Dobrý den, prosím poraďte mám samici moravskou modrou stáří 9 měsíců, byla připustěna 11.5 po zjištěné říji, zkoušela jsem to po týdnu a na samce vrcela jako blázen,10.6 začala stavět hnízdo a připravovat se ale do dnes nic, břicho má tvrdé a cecky mi přijde že má nalite, zkoušela jsem ji dnes dát k samcovi a opět dělala jako vztekla, tak nevím prosím poraďte, jestli s tímto máte někdo zkušenost, děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42
Michaela74
napsal(a):
Ano byla tam jen půl minuty, řekla to veterinarka že to mám zkusit...
Vetka tú samicu aj videla, myslím Live? Bo len na obrázku? Tak pre budúce to rátajte takto= pripustená 11, reálne =12.5 ak sa zadarilo A počítame jednoducho 12.6 je podľa mojich skúseností prvý reálny termín... ´+ 13..14..15..16..17... Finito v pondelok ráno ak niesú mladé je Koniec Večer pripusťím a čakám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.1
Michaela74
napsal(a):
Ano byla tam jen půl minuty, řekla to veterinarka že to mám zkusit...
A tá konkrétna veterinárka vie vôbec čo je to králik? V takom vysokom štádiu kotnosti je každá takáto manipulácia so samicou veľkým rizikom. Prudší pohyb a ohrozíte životy mláďat a potom aj samice.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A tá konkrétna veterinárka vie vôbec čo je to králik? V takom vysokom štádiu kotnosti je každá takáto manipulácia so samicou veľkým rizikom. Prudší pohyb a ohrozíte životy mláďat a potom aj samice.
Nepřehánějte, v přírodě se také skotná samice musí pohybovat, jen lidi z toho dělají nemoc.Chovala jsem několik let i skupinový chov ve chlévě a samice i březí, skákaly do koryta na zrní kozám, které bylo 70 cm vysoko.I v králíkárnách skáčí na kotiště má cca 50cm výšku, běžně je chytám, pokud je to třeba i očkuji a žádný problém v tom nevidím.Dokonce se mně nedávno stalo, že vnouček samici špatně zavřel a ona utekla, psi ji chytali a drželi než jsem přišla a samice za dva dny porodila 8 mladých.Zdravá je jak samice, tak mladý.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.250.227
Áno, máte pravdu. Keď je zviera trénované, stále v pohybe, vtedy je riziko menšie. No králiky chované v králikárňach toho veľa nenatrénujú a potom sa môže stať to, čo som napísal. Prajem Vám aby ste pri králikoch prežili len pekné chvíle.

Jestli by pak nebylo lepší se zamyslet nad velikostí těch kotců.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
napsal(a):
Jestli by pak nebylo lepší se zamyslet nad velikostí těch kotců.
Minulý rok som navštívil odchovnú halu = velko chov asi 200 produkčných klietok plných natlačených králikmi Doporučujem vidieť, potom sa vám bude zdať aj ten majmenší kotec luxus Súhlasím s Valekom... ten vet. bol uplne mimo realitu... ked neviem a nemám čo povedať =je lepšie mlčať

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Minulý rok som navštívil odchovnú halu = velko chov asi 200 produkčných klietok plných natlačených králikmi Doporučujem vidieť, potom sa vám bude zdať aj ten majmenší kotec luxus Súhlasím s Valekom... ten vet. bol uplne mimo realitu... ked neviem a nemám čo povedať =je lepšie mlčať
Sice jsem naživo farmu neviděla jen na videu, ale to neznamená, že musím mít namačkané králíky v malých a nízkých kotcích.Mám prostě jiné představy o chovu.Taky jsem třeba byla v drůbežárně, ale naše slepice mají k dispozici 0,50Ha.To je věc názoru.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226
napsal(a):
Sice jsem naživo farmu neviděla jen na videu, ale to neznamená, že musím mít namačkané králíky v malých a nízkých kotcích.Mám prostě jiné představy o chovu.Taky jsem třeba byla v drůbežárně, ale naše slepice mají k dispozici 0,50Ha.To je věc názoru.
Nikto vás ani nenúti aby ste mačkala... bolo to len na margo témy, že je prínosné pre chovaťeľov aby videli aj cítili čo najviac... Každá skúsenosť človeka môže posunúť = niekam.. Vec názoru je len jedna strana mince, drúha je napr. priestor, peniaze a v neposlednom rade je to o človeku... Aby som to nejako zhrnul.. veľa vecí sa dá naučiť, no aj pokaziť = snažme sa len o to prvé... Osobne takto vysoko kotnú samicu ani nevyberám s kotca, mám ich naučené, že sa stiahnu do druhej polovice a potom sa vyčistí zvyšok kotca pekný deň.