění informací, že nahé mládě se dožilo necelého jednoho měsíce. Přestože bylo do posledního dne velmi živé a nevypadalo nemocně, nejspíš se potvrdilo, že uvnitř bylo něco "porouchaného" a neslučitelného s životem...
Člověka by to samozřejmě zajímalo, ale vzhledem k mojí laické znalosti vnitřností zvířat, jsem se ani neobtěžovala s pitvou. Navíc je to malinké tělíčko, tak bych jistě stejně nic nevykoukala...
Škoda, no...

23.4.2018 06:14
sona1

XXX.XXX.188.80

Jen hlásím, pro doplnění informací, že nahé mládě se dožilo necelého jednoho měsíce. Přestože bylo do posledního dne velmi živé a nevypadalo nemocně, nejspíš se potvrdilo, že uvnitř bylo něco "porouchaného" a neslučitelného s životem...
Člověka by to samozřejmě zajímalo, ale vzhledem k mojí laické znalosti vnitřností zvířat, jsem se ani neobtěžovala s pitvou. Navíc je to malinké tělíčko, tak bych jistě stejně nic nevykoukala...
Škoda, no...

Byl to mlynář, dalo se to čekat, oni opravdu ten letální faktor mají, není to jen báchorka. Ne všichni samozřejmě, ale většina ano. U někoho se projeví jen sníženou imunitou, pomalejším růstem atd.. u jiného je fatální, prostě mu dojde a hotovo, nenaděláte nic. Otrlí chovatelé strakáčů proto mlynáře vybírají už z hnízda a utrácení. Přiznám se, že na tohle nemám, ač chovám dalmatinské straláče už sedmým rokem. Mlynáře nechávám a buď dorostou aspoń na pekáč, nebo nedorostou...

23.4.2018 20:09

Sona1: Prosím, můžete mi dát odkaz (tip) na nějaký dobrý zdroj informací ohledně mlynářů (ev. dalších odchylek od standardu plemene)? Nikde jsem nenašla nic extra použitelného...
Děkuji velice.

24.4.2018 06:47
sona1

XXX.XXX.188.80

Sona1: Prosím, můžete mi dát odkaz (tip) na nějaký dobrý zdroj informací ohledně mlynářů (ev. dalších odchylek od standardu plemene)? Nikde jsem nenašla nic extra použitelného...
Děkuji velice.

Nevím, jestli je nějaký ucelený materiál přímo k mlynářům. Do registrovaného chovu se na rozdíl od kominíků používat nesmějí. Možná jen na výjimku při šlechtění nových barev a jen ve spojení s kominíkem... Každý mlynář nezemře samozřejmě, já sama mám v chovu dospělou mlynářku, prostě jen z osobních sympatií a připouštím ji jiným plemen, celobarevným, jen na chov na maso, takže žádní další mlynáři nevznikají.

24.4.2018 09:57
chovatelpodluzi

XXX.XXX.39.35

Když tu vzniklo takové pěkné téma Loni na podzim jsem viděl tohoto fešáka

http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/2017_MV_Luzice/#IMG_20170916_101445756.jpg

Jde o potomka zakrslých beranů černých. Holt nějak nezbylo přírodě na kožíšek Mladej pokud se nepletu měl tou dobou kolem roku. Sourozenci končí po vyhraných výstavách dál v chovu, no bezrsták skončil v kočičím pelíčku doma v bytě

24.4.2018 10:01
sona1

XXX.XXX.188.80

chovatelpodluzi napsal(a):
Když tu vzniklo takové pěkné téma Loni na podzim jsem viděl tohoto fešáka

http://hellingerovi.rajce.idnes.cz/2017_MV_Luzice/#IMG_20170916_101445756.jpg

Jde o potomka zakrslých beranů černých. Holt nějak nezbylo přírodě na kožíšek Mladej pokud se nepletu měl tou dobou kolem roku. Sourozenci končí po vyhraných výstavách dál v chovu, no bezrsták skončil v kočičím pelíčku doma v bytě

Tak to je fakt fešák smajlík No stane se, přírodě neporučíme... Koukám, že zakrslíci na různé takové příhody asi trpí...

17.6.2018 21:03
Ovobaba

XXX.XXX.50.22

Naši sourozenci z užitkového chovu bouďáčků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík