Jakého vybrat brojlera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2018 11:24
tábor

XXX.XXX.5.152

Dobrý den, rád bych znal názor někoho, kdo má zkušenosti s chovem různých typů brojlerových králíků.. Zajímá mě vyloženě porovnání plemen Hyla (od pana Kočára ), Hyla od Eurolapu, Hyplus, Zika apod. Je někdo kdo má osobní zkušenosti a může objektivně porovnávat brojlerová plemena ? Zdraví, odolnost v podmínkách drobnochovu, reprodukce, jatečná hmotnost, doba výkrmu. Prostě co dobré a co třeba není tak jak si jednotliví prodejci rodičovských linií vychvalují na svých webových stránkách. Děkuji za rady a podněty.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2018 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.42

Nebezpečné Téma... No možno sa pobavíme...

27.7.2018 16:55
jardagin

XXX.XXX.172.170

Většina hybridu se pohybuje stejně v rustovych křivkach, vytěžností atd. mezi nimi je velice maly rozdíl. Pokud si myslíte že si možna vyberete toho nej tak jste na omylu. Pokud nemate vubec žadne zkušenosti s chovem a to myslím i drobnochov tak si nejdříve nazbírejte zkušenosti co vše je potřeba. Jelikož je jedno co mate za kralika a problemi budou s tím se musí počítat.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2018 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Ja som vedel, že sa " Okurková sezona končí"

28.7.2018 00:20
skodovak

XXX.XXX.241.252

No? Odpověď je vyřízena a je klid.. Více k tomu nejde napsat, co seženete zkuste a uvidíte, a poté můžete testovat dál, jistě se naskytne i něco dalšího, když člověk má zájem sežene cokoliv, něco snadněji něco pracněji.

Stejně není nad osobní zkušenosti s čímkoliv.

28.7.2018 12:04
metro

XXX.XXX.166.149

skodovak napsal(a):
No? Odpověď je vyřízena a je klid.. Více k tomu nejde napsat, co seženete zkuste a uvidíte, a poté můžete testovat dál, jistě se naskytne i něco dalšího, když člověk má zájem sežene cokoliv, něco snadněji něco pracněji.

Stejně není nad osobní zkušenosti s čímkoliv.

Plne s vami suhlasim je zbytocne nieco o tom pisat
Stacia vysledky jedného testovania zahrnuté v jednej tabulke.

28.7.2018 19:11
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Objektivní porovnání vám tu nejspíš nikdo nedá, protože asi těžko někdo chová/choval všechny uvedené "druhy". A hodnotit podle toho, že Frantovi dobře rostly hyly a Jožkovi "nešly" Ziky, to právě objektivní nebude, protože podmínky chovu a krmení budou u různých chovatelů odlišné.

28.7.2018 21:45
jardagin

XXX.XXX.172.170

Osobně jsem choval ziky, hyplus a take hylu pana Kočara. S hylou s Erolapujsem se nesetkal a ni o to nestojím.Když se podívate na fb faltynkove ta zjistíte jake ma tento kralik přírustky a v jake době ho poraží na jakych granulích doshuje jateční vahy ale více se tam nedozvíte. A podle toho co se tam píše tak jsou na tom stejně i ostatní hybridi.

S těmi se kterymi jsem měl tu čest pracovat jsem byl spokojen. Trochu mi vadilo u hyplusu jak byly poblazněne a lekave, tohle o dalších dvou hybridech nemohu říci. U ziky je vyšší spotřeba krmení na kilo ale je to z duvodu, že je vetší. Vysledky nějakych testu kde se ani netestovali dva hybridi ale byla provaděna testace novych granulí se neda brat jako ze je nej. Nehledě na to že těch testu bylo daleko více a tabulka je asi jen jedna.
Několik let nakupuji u pana Kočara, Když se veme cana nakupu hyplus a nebo ziky a jakem věku je vyhodnější pro mne pan Kočar.

28.7.2018 21:53
tábor

XXX.XXX.35.150

Jargine děkuji za informace. Už jsem nedoufal že se dozvím alespoň něco. Možná opravdu chovatelé se zkušenostmi s více druhy hybridů nejsou, nebo je téma nezajímá, či nemají potřebu dávat rady. Ještě jednu dík za těch pár řádek.

28.7.2018 21:55
horal

XXX.XXX.13.30

No já bych zkusil diplomovou práci bývalé pani ministrině Malé.

28.7.2018 22:06
jardagin

XXX.XXX.172.170

horal napsal(a):

28.7.2018 22:06
jardagin

XXX.XXX.172.170

horal napsal(a):

Neregistrovaný uživatel

28.7.2018 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

tábor napsal(a):
Jargine děkuji za informace. Už jsem nedoufal že se dozvím alespoň něco. Možná opravdu chovatelé se zkušenostmi s více druhy hybridů nejsou, nebo je téma nezajímá, či nemají potřebu dávat rady. Ještě jednu dík za těch pár řádek.

A odpovede na položené otázky už nie su pre vás už zaujímavé? Však nič... To len tak na okraj Tak dík za nič

29.7.2018 12:38
jardagin

XXX.XXX.172.170

tábor napsal(a):

Jestli chcete nějake info tak mi mužete zavolat a ja vam odpovím na vše co vas zajíma, více nema smysl sem psat akorat by to vyvolalo hadky a tak podobně.792 529 928.

30.7.2018 07:57
borax

XXX.XXX.6.27

horal napsal(a):

2.8.2018 21:27
jardagin

XXX.XXX.172.170

Nejde se nepochlibit jaky je naše chovny samec paradní.Jen není pořadně vidět zabarvení. Barva divoka a modra a ze spod cely bíly.

2.8.2018 21:50
jardagin

XXX.XXX.172.170

V cele velikosti.

Neregistrovaný uživatel

2.8.2018 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.226

Nemám Záujem... Modrá kožka sa zle farbí... A vystavovať sa tiež nedá

3.8.2018 08:38
tábor

XXX.XXX.5.152

Moc pěkný "medvídek". Takového samce závidím. Fakt pěkný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík