Uživatel s deaktivovaným účtem

můžete krmit slámu, ale ne místo sena. v krmné dávce je sláma složka přinášející objem a vlákninu, ale jinak nemá skoro žádné živiny. pouhým nahrazením sena, které živiny obsahuje, slámou, celkový obsah živin v KD prudce poklesne.
napsal(a):
můžete krmit slámu, ale ne místo sena. v krmné dávce je sláma složka přinášející objem a vlákninu, ale jinak nemá skoro žádné živiny. pouhým nahrazením sena, které živiny obsahuje, slámou, celkový obsah živin v KD prudce poklesne.
Krmim jeste králíkum gramule jecmen oveš ale seno moc memám. Takže mužu králíkum pridavat slamu jako doplněk a seno taky. Nebo to michat.
Ano, dá se dočasně krmit i slámou. Občas se to stane že se to neodhadne a je víc přírůstků než člověk počítal a seno dojde. Dnes se moc postřiků proti plevelu nepoužívá a tak sláma bývá plná pýru. Také jsem to už tak řešil, ale pak jsem snížil objem obilovin a zvýšil objem granulí, navíc používám ve směsi i malou dávku vojtěškových granulí. Něco jiného je co vám na to řeknou králíci. Také je potřeba počítat s častějším kydáním protože podestýlka poroste rychleji. Řešením by mohlo být i nákup senných granulí. To už je ale o penězích a také nelze skočit na jinou skladbu krmení ze dne na den, je třeba postupně jedno přidávat a druhé ubírat. Né že by to nešlo, ale co to pak s těmi zvířaty udělá a jaké jsou následky.
152chov152
napsal(a):
Krmim jeste králíkum gramule jecmen oveš ale seno moc memám. Takže mužu králíkum pridavat slamu jako doplněk a seno taky. Nebo to michat.
Pokud krmíte "normálně" (což píšete že ano - granule, ječmen, oves), tak samozřejmě můžete krmit i slámou, lepší než pšeničná by ale byla ovesná. Pokud ale nemáte, lze v pohodě i pšeničnou. Můžete to ze začátku míchat (seno + sláma), ale lze i samotnou. Já když kydám kotce a nastelu slámu, králíci se prvních několik dní sena v jeslích ani nedotknou a cpou se jen slámou (a to máme krásné kvalitní seno).

Teď už seno má, je to starší dotaz. Kamarád přidává slámu normálně do krmítka k senu a vojtěšce.