Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2018 22:51
MiNiChaKo

XXX.XXX.181.227

Dobrý den, je tu někdo, kdo má nějakou zkušenost s CHS Lenny? Pokud ano, tak jakou? Dobrou nebo špatnou?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.12.2018 23:46

CHS Lenny neznám, ale já bych si z principu nekoupila z chovatelské stanice králíků ani chlup, už prostě proto, že oficiálně vůbec, ale vůbec žádné CHS králíků neexistují. Takže za CHS se může prohlásit úplně kdokoliv, který si úplně sám na tiskárně vytiskne nějaké výpisy předků, kam si může napsat co chce. Je to takové množitelství vydávající se za něco lepšího.

A obvykle, když půjdete na výstavu, koupíte tetovaného a oceněného zakrslíka s opravdovým rodokmenem ČSCH za třetinovou cenu.

13.12.2018 09:57
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

A nebo koupit od nějakého mazlíčkáře.
Mládě není plaché, je zvyklé na hluk domácnosti,
na manipulaci.
A nebo nic.
Králík v bytě = nic moc.

13.12.2018 10:21
rapotacka11

XXX.XXX.79.213

Ceny má šílené,
tam bych určitě nekupovala.

https://www.sbazar.cz/hledej/kr%C3%A1l%C3%AD%C4%8Dek
https://zvirata.bazos.cz/kralik/?hledat=kr%C3%A1l%C3%AD%C4%8Dek+daruji&rubriky=zvirata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano
https://www.ifauna.cz/kralici/inzerce/daruji

Králík může být nečistotný, což je velký, nepředstavitelný problém.
Časem může být agresivní.
Pak ho rádi darujete (i s klecí).
Králík musí mít seno !
(v obýváku ?)

13.12.2018 14:17
amiš

XXX.XXX.11.253

Před mnoha lety jsem jako dárek dostala králíčka do paneláku. Ačkoli mněl být zakrslý, nakonec ho kamarádka určila jako středního kuního. Byla to holka a musím říct, vynikající společnice. Nedělám si srandu. Chodila na kočičí záchod, seno mněla v kleci, kde i spala, takže žádný problém. Jediné, co králíci činí, že hryžou kabely, to mně rychle poučila, ale kamarád elektrikář mněl řešení a nic jiného neničila. Chodila si na volno, přišla na jméno, když jsem (třeba) koukala na televizi, seděla mi pod židlí. Není to až tak kontaktní zvíře, ale kdo chce mít nevtíravého společníka, bude jistě mile překvapen.

13.12.2018 15:54

To já mám dokonce velmi kontaktního. Přijde a chce mazlit a kdyžtak na sebe nenápadně upozorňuje olizováním nohy, že tam je a že si ho mám všímat. Při hlazení se celý rozkydne a je šťastný. Chodí na kočičí záchod, seno má v kleci, ale stejně ho tahá i jinam, to jo. A kabely, to je mor. Proto bydlí v koupelně, kde běžně kabely natažené nejsou.

Ale u králíků je problém, že zdaleka ne každý je použitelný mazlík. A nezáleží to na výchově nebo původu, některý králík je použitelný, jiný ne a nebude. Šušín se ke mně nastěhoval jako chodící kožka - to byl plán, že z něj bude kožka z rexe - a než k tomu zkožkování došlo, projevil je jako mazlík. Takže žádná křeč, ale kolik lidí si pořídí králíka primárně jako mazlíka a pak zjistí, že mazlík z něho nebude?

13.12.2018 20:02
M.stehno

XXX.XXX.71.179

No tak takové ceny jsem snad ještě neviděl. Za takové eny by jste si koupila min. 3 králíky čistokrevné v Lysé. Zamě rozhodně kupte někde u chovatele.

17.12.2018 20:37
capovadomca

XXX.XXX.112.110

Králíci s PP by měli být tetovaní, nemyslím si však, ze tato paní kralicky tetuje. Pokud nemají tetování - neměli by mít žádný průkaz (PP ani VP). Paní na stránce ale píše, ze jde o zájmový chov, tudíž se nepravem nazývá CHS. Nicméně na to, ze jde pouze o zájmový chov má ceny příliš vysoké.

19.12.2018 12:18
dury

XXX.XXX.198.77

Že se ta paní nestydí prodávat králičí křížence za takové peníze.

9.1.2019 19:00
nikol11

XXX.XXX.240.128

MiNiChaKo napsal(a):
Dobrý den, je tu někdo, kdo má nějakou zkušenost s CHS Lenny? Pokud ano, tak jakou? Dobrou nebo špatnou?

Já mám mám odtud králíka je sice hodný, ale má problém se zuby má vrozenou vadu a akorát s tím máme potíže A věřím že odtamtud nebude jediný
Moc bych to nedoporučovala.
Já si králíka kupovala s tím že jsem si myslela že je papírový a není zjistila jsem to až po 2 letech.
Takže nedoporučuji

10.2.2019 22:12
karo2702

XXX.XXX.162.156

Na nějaké chovné stanice se vykašlete. Jsou to lidi většinou z velkým množstvím přerostlých kříženců, nemají čas vymazlovat "chovné" jedince, natožtak mláďata, do chovu dávají všechno možné (vady, špatné zuby, nečistotné králice,...). Odchovy pak dávají za 1800,- i více s tím, že mají super VP rodokmeny, satén geny a já nevím co všechno.
Kupte od chovatele, jeďte se k němu podívat, nebo mrkněte na výstavě. Popřípadě u někoho, kdo má své dva mazlíčky na zahrádce atd.

Mám třeba ozkoušené, že králík co se krčí ve výstavní kleci bude strašpytel i doma. Zato ten, co si vesele žere seno nebo leží natažený a v klidu odpočívá, bude klidný i doma. A to že výstavy jsou dost stresová záležitost, i tam se dá snadno vybrat mazel.
Vybrali jsme si samici na masný odchov, čuchala nám ruku přes mříže. Doma nezvládne den bez pomazlení, je opravdu miláček.
A zakrslíka, když jsem dávala poprvé na výstavu, vlezl do klece a hned tam vesele žral a očichával stěny. Všichni okolo byli vystresovaní a při sebemenším pohybu začali nabíhat hlavou do stěn a skákat až ke stropu. A ten náš se přes mříže mazlí s každým návštěvníkem a užívá si výlet

caliopem

4.3.2019 18:30
caliopem

XXX.XXX.226.140

Bodlinka:
Pletete se, chs u králíků existují a to u teddy a sportovních králíků. Takže pokud zadavatel příspěvku shání teddy králíka či sportovního jinam než do chs bych nešla, tyto chs jsou registrovane jak pod csch tak i klubem.

každopádně udajná chs lenny žádnou chs není, množí křížence

4.3.2019 18:49

caliopem napsal(a):
Bodlinka:
Pletete se, chs u králíků existují a to u teddy a sportovních králíků. Takže pokud zadavatel příspěvku shání teddy králíka či sportovního jinam než do chs bych nešla, tyto chs jsou registrovane jak pod csch tak i klubem.

tak v mých očích žádný sportovní králík neexistuje, je to jen a pouze nějaký kříženec, a teddy v novošlechtění žádnou stanici nepotřebuje. králíka s PP dělá tetování a rodokmen čsch, ne nějaká stanice.

5.3.2019 11:08

caliopem napsal(a):
Bodlinka:

..sportovní králík jako uznané plemeno není - možná králík u kterého jsou předpoklady k jakýmsi aktivitám.........a plemeno králíka bude plemenem pokud bude tetované s pp vydaným oficiálně tedy svazem chovatelů......

nikol007

20.3.2019 23:27
nikol007

XXX.XXX.62.3

U této rádoby chovatelské stanice nedoporučuji nakupovat jakéhokoli králíčka! Za 1000Kč jsme dostali, jak jsme se dozvěděli na veterině, samce(dle chovatelky to byla samice, ale to je jen maličký detail) a s naprosto smyšleným VP. Když nám jej přepravní společnost dopravila domů, tak se ukázalo, že králík má nádor na hlavě(už chápu, proč chtěla prodej přepravou a peníze předem). Léčba nás stála skoro 5 tisíc, králíka bohužel nezachránila a on nakonec zemřel po roce života. Také jsem chtěla zmínit, že králík narostl do velikosti 4kg! Což mi nepřijde moc jako zakrslý králík.

21.3.2019 12:55
mhm2

XXX.XXX.20.232

Lidi vy jste fakt hloupí když chci koupit vyloženě zakrslého králíka tak jdu na nějakou výstavu seznam je na stránkách ČSCH, nebo se podívejte na stránky klubu chovatelů zakrslích králíku (http://www.zakrslykralik.unas.cz) tam jsou lidé kteří se zabívají chovem několik let a chovu rozumí, jsou tam uvedeny i adresy. Potom tady aspoň nemůsíte brečet. Výpis předků je papír tak na použití na záchodě. Oficiální je rodokmen králíka na kterém je uvedeno tetování L a P ucha, adresa chovatele a každý rodokmen je orazítkován dvěma razítky jedno je organizace ČSCH ve které je chovatel registrován a druhé je razítko okresu a nebo klubu. Jinak je rodokmen neplatný.

Bubaba

29.5.2019 19:14
Bubaba

XXX.XXX.255.114

Dobry den, ja jsem tu kralicka kupovala minuly rok a vse je v naprostém pořádku. Mohu doporučit.

29.5.2019 20:25
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

No to je úžasné.
Já zase mohu doporučit, aby si
tuto diskuzi každý zájemce přečetl
od začátku - celou.

DaraH

13.11.2019 13:29
DaraH

XXX.XXX.56.25

Zdravím, má někdo zkušenosti s Chs u Králíčku? Sháním králíka.ktery nebude mít v dospělosti mít 4kg, ovšem ty ceny.kraliku c ptám.jsou, od 2200 a výše mi přijdou šíleně ale nevyznam se. Děkuji za odpověď

13.11.2019 16:53
borax

XXX.XXX.156.222

DaraH napsal(a):
Zdravím, má někdo zkušenosti s Chs u Králíčku? Sháním králíka.ktery nebude mít v dospělosti mít 4kg, ovšem ty ceny.kraliku c ptám.jsou, od 2200 a výše mi přijdou šíleně ale nevyznam se. Děkuji za odpověď

Na každé zboží se najde kupec.

Čím je králíček menší a větší bastard, tím je cena vyšší.
Takový králíček za 2 tisíce udělá radost hned 3 krát.
Nejprve prodávajícímu, pak na chvíli Vám a pak také veterináři.
Chcete- li srovnání.
Množíren psů je taky mraky.Náklady minimální- zisk.maximální.

14.11.2019 21:54
mlckova

XXX.XXX.157.153

borax napsal(a):
Na každé zboží se najde kupec.

Čím je králíček menší a větší bastard, tím je cena vyšší.
Takový králíček za 2 tisíce udělá radost hned 3 krát.
Nejprve prodávajícímu, pak na chvíli Vám a pak také veterináři.
Chcete- li srovnání.
Množíren psů je taky mraky.Náklady minimální- zisk.maximální.

hezký docela jsem se pobavila, bohužel trefné

16.11.2019 11:47
dury

XXX.XXX.198.77

caliopem napsal(a):
Bodlinka:

Píšete nesmysly.

mialenny

27.2.2021 17:33
mialenny

XXX.XXX.68.37

Z CHS Lenny jsme si kupovali překrásného zakrslého beránka (holčičku).
Už na prvních návštěvách na veterině nám všichni říkali, že na zakrslého teda rozhodně nevypadá.
Musím říct, že naše králinda byla naprosto skvělá. Hned na druhý den se zadaptovala, naučila se na záchod, naučila se nečůrat a nebobkovat po bytě, přišla vždy na slovo, byla mazlivá, strašně milá a společenská. Měla jen 2 "vady" - občas dokázala být velmi drsná, vždycky, když měla dostat jídlo, tak na nás vrčela a nenechala se od nikoho nosit.

Bohužel jsme si ale měsíc a 11 dní před jejími 4. narozeninami všimli, že vypadá, že jí bolí bříško. Ležela jsem u ní, aby byla hlavně klidná. Když jsem ji potřebovala jinde, protože ležela přímo v cestě, kde se procházelo, nechtěla se pohnout, tak jsem ji zkusila zvednout. Nechala se úplně bez problému a to mi přišlo opravdu divné. Hned jsme jeli na veterinu a tam nám zjistili, že má v bříšku opravdu veliký nádor. Na veterině zůstala a další den, chvíli po operaci, kdy už vypadalo, že bude v pořádku, nám bohužel odešla. Asi rok nebo rok a půl před tímto dnem jsme poprvé jeli urgentně na veterinu, protože nežrala vůbec nic. Zjistili, že trpí jakýmsi syndromem, kdy ji přestanou fungovat střeva. Mysleli, jsme si, že se jedná opět o to samé, že už 3x se ji "jen" zastavily. S nádorem jsme však opravdu nepočítali.

Chtěla bych tím říct, že králíčky má opravdu krásné, jen se asi nenechají nosit (z naší zkušenosti - po nějaké době jsme zkoušení nechali, důvěru v nás měla opravdu obrovskou, ale nešlo to) a také nevím, jestli občas opravdu nemůžou vzniknout nějaké závažné zdravotní problémy.

27.2.2021 20:13
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Králík není hračka , nenosí se a nesnáší chování.
Cítí, že je to pro něj nebezpečné .
Často se stane, že z náruče vyskočí a poláme si nohy.

Beatrice

7.6.2021 18:32
Beatrice

XXX.XXX.59.133

Bubaba napsal(a):
Dobry den, ja jsem tu kralicka kupovala minuly rok a vse je v naprostém pořádku. Mohu doporučit.

Můžete ještě někdo potvrsit pozitivní zkušenost s touto stanicí?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Yirumaefi

7.12.2022 21:01
Yirumaefi

XXX.XXX.80.95

Dobrý den, já králíčka od této paní chovatelky mám a jsem naprosto spokojená. Králíček je mazlivý, bez problémů chodí na záchůdek v kleci a bytě žádnou neplechu nedělá.

8.12.2022 12:52
angor

XXX.XXX.174.172

mialenny napsal(a):
Z CHS Lenny jsme si kupovali překrásného zakrslého beránka (holčičku).
Už na prvních návštěvách na veterině nám všichni říkali, že na zakrslého teda rozhodně nevypadá.
Musím říct, že naše králinda byla naprosto skvělá. Hned na druhý den se zadaptovala, naučila se na záchod, naučila se nečůrat a nebobkovat po bytě, přišla vždy na slovo, byla mazlivá, strašně milá a společenská. Měla jen 2 "vady" - občas dokázala být velmi drsná, vždycky, když měla dostat jídlo, tak na nás vrčela a nenechala se od nikoho nosit.

Bohužel jsme si ale měsíc a 11 dní před jejími 4. narozeninami všimli, že vypadá, že jí bolí bříško. Ležela jsem u ní, aby byla hlavně klidná. Když jsem ji potřebovala jinde, protože ležela přímo v cestě, kde se procházelo, nechtěla se pohnout, tak jsem ji zkusila zvednout. Nechala se úplně bez problému a to mi přišlo opravdu divné. Hned jsme jeli na veterinu a tam nám zjistili, že má v bříšku opravdu veliký nádor. Na veterině zůstala a další den, chvíli po operaci, kdy už vypadalo, že bude v pořádku, nám bohužel odešla. Asi rok nebo rok a půl před tímto dnem jsme poprvé jeli urgentně na veterinu, protože nežrala vůbec nic. Zjistili, že trpí jakýmsi syndromem, kdy ji přestanou fungovat střeva. Mysleli, jsme si, že se jedná opět o to samé, že už 3x se ji "jen" zastavily. S nádorem jsme však opravdu nepočítali.

Chtěla bych tím říct, že králíčky má opravdu krásné, jen se asi nenechají nosit (z naší zkušenosti - po nějaké době jsme zkoušení nechali, důvěru v nás měla opravdu obrovskou, ale nešlo to) a také nevím, jestli občas opravdu nemůžou vzniknout nějaké závažné zdravotní problémy.

Proto se doporučuje samičky kastrovat. Kralici mají velmi častou říji (cca co 3 tydny), proto jsou jejich pohlavní orgány velmi namahane, pokud tedy nemají samičky neustále mláďata, hrozí au 80% riziko nádorových onemocnění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík