Dobrý den
mám na vás dotaz
poslední týden mi králík ( samec cca 2 roky ) lítá okolo nohou chrochtá a zlobí hrabe v záchodu hrabe všude a bobkuje po bytě což předtím nedělal atd ..
je mi jasné že bude asi potřebovat kastraci
nicméně včera večer jsem mu dala granule a seno a ouha sena se ani nedotkl a granule jen ujedl ale dál nic
když mu dám zeleninu nebo ovoce sní to ale granule ne .
může to souviset s tou kastrací ? popřípadě řešit to tak že prostě nastolit jen granule a seno ? nebo jak to řešit ?
na veterinu jsem objednaná ale až za týden a něco :)
máte někdo stejný problém nebo zkušenost ?
děkuji předem
Jeste me napadlo jestli by nemohl mit přerostlé zuby zadni... On ji ale malo a pije jen z misky od psa.. Normálně pil z napajecky bobky ma menší nez predtim..
Ne ze bych mu nedavala vetve na okusovani to mu davame pravidelne i hracky které okusuje
Kralika mame s rodokmenem z chovatelské stanice a o genetice mi pani nic nerekla ze by tam byl nejaky problém ale co člověk ví.....
Mohl
Ale nutně nemusí, nicméně to se bez veterináře nedá zjistit
Šušín měl před vánocemi problém. Začal zalézat, trochu prasit, přestal žrát seno, pak i granule a pak skoro všechno a jen seděl s velkou slinou
Ale zuby to nebyly, otoskopem nebylo nic divného vidět, laryngoskopem nebylo nic vidět, na zubním rentgenu nebylo nic vidět a hnisavá cestička vedla z podjazyčí kolem vnitřního okraje dolní čelisti do podkoží pod krkem. Asi si tam něco vrazil. Takže stačilo vyčistit, vyškrábat, léky proti otoku a trochu antibiotik a prakticky okamžitě byl zase v pohodě. A koule jsem mu nechala.
Akorát radši nebudu říkat, kolik ta legrace stála Asi jako tři belgický obři?