Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2019 09:54

Říká vám něco tento lék?

8.2.2019 10:22
horal

XXX.XXX.13.30

Toltrazulium je látka obsažená v léku proti kokcidióze psů PROCOX vyráběná v Německu, takže Toltrazuril může být nějaký lék proti kokcidióze, ale nevím ani komu je určen. Snad by něco mohla vědět bodlinka.

8.2.2019 10:27

toltrazuril je lék proti kokcidióze. viz ten baycox.

ale zapomeňte na to, to pro běžného chovatele králíků není. jednak se to prodává po litrech a dost to stojí, jednak je to opravdu lék, ne kokcidiostatikum, kokcidie přímo ničí. nic, na co by se hodil vznik rezistence, kdybyste to používali na nějaké přeléčování:D

8.2.2019 12:15

díky.

9.2.2019 09:03
xchipsy

XXX.XXX.142.2

No, po litrech... 100ml není zas tak obrovské množství

9.2.2019 09:18

xchipsy napsal(a):
No, po litrech... 100ml není zas tak obrovské množství

po litrech i přeneseně, zrovna tenhle malý stojí asi tak litr.

9.2.2019 09:40
xchipsy

XXX.XXX.142.2

A? Pokud to někdo mermomocí chce, tak asi cenu řešit nebude. (jinak cenově se pohybuje okolo 750 korun)

9.2.2019 11:44

xchipsy napsal(a):
A? Pokud to někdo mermomocí chce, tak asi cenu řešit nebude. (jinak cenově se pohybuje okolo 750 korun)

To nevím kde. Katalogová cena mého distributora je přes 800,- a za nákupku to člověku z ulice nedám.

A právě to mermomocí chce může být problém.U králíků, kde průjem mláďat většinou kokcidióza není je to prostě nevhodný preparát. Jo, když uděláme koprologii a bude jich tam hodně, tak pak jsem ochotná se o něčem bavit.

9.2.2019 19:00
borax

XXX.XXX.77.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To nevím kde. Katalogová cena mého distributora je přes 800,- a za nákupku to člověku z ulice nedám.

A právě to mermomocí chce může být problém.U králíků, kde průjem mláďat většinou kokcidióza není je to prostě nevhodný preparát. Jo, když uděláme koprologii a bude jich tam hodně, tak pak jsem ochotná se o něčem bavit.

Bodlinko, někdo řeší kokcidiozu trvale a stále dokola.
Je to problém chovatelského zázemí.
Dle mého názoru je Baycox poslední a konečné řešení.
A léčit znovu kralika , který už prošel léčbou sulfonamidy, ( obecně ) je hloupost.

9.2.2019 19:02

borax napsal(a):
Bodlinko, někdo řeší kokcidiozu trvale a stále dokola.
Je to problém chovatelského zázemí.
Dle mého názoru je Baycox poslední a konečné řešení.
A léčit znovu kralika , který už prošel léčbou sulfonamidy, ( obecně ) je hloupost.

lidi jsou ochotní "přeléčovat" pořád a dokola a čímkoliv, co jim přijde do ruky.

ale že mají králíky na hnoji, na kterém jako jediné krmivo v kotci leží patka suchého chleba, to už nevidí jako problém.

9.2.2019 19:08

Čistě pro upřesnění, nemám králíky na hnoji, mladé krmím kvalitním senem, ovsem, vločkami a granulemi pro odstav. Na ten lék jsem narazila v jiné diskusi a čistě mě zajímalo, jestli ho tu někdo skutečně k léčbě použil.

9.2.2019 21:00

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čistě pro upřesnění, nemám králíky na hnoji, mladé krmím kvalitním senem, ovsem, vločkami a granulemi pro odstav. Na ten lék jsem narazila v jiné diskusi a čistě mě zajímalo, jestli ho tu někdo skutečně k léčbě použil.

k léčbě funguje. ale čistě jen a pouze na kokcidiózu.

u králíků je vtip v tom, že když má králíče průjem, tak to bývá bakteriální dysmikrobie a možná k tomu i nějaká kokcidióza a tím pádem jim víc pomáhají sulfonamidy, protože ty jsou zároveň i antibiotika.

Přidejte reakci

Přidat smajlík