Zakrsly kralicek, Ostrava

Daruji Zakrslého berana (ZB) - Moc hodny, dcera se odstehovala do zahranici...
Ahoj, nevím, zda je tohle správná kategorie, tak to snad nevadí..
Mám doma teď králíčka s přítelem, králík je asi holka, odhadem pár měsíců (nemá žádný papíry atp, prostě někdo dal inzerát, že jí dá zdarma).
Chci se zeptat na stravu, jídlo, kolik a tak - já jí dávám většinou několikrát denně trochu sena navíc (má dost sena, teď nové, je zelenější, voňavější a jsou v něm i nějaké bylinky, kytky) a samozřejmě vodu. Denně většinou vyměňuji napáječku, propláchnu a dám novou vodu.
Tady je ale potíž - přítel si myslí, že je hladová, že trpí, že tohle a tamto.. Já zas říkám (předchozí zkušenost, nedávno umřel jiný mazlíček) - že to stačí v pohodě, že na internetu píšou, že by to tak mělo být v pohodě..
Chci se tedy zeptat na Váš názor - denně dostává 2x až 3x hrst zeleniny (jedné dlaně) různého mixu z balíku (je tam salát, kousky mrkve atp.) a občas i kousek mrkve přímo, někdy trochu petržele atp.
Mně se zdá, že je spokojená, pije z napáječky teď normálně (ze začátku méně, ale měla asi více zeleniny vodnaté) a chová se normálně, bobky má kulaté tuhé (občas když jí tam dá žrádlo navíc, má takové ty "vánočky", že jich je víc a slepených se mi zdá) - čůrá normálně, proběhne se i po posteli a tak, je radostná, hopsá, skáče.. Prostě bych řekl normální chování..
V tom bych se ale rád ujistil - denně seno a voda + 2-3 hrstky jedné dlaně mixu zeleniny a samozřejmě proběhnutí, volnost několik hodin denně.. To je v pořádku, nebo ne? Jinak taky dostává, resp. má v misce pár granulí mix, které by měli obsahovat vitamíny a občas tam i ujídá, ne nijak moc, občas jí tam vidím a je tam méně o pár věcí..
Podle mě to je v pořádku, nebo ne? Co si myslíte Vy? Je nějaká rada, tip ještě? Domeček má taky dost velký, řekl bych, že je vše v pohodě.. On ale pořád říká jak je hladová a jak je smutná, že vždycky panáčkuje a kouká, když přijde atp.. Ale já říkám, že to je docela normální, ne? I když občas procházím nebo tak tak kouká, pohladím jí a tak..
Promiňte, že je to tak dlouhé :-D Tak snad v pořádku..
Dík za případné rady a hezký den :)
Seno má mít stále.
Může ovesné vločky.
http://www.kralici.cz/pages.asp?f=krmeni
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ať se přítel začne strachovat, až bude králík klidně sedět. Zdravý králík má zájem o okolí, to není z hladu. Moji králíci v králíkárnách se taky jdou podívat, když chodím okolo. Když nejdou a nevšímají si, může být problém. Pokud má seno a to tvoří hlavní součást zdravého králičího jídelníčku, je všechno vpohodě. Králíkovi hlavně nezkoušejte něčím přilepšovat, snadno to můžete přehnat a králík onemocní. Když mu chcete udělat radost, dejte mu větvičky z jádrovin - jabloň, hrušeň, nebo ty ovesné vločky. Spousta králíků pije zdánlivě málo, to je kus od kusu. Pokud má kdyspozici čistou vodu, je v pohodě.
Ty vánočky, které zmiňujete, jsou špatně. Když si všimnete že jich je víc, dejte mu ten den jen seno a větvičky, dokud nezačne bobkovat normálně.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zapomněla jsem, samozřejmě ta zelenina co dáváte je taky dobře.