Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2019 23:50
Kuba071

XXX.XXX.37.139

Zdravím Vás,
Mám dotaz, mozna blby, ale "jaké seno" mají králíci radši. Dlouhé a nebo kratší?

14.1.2019 05:30
boot

XXX.XXX.233.62

Pokud vím, tak dlouhé. Moji ušáci vždy měli radši seno než otavu.

14.1.2019 06:28
horal

XXX.XXX.13.30

Je jedno jestli krátké nebo dlouhé, ale hlavně tvrdé. Jak píše kolega boot mají radši seno než otavu. Ta je hodně měkká a nasává víc okolní vlhkost. V době kdy jsou mlhy je jak (pucmol) hadr. Ale i podseknuté seno má podobné vlastnosti. Podseknuté znamená posečené dřív než začnou vymetat (trousit semena) trávy. Jsou ale králíci kterým to chutná, takže to není všeobecné.

20.1.2019 13:34
hokrví

XXX.XXX.105.226

Včera ráno jsem poprvé letos narazil na balík otavy, není to pěkné seno, tak jsem nakrmil a děj se vůle. Když jsem to sekal, tak mě paní povídala jestli to chci usušit, říkám lepší něco nežli nic, sice to je jako by někdo napíchal po louce kubík špejlí. Při večerním krmení králíci dostali zase seno první seč, ráno měli všichni všechno sežráno, tak dostali zase otavu - s tou nešetřím, normálně mě balík sena vydrží 5 - 7 dní a tenhle počítám, tak 3 - 4 dny. Asi je to hnusný tak to chtějí mít brzo za sebou.

21.1.2019 12:39
xchipsy

XXX.XXX.142.1

No to se nedá obecně specifikovat, každý králík má jiné "chutě" a dokonce i u jednoho jedince se to může časem měnit. Obecně králíci dávají přednost senu "tvrdému", ale třeba náš mladý samec má radši otavu, protože je plná lupínků a lístků, bylinek a všeho možného, zatímco první seč jsou většinou jen stébla. Samice mají radši toto, ale čas od času zůstane netknuté a při docpání jeslí otavou vytahají přednostně tu a pak se zase pustí do těch "klacků"...

21.1.2019 14:32
bodlinka

XXX.XXX.237.163

Šušín to má dokonce jednou tak jednou tak. Někdy klacky tahá pryč a žere jen lístky a pak je lepší mu nacpat jesle otavou, někdy pochroupe spokojeně všechno.

Morčata mají radši otavu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík