Skippísek

XXX.XXX.212.12
Dobrý den.
Nevíte někdo jak odnaučit králíka aby přestal kadit tam kam nemá?
Můj králík (Skippy) je venku, protože nesmí být vevnitř.
Normalně kadil na záchod co mě překvapilo, protože jsem si ho vzala z jatek je to jatečný králík. Je skvělý jenom s tou vadou že když jsem jednou zapoměla otevřít králíkarnu tak se naučil kadit na parapet (bydlí na balkoně zastřešeném a nemůže spadnout)
Můj taťka říká jestli se to neodnaučí tak půjde na zahradu (já nechci protože tam chodí kočky).
Tak vás prosím ať mi pomůžete.
Králici si většinou vyberou jedno místo kam chodí "na záchod". Můžeš ho to odnaučit dobrá stránka jak se starat o králíky a je o tam i vysvětlené jak je to odnaučit: http://www.kralici.cz/ . Měl by mít místo kde může chodit pořad, třeba koupit kočičí záchod a na to ho naučit. Vím, že existují nějaké přípravky, že se to na to dané místo nastříká králík tam přestane kadit. Nevím jak to tam máte zařízené, takže víc asi nepomůžu.
Chodí teda teď jen na ten parapet, nebo na víc míst?
Pokud chodí na víc míst, tak to má prostě blbě naučenou hygienu od matky. Pokud chodí na ten parapet, tak ho znovu přeučit na záchod. Tedy hodit záchod na parapet nebo zamezit přístup na parapet a blízko toho dát záchod. Nějakou tu podestýlku jen do záchodu a na ostatní místa ne.
karo2702
napsal(a):
Chodí teda teď jen na ten parapet, nebo na víc míst?
Pokud chodí na víc míst, tak to má prostě blbě naučenou hygienu od matky. Pokud chodí na ten parapet, tak ho znovu přeučit na záchod. Tedy hodit záchod na parapet nebo zamezit přístup na parapet a blízko toho dát záchod. Nějakou tu podestýlku jen do záchodu a na ostatní místa ne.
A nebo..
Šup do trouby