Co je to za barvu - "plemeno" po ZRČ x ZKuh

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2018 10:47
awake

XXX.XXX.115.242

Může mi někdo prosím říct co že se mi to narodilo? Otec Zakrslý kuní hnědý (homozygot) a matka zakrslá ruská černá. Jedno mladé je kuní hnědé a toto druhé? Oči má červené.

18.6.2018 15:14
nitraner

XXX.XXX.30.253

Co že se Vám to narodilo? No, v první řadě bych řekl že králík.
Když se dožije prvního přelínaní bude to i králík Zakrslý Ruský černý. Tým pádem taťka nebyl v barvě kuní homozygot.

17.8.2018 22:07
nitraner

XXX.XXX.30.253

Jak se králík vybarvyl? Už by mohl být přelínan.

19.8.2018 14:23
PavelV

XXX.XXX.180.213

awake napsal(a):
Může mi někdo prosím říct co že se mi to narodilo? Otec Zakrslý kuní hnědý (homozygot) a matka zakrslá ruská černá. Jedno mladé je kuní hnědé a toto druhé? Oči má červené.

U psů se tomu říká hřích ulice, u králíků vesnická směska.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2018 14:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

PavelV napsal(a):

lol.

tak to se právě mýlíte. není to žádná směska, neboť barva kuní hnědá je založená heterozygotně. homozygot je nevýstavní tmavý kuní - a ruský černý.

křížení ruského králíka a králíka kuního není žádná směska, ale normálně povolená a běžná věc.

19.8.2018 20:21
nitraner

XXX.XXX.30.253

PavelV napsal(a):

Proč se pletete do diskuse ve věci které nerozumíte? Nebo jen příspěvek za každou cenu? Spousta lidí by udělala líp kdyby mlčela - nepsala.

21.8.2018 18:03
awake

XXX.XXX.174.61

Králíčka již nemám. V cca.10ti týdnech byl "ruský", ale konce chlupů byli šedé.

23.8.2018 14:36
nitraner

XXX.XXX.30.253

Barevné konečky chlupů zůstanou než přelíná na dospěláckou srst. co bude někde po šestém měsíci jeho života. Takto zbarvení jedinci v dospělosti mají výrazné zbarvení znaků. Jsou však více ovlivnění v teplem počasí a černé zbarvení si neudrží. Hnědne.
Ještě k samci. Určitě není homozygot. Jinak by se ve vrhu neobjevil rusáček. Předpokládám že se Vám zdá poněkud tmavší, to by mohlo být tím, proč bylo i to mladé tak silně pigmentované. Výstavní, kuní zbarvení, je vždy heterozygot. Homozygot se neposuzuje. Osobně u homozygotů vypisuji pozice a v páté uvádím, homozygot. Celkově neklasifikován. Buď chovu schopen, nebo chovu neschopen - neklasifikován, výluka. Myslím si, že i u homozygotů by měl chovatel vědět co zařazuje, nebo proč jej do chovu nezařadit.

24.8.2018 00:28
PavelV

XXX.XXX.179.66

nitraner napsal(a):
Jak se králík vybarvyl? Už by mohl být přelínan.

Proč píšete vybarvyl, když má být vybarvil. Když neznáte gramatiku ze základky, tak raději nepište.

25.8.2018 13:55
awake

XXX.XXX.115.242

nitraner napsal(a):
Barevné konečky chlupů zůstanou než přelíná na dospěláckou srst. co bude někde po šestém měsíci jeho života. Takto zbarvení jedinci v dospělosti mají výrazné zbarvení znaků. Jsou však více ovlivnění v teplem počasí a černé zbarvení si neudrží. Hnědne.
Ještě k samci. Určitě není homozygot. Jinak by se ve vrhu neobjevil rusáček. Předpokládám že se Vám zdá poněkud tmavší, to by mohlo být tím, proč bylo i to mladé tak silně pigmentované. Výstavní, kuní zbarvení, je vždy heterozygot. Homozygot se neposuzuje. Osobně u homozygotů vypisuji pozice a v páté uvádím, homozygot. Celkově neklasifikován. Buď chovu schopen, nebo chovu neschopen - neklasifikován, výluka. Myslím si, že i u homozygotů by měl chovatel vědět co zařazuje, nebo proč jej do chovu nezařadit.

Kuního samce jsem vystavovala 2x a v obou případech byl v oceňováku uveden homozygot.1x neklasifikován.

25.8.2018 16:13
nitraner

XXX.XXX.30.253

awake napsal(a):
Kuního samce jsem vystavovala 2x a v obou případech byl v oceňováku uveden homozygot.1x neklasifikován.

Kdyby byl homozygot, tak po spojení s rusáčkem by byli všichni mladí kuní výstavní - heterozygoti.
Mláďata vypovídají o genotypu rodičů.

navíc, jak to že jednou byl neklasifikován? a co druhé ocenění?

Přidejte reakci

Přidat smajlík