Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2019 20:48
danntera

XXX.XXX.188.11

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo ví jaké plemeno by bylo nejvíce vhodné na chov venku ve výběhu na zahradě,

Neregistrovaný uživatel

22.9.2022 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.235

U králíků nevím, ale o morčatech je pěkné video:) https://www.youtube.com/watch?v=YBIh-GnjI7I

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2022 08:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady jeden pán ve vsi má na dvoře (věčně otevřeném a ještě tam má uvázaného vlčáka na provázku) volně ložené takové ty bílé králíky s červenýma očima (asiže albíni?). Normálně i samice s králičatama mu tam poskakuje každý rok. Zjevně jsou králici moudří a neopouštějí dvůr vraty (vrata rovnou na silnici), asi nějaký přírodní výběr

22.9.2022 09:20
Vali80

XXX.XXX.53.126

Pokud si králík zvykne na venkovní prostředí už před zimou, tak mu to nevadí. A podle mne, pokud to není zakrslík, tak je jedno, jaké plemeno to bude. Já mám teď samici Činčily velké venku od dubna, má výběh 2x2 metry. Samozřejmě chráněný před deštěm a částečně větrem. Vyhloubila si metrovou noru, na konci má doupě a v něm týdenní mladé (teda doufám ).
Když jsem ji dala na místo kde leží přepravku se senem, přepravku vyhodila pryč a stejně si lehla na hlínu. A to už u nás byly jen 4 stupně.
Foto nory a doupěte přikládám! Musela jsem ruku strčit až po rameno. Nevýhoda je, že se malí nedají zkontrolovat. Zatím ale vše vypadá o.k. a čekám, kolik jich v říjnu vyleze

22.9.2022 17:51
bongani

XXX.XXX.22.108

U nás za vsí má někdo takový výběh nebo jak to napsat, mají tam kozy, ovce, prasata, pár hus a taky docela velkou kolonii králíků. A jsou to zakrslíci. Už je tam chodím pozorovat několik let, vyhrabali si v tom bordelu nory, jídla tam mají dost, občas si zajdou pod plotem do lesa, ale zase se vracejí, mají hromadu mláďat a prosperují dobře. Samozřejmě nevím, kolik jich třeba nepřežije zimu, ale celkově se kolonie spíš rozrůstá.

Lamm

23.9.2022 19:52
Lamm

XXX.XXX.109.160

My máme obyčejné plemeno z králíkárny, nějakou vesnickou směsku (venku je měli už generace, nikdy je nedávali na zimu ani do kolny, jak se to alespoň u nás na Vysočině dělá a jsou tedy otužilí). Jsou venku i přes zimu a krásně si žijí. Hrabou si nory, letos se nám v nich objevila dvoje mláďata. Neplánovali jsme je, ale loni jsme králíčkům pořídili kamarádku a stalo se. Máme tudíž hromadu mláďat na rozdávání, nechcete? K mání v Brně nebo na Vysočině. 3 a 5 měsíců, od pískových přes černé, šedé, flekaté...

Přidejte reakci

Přidat smajlík