Pohlavna dospelosť, prosim o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2019 23:10
Jessica22939

XXX.XXX.99.3

Prosím o radu, mám 2 zajacov (2mesacnych) . pôvodne sme mysleli že je to samica a samec, náš zverolekár nám ale povedal že su to obydve samičky.. Ale od včera jedna (tá o ktorej sme si pôvodne mysleli že je samec) sa snaží ,,pomilovat" druhú.. Je toto normálne u nich? Na internete som sa nikde nedočítala o tom ze by zacali nieco take robit ako 2mesacny.. celkom ma to trápi.. Vedeli by ste mi prosím poradiť čo mám robit v tomto prípade? (Ja osobne mám prvý krát zajacov, priateľ mal predtým ale samca takže tam bol aj rozdiel) Vopred všetkým ďakujem za pomoc.. Som zúfalá z toho prosím rady :/

14.1.2019 23:27
jan22

XXX.XXX.74.164

Jedna sa o burlivu ruju nic viac alebo ten druhy zajik este nie vyvynuty kym by mal a jedna sa mozno o samceka. Do vi

14.1.2019 23:39
Jessica22939

XXX.XXX.99.3

A je to normálne že ma ruju v 2. mesiaci? 😂 Ospravedlňujem sa za blbu otazku ale vazne mi to bolo najprv divne

15.1.2019 07:06
horal

XXX.XXX.13.30

Nic není nemožné. Ale. Víte opravdu že jsou jim dva měsíce ? A jak je to intenzivní ? Pokud je to jenom občas tak zřejmě se jedná o hru mláďat, která instinktivně napodobují kopulaci, ale není to páření, dělají to kůzlata, telata i jiné zvířata. Někteří králíci, zvláště hybridní mohou být sexuálně vyspělý už ve třech měsících, ale příroda si může pohrát s některým jedincem a pudy se dostaví dříve. Jinak je docela běžné, že samička skáče na jiného králíka v době říje a je jedno jestli je to na samičku nebo na samce. Na samce to bývá intenzívnější a stane se, že samice zachrčí a převrátí se jako samec po ejakulaci. Jeden můj kamarád si držel takhle přes rok samičku v domnění že má samce. Tenkrát ještě nedokázal určit pohlaví. Zkuste někoho požádat ať vám ty králíky prohlédne pořádně a radši nějakého chovatele. A ještě k názvosloví. Já pocházím také ze Slovenska a rodiče též říkali zajac, ale to jsou dva zcela rozdílné druhy s králíkem i když jsou si tak podobné. Doma se chová králík a zajíce střílí myslivci na poli. Neberte to ve zlém je to jenom rada.

15.1.2019 14:22
Jessica22939

XXX.XXX.4.68

Ďakujem za odpoveď, sme si isty ze maju 2 mesiace a celkom dost intenzívne lebo keď sú spolu tak to hneď začne robiť, ale zaujímavé je to že zvykne to robiť aj dá sa povedať že ,,zle" začne jej to robit cez hlavu alebo z boku alebo uplne inak od nej.. a pôjdem asi tento týždeň znova ku zverolekarovy nech to skontroluje.. pozerali sme sa aj my uz 4x pre istotu vzdy ked to začne robit a vsimneme si to.. no stále sa nám zdá že to je samica.. Len mi to je divne stale ze v dvoch mesiacoch.. Ich ,,mamina" robieva to iste v ruji som zistila.. A dakujem za opravu, stále sa mýlim v tom, kedze povacsine pocuvam ze zajko zajačik.. tak sa mýlim v tom ale som si toho vedomá :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík