Samička si vytrháva chlupy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2018 21:46
Anne58

XXX.XXX.109.98

Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat, co znamená, když si samička vytrhává chlupy, ale úplně doslova je rve. (Nebyla nikdy přípuštěná k samci.) Když jsem jí řekla, ne, aby přestala, tak vzala chlupy a vlezla do svého domečku a cvaká zoubkami. Nevím, co si o tom myslet. Zhruba týden, pořád škrábala a okusovala klec, přes noc i přes den, bylo jí to jedno a nyní nechce ani ven z klece, aby se proběhla a mísku s jídlem má od včerejška téměř netknutou. V domečku je čelem ke zdi a s ocáskem ven, přijde mi úplně mimo. Nevíte, čím by tohle chování mohlo být? Mám o ní strach, bude třeba navštívit veterináře? Jinak jedná se o dvou letou samičku.

Předem děkuji za rady

26.11.2018 23:19
horal

XXX.XXX.13.30

Je to přirozená věc, má totiž říji. Jednoduše řečeno chce kluka.
https://www.kralikar.cz/news/rije-kraliku-obdobi-pro-pripousteni/

27.11.2018 22:20
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Dvouletá samička je stará na první porod.
Neporodí - uhyne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2018 23:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anne58 napsal(a):
Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat, co znamená, když si samička vytrhává chlupy, ale úplně doslova je rve. (Nebyla nikdy přípuštěná k samci.) Když jsem jí řekla, ne, aby přestala, tak vzala chlupy a vlezla do svého domečku a cvaká zoubkami. Nevím, co si o tom myslet. Zhruba týden, pořád škrábala a okusovala klec, přes noc i přes den, bylo jí to jedno a nyní nechce ani ven z klece, aby se proběhla a mísku s jídlem má od včerejška téměř netknutou. V domečku je čelem ke zdi a s ocáskem ven, přijde mi úplně mimo. Nevíte, čím by tohle chování mohlo být? Mám o ní strach, bude třeba navštívit veterináře? Jinak jedná se o dvou letou samičku.

Předem děkuji za rady

.....samička je v říji.....je dvouletá tedy už nevhodná pro zabřeznutí ......domluvila bych se s veterinářem na kastraci........měla jsem kastrovanou samičku a bez jakýchkoli problémů - kastrována byla na žádost chovatele aby už na ní nebyly další vrhy - první a jediný byl veden císařským řezem u chovatele..........

Přidejte reakci

Přidat smajlík