Pet králík - přerůstání stoliček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2018 11:32

Dobrý den,

prosím o radu. Máte někdo zkušenost s přerůstáním stoliček u králíka? Každé dva měsíce je u našeho králíka nutná korekce stoliček. Změna stravy nepomohla a zuby stále přerůstají. Přední má v pohodě, ale stoličky má vždy přerostlé na obou stranách. Mám ji ve výběhu ještě s jedním králíkem a ten žádné problémy nemá, takže se obávám, že to nebude problém stravy.
Nemáte někdo radu, jak by se dalo přerůstání alespoň zpomalit? Přijde mi hrozné uspávat zvíře každé dva měsíce a trápit ho na veterině. Navíc to není ani levná záležitost. Něž bych se rozhodla pro její utracení, tak bych chtěla zjistit, zda nejsou ještě jiné možnosti.

13.8.2018 12:30

Bohužel, jiná možnost není.

Přerůstání stoliček totiž není léčitelná nemoc! Je spojená s celkovou přestavbou zubů, přerůstají zubní kořeny, mění se postavení zubů v čelisti, je to nevratný proces. Broušení je jen paliativní zákrok, který umožňuje králíkovi i s touto nemocí existovat.

13.8.2018 20:56

Děkuji za odpověď. Trošku jsem doufala, že by se to mohlo dát nějak vyřešit.

11.1.2019 13:59
mhm2

XXX.XXX.20.235

Lidi vy jste se zbláznili nechce králíka uspat a pořiďte si nového. Nový na výstavě přijde tak na 500,-
Já kupoval nejdražší do chovu za 1000,- k veterináři bych na operaci s králíkem nikdy nešel i kdyby to byl mazel raději bych koupil nového. Vás když bolí zub tak si vezmete prášek ale ten králík
vám nic neřekne ani nebude křičet bolestí a přitom to bude velká bolest.

Přidejte reakci

Přidat smajlík