Uživatel s deaktivovaným účtem
Z takové plochy při současném suchu nemám seno žádné, stačím to pohodlně všechno zkrmit morčatům za čerstva. Myslím si, že z takového plácku je se senem víc práce, než ho pak je.
horal
napsal(a):
Záleží na tom jestli je to louka nebo zahrada a mnoho dalších kritérií. Když budete počítat nějakých třicet metráků z hektaru, tak dvanáct arů by mohlo dát 350 kg sena což je asi jeden kulatý balík. Není to ale směrodatné, jenom přibližné.
Se to sad ale 350 kg z 30 metru na 40 metru mi přijde strašně moc jako nebránil bych se tomu kdyby to bylo tolik a mám to pro králíky. Potřebuju akorát seno Já jsem myslel že to bude tak sotva 40 kg sena myslíte že by to mohlo být nad 100 kilo sena z toho sadu
Samozřejmě je to jenom takové plácnutí do vody. Normální výnosy z luk jsou 25-45 q sena. Záleží na bonitě půdy, jestli je louka přirozená nebo založená, nadmořská výška, skladba rostlin, hnojení, povětrnostní vlivy a další kritéria. Proto se nedá jednoznačně určit kolik sena se sklidí z 12 arů. Samozřejmě že sad je něco jiného. Tady zase má na to vliv druh sadu. Jak široké jsou koruny stromů, jestli jsou stromy okopané, kolik z plochy zabírají stromy atd. Je tam samozřejmě jiná skladba trávy. Proto vám nikdo neurčí kolik. Navíc jeden rok to bude tak, příště zase jinak. Pokud chcete opravdu vědět kolik nasušíte, udělejte si z latí tři čtverce jeden krát jeden metr a položte v sadu do trávy s různým porostem. Trávu posekejte srpem a usušte. Trávu po seči zvážit a také po usušení. To pak sečíst a vydělit třemi, pak vynásobit stodvaceti a máte výnos na konkrétní rok. Pochybuji ale že by to někdo, krom studentů zemědělské školy dělal. Zkrátka posekejte usušte a uvidíte. A ještě, kolik si myslíte že napíchnete čerstvého sena na vídle? 5-10 kil.
horal
napsal(a):
Samozřejmě je to jenom takové plácnutí do vody. Normální výnosy z luk jsou 25-45 q sena. Záleží na bonitě půdy, jestli je louka přirozená nebo založená, nadmořská výška, skladba rostlin, hnojení, povětrnostní vlivy a další kritéria. Proto se nedá jednoznačně určit kolik sena se sklidí z 12 arů. Samozřejmě že sad je něco jiného. Tady zase má na to vliv druh sadu. Jak široké jsou koruny stromů, jestli jsou stromy okopané, kolik z plochy zabírají stromy atd. Je tam samozřejmě jiná skladba trávy. Proto vám nikdo neurčí kolik. Navíc jeden rok to bude tak, příště zase jinak. Pokud chcete opravdu vědět kolik nasušíte, udělejte si z latí tři čtverce jeden krát jeden metr a položte v sadu do trávy s různým porostem. Trávu posekejte srpem a usušte. Trávu po seči zvážit a také po usušení. To pak sečíst a vydělit třemi, pak vynásobit stodvaceti a máte výnos na konkrétní rok. Pochybuji ale že by to někdo, krom studentů zemědělské školy dělal. Zkrátka posekejte usušte a uvidíte. A ještě, kolik si myslíte že napíchnete čerstvého sena na vídle? 5-10 kil.
Je to sad stromy nejsou okopane sou malé mají malé koruny tak metr na metr když jsem to měřil přes mapu tak mi vyšlo že je to 500 čtverečních metrů plocuy sadu
3x4 je stále dvanáct nic se nezměnilo.Zadavatel se ptá trochu nešťastně -to je jako bych se ptala kolik bude mít naše samice mladejch a kolik asi budou vážit na třech měsících.Naše louky znám dobře,ale po pravdě vůbec netuším kolik bude letos sena,nemám páru.To si troufnu odhadnout až pár týdnů před sečí-přibližně..