Králíkárna - jak vysoko od země by měl být první kotec?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2019 18:53
lukis179

XXX.XXX.141.2

Zdravím, chystám se postavit králíkárnu a zajímá mě, jak vysoko by měl začínat první kotec? Myslím to skrz to skrz přízemní mrazíky....

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2019 19:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je o vkusu každého soudruha. Spodní kotce budou vždycky chladnější než kotce horní. Já mám spodní řadu 40 cm nad zemí a vidím to v zimě na napáječkách, že někdy jsou zmrzlé jen ve spodním patru. Spíš než mrazíky jde o praktičnost. Úplně na zemi není dobrý, králík vám snadno uteče a blbě se do kotců leze. Malá škvíra nad zemí je blbá, je to schovávačka pro hlodavce. Díra, kam se moc nevejdete vy taky blbý, když králík uteče, musíte mít možnost ho vytáhnout. Někdo má rád výšku nožek tak velkou, aby se tam při čistění vešlo kolečko a hnůj se mohl z kotců vyhrnovat rovnou do kolečka.

Ale zase když chcete třeba tři řady kotců nad sebou, tak nemůžete začínat v 60 cm podlahou spodního kotce, protože nebudete schopen obsluhovat horní řadu.

Prostě záleží to na vás.

24.3.2019 21:02
lukis179

XXX.XXX.141.2

plánuji jen dvě patra

26.3.2019 16:49
horal

XXX.XXX.13.30

lukis179 napsal(a):
Zdravím, chystám se postavit králíkárnu a zajímá mě, jak vysoko by měl začínat první kotec? Myslím to skrz to skrz přízemní mrazíky....

Tak jak se vám moc chce ohýbat, anebo natahovat do horního kotce.

27.3.2019 07:42
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Při dvou patrech je dobré udělat takovou výšku, abyste jednak mohl při čištění přistavit kolečko, které by svou horní hranou logicky mělo být o něco níž než podlaha spodního patra a zároveň abyste bez problémů dosáhl až dozadu horního kotce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík