Zdravím všechny. Ráda bych začala mého králíka (4 měsíce) brát ven, ale pokaždé když se jí pokusím nasadit popruhy, třeba jen jednu část pod krkem, okamžitě se splaší, začne zběsile lítat, narážet do zdi, absolutně to nesnese. Napadlo mě, že bych jí to každý den zkusila na chvíli nasadit, ať si postupně zvyká, ale na druhou stranu nevím, jestli má smysl ji s tím trápit a stresovat. Máte někdo podobnou zkušenost? Podařilo se vám takového králíčka naučit na vodítko? Předem děkuji za rady :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

kachna
napsal(a):
a začít obojkem?
Není lepší si pořídit zvířátko které obojek akceptuje?Králík to asi není.
v jiné diskuzi lidi psali, že je dobré napřed vzít králíka ven a až pak nasadit postroj s vodítkem. Králík je v novém prostředí vyjukaný a nemá čas šílet. Vyzkoušela jsem to a funguje to :) Ještě to chce čas než si venku zvykne, ale myslím, že se jí tam i líbilo. Podle mě není nic špatného na tom brát králíka na vodítko, samozřejmě nečekám, že za mnou bude chodit jako pes. Bylo by škoda, aby se za celý život nedostala ven.
Pišta8888

XXX.XXX.77.183
Ahoj Martino my také máme králíka občas kšíry nosí ale většinou je na volno drží se nás a ani by ho nenapadlo někam daleko utíkat. Zkuste to na uzavřeném pozemku. Držím palce.😃
Alena123

XXX.XXX.139.2
Já jsem mého králíka to naučila tak že jsem mu každý den dávala postroj ale bez vodítka. Jen na pár minut aby si zvykl že na sobě něco má a pak mu to už vůbec nevadilo.
natyymizerovskaa

XXX.XXX.74.146
Já se snažím kralikovi nasadit vodítko a obojek. Ale ona to vezme a začne kousat a tahat a kousat mě do ruky. Snažím se jí to nasadit už druhý den a hrůza
12345abc

XXX.XXX.212.163
Stalo se mi to taky. Po pár nasazeních si králík zvykl. Zkuste ho nejdřív postrojkem ,,pohladit´´. Potom postrojek pomalu nasadit. Nechte králíčka běhat postrojkem a určitě si rychle zvykne.
Na co potřebuje králík chodit na vodítku? Já si myslím, že proto si se svým tak rozumíme, protože ho nemám potřebu zvedat, nosit, hladit, když nechce, nenutím ho chodit na vodítku... Prostě i když je to králík domácí a žije v bytě (což samo o sobě není přirozené), tak přesto ho nechávám být pořád králíkem.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!