Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2019 23:15
Barča 160

XXX.XXX.110.142

Dobrý den,
myslíte si, že mají králíci dobrou paměť?Je mi jasný, že pach svého pána si pamatují, popřípadě i jiných lidí. Ale jde mi hlavně o to, jestli chovný králík pozná např. svého prvního majitele po 2letech nebo na něj zapomene? Nezkoušela jsem nic podobného a nikdy jsem se o to nezajímala, ale nedávno mi tady ta otázka nějak proletěla hlavou. Myslím si, že pes pozná svého prvního majitele, protože zná jeho pach. (Nevím jistě). Ale pes není králík...

Předem děkuji za Vaše odpovědi na mou blbou otázku. 😀

27.1.2019 09:09
betyna5

XXX.XXX.165.14

Jak na králíkovi poznáte, že poznal bývalého majitele? Jestli je to kontaktní zvíře, tak by se asi nechal pohladit a v klidu by někoho očuchal, jestli kontaktní není tak se bude bát nejspíš všech lidí, k chvateli možná bude vlídnější, nechá na sebe sáhnout. To, že by skočil bývalému panovi na klín se asi nestane. Není to pes.
Dva králíci sourozenci co spolu vyrostli se mi po půlroce odloučení zase k sobě rádi vrálili, ale 2 roky odloučení a poznat člověka s tím, že by to bylo výrazně poznat na chování zvířete si neumím predstavit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2019 09:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přesně. Myslím si, že je to nezjistitelné, protože na tom králíkovi to prostě nepoznáte, jestli on poznal nebo ne.

27.1.2019 10:15
ančovička1

XXX.XXX.36.219

Nepozná😁..chodim ke kralikum nekolikrat denně a to na ne mluvim,aby se nelekli😂 a jsou uplne v pohodě,mazlici,drbu je za ušima...ke krmeni si beru fialovou bundu..pokud si vezmu jinou(nevim,jestli vidi barvy),a nepromluvim,tak by vyrazili dvířka..je to jen na kazdodennim opakovani stejnych vjemu..myslim,že o dlouhodobe pameti se mluvit nedá..

27.1.2019 11:19
Olánek

XXX.XXX.18.69

Čím starší králík,tím slabší paměť,pozoruji na sobě.

27.1.2019 11:33
ančovička1

XXX.XXX.36.219

Olánek napsal(a):
Čím starší králík,tím slabší paměť,pozoruji na sobě.

Olanku,podobně😂😂😂

27.1.2019 11:40
betyna5

XXX.XXX.165.14

S tím plašením u králíků mám stejnou zkušenost jako ančovička. Na králíky mluvím ještě dřív než k nim dojdu, někteří jsou plašani, jiní v pohodě.
Jednou jsem k nim šla v klobouku do deště a to bláznili vsichni, dokud jsem klobouk nesundala z hlavy. :-)

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík