Trpasličí králik - problém s okom

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2018 00:11
EsterEster

XXX.XXX.121.218

Ahojte. Rada by som sa spýtala, či sa už niekto stretol s takýmto okom u králika? Je zo spodnej časti červené a má v ňom niečo biele (hnis ani nič také to nie je, tampónom to nejde odstrániť, nehýbe sa to, furt je to rovnaké a na tom istom mieste). Srsť okolo oka je mokrá lebo som mu ho práve čistila, sem tam sa mu robí biely výtok. Inak nevyzerá že by ho to očko bolelo, nežmúri, normálne pozerá a správa sa. Vyplachovala som mu ho s borovou vodou, no keď to nezaberalo tak mu už pár dni dávam do oka antibiotickú masť ophtalmo-framykoin, no stále nevidím zmenu. Neviete mi prosím poradiť o čo sa môže jednať? Králik je levík “levia hriva”, skoro 7 rokov, doteraz s očami problém nemal, bol cca pred mesiacom liečený antibiotikami kvôli labkám, plus vtedy prestal jesť, už papa pekne. Inak druhé oko má normálne. Vďaka za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.7.2018 00:24

EsterEster napsal(a):
Ahojte. Rada by som sa spýtala, či sa už niekto stretol s takýmto okom u králika? Je zo spodnej časti červené a má v ňom niečo biele (hnis ani nič také to nie je, tampónom to nejde odstrániť, nehýbe sa to, furt je to rovnaké a na tom istom mieste). Srsť okolo oka je mokrá lebo som mu ho práve čistila, sem tam sa mu robí biely výtok. Inak nevyzerá že by ho to očko bolelo, nežmúri, normálne pozerá a správa sa. Vyplachovala som mu ho s borovou vodou, no keď to nezaberalo tak mu už pár dni dávam do oka antibiotickú masť ophtalmo-framykoin, no stále nevidím zmenu. Neviete mi prosím poradiť o čo sa môže jednať? Králik je levík “levia hriva”, skoro 7 rokov, doteraz s očami problém nemal, bol cca pred mesiacom liečený antibiotikami kvôli labkám, plus vtedy prestal jesť, už papa pekne. Inak druhé oko má normálne. Vďaka za rady.

veterinář je u vás sprosté slovo?

tohle je dost zásadní problém nacházející se uvnitř oční koule. luxace čočky nebo možná absces, to není poznat, s krvácením do přední oční komory a uveitidou. něco takového neléčeného skončí enukleací. možná je to na enukleaci už teď.

každopádně borovkou to fakt nespravíte.

23.7.2018 00:46
EsterEster

XXX.XXX.121.218

Jasne že pôjdem k veterinarovi, keďže mu to neprechádza, len som sa chcela spýtať či s tým niekto nemá skusenosti. Myslela som že je to len zapal, nevykazuje žiadne znamky bolesti, normálne žerie a správa sa, tak som skusila počkať a nasadiť ophtalmo-framykoin. Aká by mohla byť príčina luxácie šošovky alebo abscesu?

23.7.2018 00:50

no, to je právě, proč je blbé léčení samo domo. protože pak se procesy uvnitř oční koule "léčí" ophtalmoframykoinem, kterým se maže povrch oční koule a to je logicky k ničemu.

příčin takových věcí je mnoho, zákaly čočky, záněty různé etiologie, klidně i encefalitozoonóza.

Neregistrovaný uživatel

23.7.2018 07:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

No aj kľudne Pasteuroloza... Mazlíka k vetovi, pre mäsového je to Pekáč...

23.7.2018 20:40
EsterEster

XXX.XXX.121.70

Tak boli sme u veterinara, zrobil mu nejaky test po ktorom mu časť oka zozelenela. On to vidi najskôr asi na poškodenu rohovku nejakym predmetom (napr. seno), tak neviem uvidime. Dal nam atb kvapky a nejaky gel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík