Trhlý / ochrnutý králík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2018 11:54
CePino

XXX.XXX.168.14

Může se králík trhnout sám, nebo třeba ochrne ze šoku krátkodobě? Tři dny nám hopkal jeden uprchlík po stodole ač jsme na něj zkoušeli všelijaké finty. Dnes brzy ráno jsem si na něj chtěl počkat s provizorním sklopcem. Nastražil jsem a že se mrknu kde je zašitej. Chci kouknout jestli není v koutě za okny a sádrokartonovými profily. No byl a jak jsem se z jedné strany naklonil abych za ten materiál viděl, vypálil druhou stranou ven pryč. No a než jsem se srovnal a otočil, ležel půl metru vedle, zadní packy natažený za sebe a pískal jako kdybych ho vraždil a to jsem na něj ještě nesáhl, ani se ho nedotkl.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.7.2018 12:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

CePino napsal(a):
Může se králík trhnout sám, nebo třeba ochrne ze šoku krátkodobě? Tři dny nám hopkal jeden uprchlík po stodole ač jsme na něj zkoušeli všelijaké finty. Dnes brzy ráno jsem si na něj chtěl počkat s provizorním sklopcem. Nastražil jsem a že se mrknu kde je zašitej. Chci kouknout jestli není v koutě za okny a sádrokartonovými profily. No byl a jak jsem se z jedné strany naklonil abych za ten materiál viděl, vypálil druhou stranou ven pryč. No a než jsem se srovnal a otočil, ležel půl metru vedle, zadní packy natažený za sebe a pískal jako kdybych ho vraždil a to jsem na něj ještě nesáhl, ani se ho nedotkl.

Ano, králíci mají nepoměr mezi silou svaloviny hřbetu a zádě a pevností páteře. Páteř si zlomí raz dva. Snadno se to stane nešikovnou fixací, když králík vykopne zadníma a právě při úleku, kdy zvíře rychle vyrazí a odrazí se zadníma. U králíka v malém kotci, kde dojde vlivem nedostatku pohybu k odvápnění a dalšímu zeslabení obratlů může to zvíře přijít k úrazu prostě jen tím, že se lekne a pořádně si dupne.

28.7.2018 08:51
betyna5

XXX.XXX.59.82

Také mám podobnou zkušenost se samcem a stalo se mu to v kotci. Zkusila jsem ho chvili nechat zda se nezlepší, ale zázrak se nekonal.
Mimochodem také jsem viděla, když domácí mazlík takhle ochrnul po plácnutí rukou jako trestání. Tak pozor i na toto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík