Zuzzek

XXX.XXX.64.12
Dobrý den, prosím o radu.
Samice březí 30 dní měla až do včera břicho jako kámen. V břiše znatelné plody. Předpokládala jsem, že v noci porodí. Dnes jsem ji šla zkontrolovat a břicho má úplně měkké. Normálně jí i pije. Proto jsem se podívala do hnízda a tam nic, nikde nic. Ani mláďata, ani krev, ani zbytky … A to jsem hledala opravdu důkladně.
Mláďata v břiše už nahmatat nemůžu, je úplně měkké, jako by vůbec březí nebyla (až na prsa).
Mohl by to být potrat? Mám se samicí radši zajet na veterinu, nebo mám ještě počkat?
Setkali jste se někdy s podobnou situací?
Děkuji za odpovědi. Jsem vám vděčná!
Zuzzek

XXX.XXX.64.12
To si nemyslím, na zahradě máme koucoura, který je pravidelně likviduje. Navíc nikde nejsou žádné stopy, že by tam byl potkan nebo něco jiného..
Zuzzek

XXX.XXX.64.12
Takže je ta možnost, že je mohla sežrat? Přišlo mi to divné, protože jsem nenašla žádné zbytky ani krev. Akorát má velké prsa (pravděpodobně tam má hodně mléka) mám s tím něco dělat? (aby nedostala zánět nebo něco podobného).
A kdy ji mám připustit znova?
Ikdyby je sežrala, něco byste v kotci našla, min. trochu krve jako známku porodu. Nechte samici v klidu, neprohmatávejte ji pořád, pokud ji takhle stresujete, tak pak to dopadá blbě.
30 dní není žádná univerzální meta, že prostě musí porodit, může to být klidně 31...32.. dní. Takže klid a čekat.
Zuzzek

XXX.XXX.88.249
Děkuji za rady. Samice pořád neporodila, ale připadá mi poměrně nervózní. Tak jsem zvědavá jak to dopadne