Ahoj, mám prvního králíčka, je mu 8 týdnů (mám ho 9 dní). Už umí docela dost věcí, chodí na záchůdek (i na externí), pokoj mám zabezpečený, takže ho pouštím. Většinou ležím veprostřed pokoje na koberci a on různě běhá, občas přijde, očuchá si mě, leze po mně (občas mě i líže v ruce, nevím jestli je to projev toho, že mě má rád, ale spíše ne). Když přijde, tak mu občas dám dobrotu a lehce ho hladím. Ale problém nastává v momentě, když ho chci pohladit bez jídla, když jen tak stojí -> to od mé ruky utíká co to jde. Ale jakmile někde leží a myslí si, že na daném místě ho nemůžu zvednout do vzduchu, tak je v klidu a nechá se hladit.
Co mám dělat pro to, aby se mé ruky nebál? I když je v kleci a je otevřena i seshora a já ho hladím, tak nikam neutíká a pak mi líže ruku. Ale jakmile je venku a i když se vyběhá (klidně i 6 hodin), tak ihned utíká. Díky za rady.
novychovatel
napsal(a):
Ahoj, mám prvního králíčka, je mu 8 týdnů (mám ho 9 dní). Už umí docela dost věcí, chodí na záchůdek (i na externí), pokoj mám zabezpečený, takže ho pouštím. Většinou ležím veprostřed pokoje na koberci a on různě běhá, občas přijde, očuchá si mě, leze po mně (občas mě i líže v ruce, nevím jestli je to projev toho, že mě má rád, ale spíše ne). Když přijde, tak mu občas dám dobrotu a lehce ho hladím. Ale problém nastává v momentě, když ho chci pohladit bez jídla, když jen tak stojí -> to od mé ruky utíká co to jde. Ale jakmile někde leží a myslí si, že na daném místě ho nemůžu zvednout do vzduchu, tak je v klidu a nechá se hladit.
Co mám dělat pro to, aby se mé ruky nebál? I když je v kleci a je otevřena i seshora a já ho hladím, tak nikam neutíká a pak mi líže ruku. Ale jakmile je venku a i když se vyběhá (klidně i 6 hodin), tak ihned utíká. Díky za rady.
Podívej pro každe zvíře je 9 dní kratka doba aby si zvykl. Dej mu čas a netlač na něj. to vše příjde Postupně při každem kontaktu tě kralik poznava. Přišel do jineho prostředí a chvílí to potrva.
Díky za odpověď. A ještě jedna otázka, králíčka jsem měl v ruce jen jednou a to asi po dobu 10 sekund. Ale mamka ho bere celkem často do ruk (měla ho tam asi čtyřikrát po dobu minuty +-). Je možné, že se králík bojí i mé ruky kvůli mamce? Nebo naše ruce "rozpozná" ? :D Nemusíte psát, ať ho mamka do rukou nebere, ukázal jsem ji 10000 příspěvků a už je jen na zemi. Dá se ten strach z ruky tedy odstranit, i když jsme ho brali na začátku?
jinak jsem si všiml, že když je venku a já vedle něj, většinou pod postelí, tak se nebojí 5 centimetrů ode mě i usnout a předtím se nechat hladit.
e: mamka říkala, že by strach mít neměl (předchozí majitelka, ho zvykala na braní do rukou), jenže když jsem viděl, jak moc má králík vykulené ty oči, tak jsem si řekl, že strach rozhodně má.