Dobrý den
mám na vás dotaz
poslední týden mi králík ( samec cca 2 roky ) lítá okolo nohou chrochtá a zlobí hrabe v záchodu hrabe všude a bobkuje po bytě což předtím nedělal atd ..
je mi jasné že bude asi potřebovat kastraci
nicméně včera večer jsem mu dala granule a seno a ouha sena se ani nedotkl a granule jen ujedl ale dál nic
když mu dám zeleninu nebo ovoce sní to ale granule ne .
může to souviset s tou kastrací ? popřípadě řešit to tak že prostě nastolit jen granule a seno ? nebo jak to řešit ?
na veterinu jsem objednaná ale až za týden a něco :)
máte někdo stejný problém nebo zkušenost ?
děkuji předem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sebevíc nadržený králík normálně žere.
Jeste me napadlo jestli by nemohl mit přerostlé zuby zadni... On ji ale malo a pije jen z misky od psa.. Normálně pil z napajecky bobky ma menší nez predtim..
Ne ze bych mu nedavala vetve na okusovani to mu davame pravidelne i hracky které okusuje
Kralika mame s rodokmenem z chovatelské stanice a o genetice mi pani nic nerekla ze by tam byl nejaky problém ale co člověk ví.....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mohl
Ale nutně nemusí, nicméně to se bez veterináře nedá zjistit
Šušín měl před vánocemi problém. Začal zalézat, trochu prasit, přestal žrát seno, pak i granule a pak skoro všechno a jen seděl s velkou slinou
Ale zuby to nebyly, otoskopem nebylo nic divného vidět, laryngoskopem nebylo nic vidět, na zubním rentgenu nebylo nic vidět a hnisavá cestička vedla z podjazyčí kolem vnitřního okraje dolní čelisti do podkoží pod krkem. Asi si tam něco vrazil. Takže stačilo vyčistit, vyškrábat, léky proti otoku a trochu antibiotik a prakticky okamžitě byl zase v pohodě. A koule jsem mu nechala.
Akorát radši nebudu říkat, kolik ta legrace stála Asi jako tři belgický obři?