Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2019 09:35
ondra99

XXX.XXX.213.149

zdravim...dneska rano jsem nasel 3 uhynuta kralicata,stari 20 dni.uz pobihala po kralikarne....samice ma jeste 3 ktery zijou,ale taky se mi nejak nelibi..co se mohlo stat,neztratila samice treba mleko?vim,ze to same uz se mi jednouá stalo a taky behem tri dnu z jednoho kotce chciplo 7 mladych

19.4.2019 12:03
ondra99

XXX.XXX.213.149

ondra99 napsal(a):
zdravim...dneska rano jsem nasel 3 uhynuta kralicata,stari 20 dni.uz pobihala po kralikarne....samice ma jeste 3 ktery zijou,ale taky se mi nejak nelibi..co se mohlo stat,neztratila samice treba mleko?vim,ze to same uz se mi jednouá stalo a taky behem tri dnu z jednoho kotce chciplo 7 mladych

tak ted jsme byl u kraliku a dalsi z toho kotce chcipne.....chodi po kotci jak matoha,sotva stoji na nozickach.....tbytek se jeste choiuli v rohu,ale budou mit asi stejny osud.muj nazore je,bud samice ztratila mleko,nebo je z nejakeho duvodu prestala kojit

19.4.2019 12:16
ondra99

XXX.XXX.213.149

mam jeste jednu samci a ma o jeden den mladsi kralicata,ma 3-....ma cenu ji tam ty zbele tri dat kdyz uz je jim 20 dni?nestane se ze se prestane starat i o ty svoje?

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2019 12:21

cizí králíčata takového staří králice nepřijme.

a pokud je to infekce, tak akorát usnadníte šíření

19.4.2019 12:24
ondra99

XXX.XXX.213.149

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
cizí králíčata takového staří králice nepřijme.

a pokud je to infekce, tak akorát usnadníte šíření

myslel jsem si to....)rikam uz jednou se mi uplne to stejne stalo...za 3 dny uhynuli vsichni v kotci.ze by je po 20 dnech prestala kojit neni pravdepodobne ne?to spis ta ztrata mleka

19.4.2019 12:29
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Jak krmíte kojící samice?

(jestli to tedy není nemoc, tak někde bude chyba)

19.4.2019 12:38
ondra99

XXX.XXX.213.149

rapotacka11 napsal(a):
Jak krmíte kojící samice?

(jestli to tedy není nemoc, tak někde bude chyba)

granule,seno obcas brambory......neverim ze to je krmenim,stalo se mi to uz po druhe ale kraliky delam 15 let a vse ok

19.4.2019 13:02
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Kojící nedostávají vločky ? (ani oves?)

19.4.2019 13:13
ondra99

XXX.XXX.213.149

rapotacka11 napsal(a):
Kojící nedostávají vločky ? (ani oves?)

ne dostavi granule pro kojici.tim to proste neni rocne odchovam 50 kraliku bez problemu

20.4.2019 07:24
xchipsy

XXX.XXX.142.3

No a králíčatům dáváte co? Třítýdenní mláďata už musí být přikrmována, mléko od samice jim rozhodně už nemůže stačit! Pokud tedy nedáváte mladým žádný příkrm, tak vám chcípou hlady...

20.4.2019 19:41

myslím, že 20denní králíčata, pokud dostávají granule a mají k dispozici seno nechcípnou zničehonic hlady. Navíc pán není nezkušený chovatel. Osobně bych si tipla, že králíčata, která jsou v tomhle věku roztomilá a hlavně choulostivá někdo z rodiny nakrmil v nestřežené chvíli něčím nevhodným. Znáte to, dítě si přivede domů kamaráda, chce se předvést a pochlubí se krásnými králíčky. Už rostou různé šťavnaté rostliny, může tam být někde chleba a tak podobně. Kálíkům bych dala vločky, seno, vodu, nic moc víc stejně nezmůžete.

21.4.2019 07:47
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Tak o tom, že by dostávali granule, není zmínka, jen o tom, že je dostává samice... A to automaticky neznamená, že k nim mají přístup i mladí, třeba já mám misky na stěnách a pokud bych v době, kdy mladí vylézají z hnízda a začínají "ochutnávat" nedala druhou misku na podlahu, tak do té "samičí" se nedostanou a hladem budou...

21.4.2019 16:59

Jistě, bez příkrmu nebudou prospívat, ale nechcípnou najednou, první by začala haprovat slabší mláďata, která ta silnější nepustí se napít. Navíc, když pán odchovává pravidelně králíky, nepředpokládám že by dělal až takové chyby. Popis nemoci mi přijde jako reakce na prudkou změnu krmné dávky.

21.4.2019 18:01

Teoreticky , mlaďatá v takomto veku sa nakazia aj vzduchom , alebo od matky. A plati stara zásada : Samice ,ktorých mlaďatá opakovane ochorejú sa doporučuje z chovu "Vyradiť"....

Přidejte reakci

Přidat smajlík