Co řádí za nemoc na jižní moravě?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2018 08:23
lukas92

XXX.XXX.30.17

Zdravím nevíte někdo co teď rádi za nemoc na moravě ?já mám asi 8 chovných samic cca 30 ks 3 měsíčních kraliku 5 ks už jsem musel usmrtit...prskají, otečou jim víčka mají teplotu myx. Si myslím že to není vypadá to spíš na infekční rýmu ale tyhle problémy má více chovatelů jednomu dokonce uhynul celý chov...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2018 10:10

lukas92 napsal(a):
Zdravím nevíte někdo co teď rádi za nemoc na moravě ?já mám asi 8 chovných samic cca 30 ks 3 měsíčních kraliku 5 ks už jsem musel usmrtit...prskají, otečou jim víčka mají teplotu myx. Si myslím že to není vypadá to spíš na infekční rýmu ale tyhle problémy má více chovatelů jednomu dokonce uhynul celý chov...

proč by to nemohla být myxomatóza?

infekční rýma nemá tak vysokou úmrtnost. obvykle.

30.8.2018 11:47
lukas92

XXX.XXX.30.17

To se asi nějak přesněji identifikovat pouhým okem asi nedá...ale pozoruji to i u samice která je očkováná tak jsem usoudil že by to myx. být neměla...dá se nějak léčit infekční rýma? Máte někdo něco odzkoušeno?..asi by bylo nejlepší konzultace s veterinářem..

30.8.2018 11:51

Ano, správě, veterinář by byl nejlepší:)

A oteklá víčka jsou typická pro myxomatózu. Že je nějaké zvíře očkované zároveň myxomatózu nevylučuje a už vůbec ne, pokud je to jediná očkovaná samice v celém chovu.

Plus ono velmi rádo na myxomatózu nasedá pasteurela jako kontaminant a pokud zvíře neumře hlady a vyčerpáním, protože nenajde krmivo, tak příčinou smrti je pasteurelový zápal plic, takže mezi infekční rýmou a myxomatózou nemusí být rozdíl, mohou vesele probíhat zároveň.

Samotná pasteurelóza ale nemívá 100% mortalitu a pokud přece jen ano, tak průběh je velmi rozvláčný, občas něco uhyne.

30.8.2018 13:44
lukas92

XXX.XXX.30.17

Mám očkováná všechny chovne kraliky.nejsou jen ty co maji 3 měsíce veterinář chodil když ještě nebyli narozeni a prej kvůli pár kusum se mu nevyplatí míchat vakcína...

30.8.2018 14:36

lukas92 napsal(a):
Mám očkováná všechny chovne kraliky.nejsou jen ty co maji 3 měsíce veterinář chodil když ještě nebyli narozeni a prej kvůli pár kusum se mu nevyplatí míchat vakcína...

A tak nevyplatí... je to lahvička pro dvacet kusů. Tzn. očkování jednoho stojí jako očkování dvaceti.

30.8.2018 16:50
samec

XXX.XXX.96.58

lukas92 napsal(a):

Na 80% myxomatóza.

30.8.2018 17:23

Pokud máte naočkováno kombinovanou vakcínou, tak je to myxa.

30.8.2018 19:24
borax

XXX.XXX.91.21

Před týdnem jsem očkoval králíky proti myxomatoze.
Poprvé co mi po očkování( cca 3 dnech )uhynul králík.
Zrychlené dýchání, přestal příjímat potravu.
Prostě to nezvládl.Ostatní mají vcelku velké boláky v místě vpichu, ale jsou o.k.
Tak jen doufám, že si stihnou vytvořit imunitu.Komárů je tu teď po ochlazení, poměrně hodně.

30.8.2018 19:59
lukas92

XXX.XXX.120.147

K čemu ta vakcinace tedy je...když to.ma zabránit nemoci ale i tak ji ten kralik dostane...

30.8.2018 20:01
lukas92

XXX.XXX.120.147

Mě právě i překvapilo že ti kralici které jsem usmrtil normálně zralí jak seno tak ječmen..

30.8.2018 21:00

Lepší je očkovat monovalentní vakcínou než kombinovanou, tam si často králíci nevytvoří dostatečnou imunitu na obě nemoci a při zvýšeném tlaku se imunita jedné nebo druhé nemoci prolomí.Osobní zkušenost.Očkuji pouze monovalentní vakcíny a ty jsou bez problémů.

30.8.2018 21:46
borax

XXX.XXX.91.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lepší je očkovat monovalentní vakcínou než kombinovanou, tam si často králíci nevytvoří dostatečnou imunitu na obě nemoci a při zvýšeném tlaku se imunita jedné nebo druhé nemoci prolomí.Osobní zkušenost.Očkuji pouze monovalentní vakcíny a ty jsou bez problémů.

Já jsem očkoval jen myxomatozu.
Mor přijde na řadu později.
Prostě přehnaná reakce na očkování.
Léta používám stejnou vakcínu od bratou Slovákou smajlík

31.8.2018 07:13

borax napsal(a):
Já jsem očkoval jen myxomatozu.
Mor přijde na řadu později.
Prostě přehnaná reakce na očkování.
Léta používám stejnou vakcínu od bratou Slovákou smajlík

I to se stává, také se mně párkrát po očkování na mixu objevila reakce, nateklé kořeny uší a párkrát i oči, ale do týdne to zase zmizelo.No každý živý tvor reaguje jinak.Nic není 100%.

Přidejte reakci

Přidat smajlík