Poraďte prosím – boule pod krkem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2019 09:52
Barča 160

XXX.XXX.198.110

Dobrý den,
mám 4kg tří letého vídeňského králíla. Teď je jako mazlíka na dožití. Včera jsem s ním byla na veterině, protože se mu udělala boule. Byl to hnis, řízli mu do toho a vymáčkli. Chtěla bych mu dodat nějaký vitamíny v přírodní stravě. Poradíte mi prosím, co je dobré mu dát? Dávám seno, ječmen, tvrdé pečivo + má nastláno slámou.
Králíkům se dělají boule pod krkem, všimla jsem si toho u více králíků. Mladí králíci je nemají. Dají se nějak odstranit? Nebo jsou normální stářím?

7.5.2019 12:57
ančovička1

XXX.XXX.37.133

Starim se nic takoveho u kraliku nestává,vezmete ho a doneste k veterináři..mam i pětileté,nic takového nemaji..nejsou postipani od nejakych parazitu nebo hmyzu?

7.5.2019 13:00
ančovička1

XXX.XXX.37.133

A kdyz jste uz byla u veterinare,co na to řekl? Od ceho to je?

7.5.2019 13:31
mlckova

XXX.XXX.32.201

Nemyslí náhodou zakladatelka bobule pod krkem jako tukové záhyby - vole?!😁

7.5.2019 13:45
Barča 160

XXX.XXX.198.110

ančovička1 napsal(a):
Starim se nic takoveho u kraliku nestává,vezmete ho a doneste k veterináři..mam i pětileté,nic takového nemaji..nejsou postipani od nejakych parazitu nebo hmyzu?

Na veterině jsem s ním byla včera. Řezali mu bouli a vymačkávali hnis. Ale nevím co je ta velká boule. Ve čtvrtek jdeme na kontrolu zeptám se. Veterinářka s tady tou velkou boulí nic nedělala. Dostal antibiotika. Na stejné straně, kde mu řezali bouli má i zánět v oku. Před cca měsícem pod krkem neměl žádnou bouli. Vůbec nevím, od čeho to má

MišaH.

7.5.2019 14:29
MišaH.

XXX.XXX.177.237

Barča 160 napsal(a):
Na veterině jsem s ním byla včera. Řezali mu bouli a vymačkávali hnis. Ale nevím co je ta velká boule. Ve čtvrtek jdeme na kontrolu zeptám se. Veterinářka s tady tou velkou boulí nic nedělala. Dostal antibiotika. Na stejné straně, kde mu řezali bouli má i zánět v oku. Před cca měsícem pod krkem neměl žádnou bouli. Vůbec nevím, od čeho to má

Velká boule je uložený tuk

7.5.2019 15:04
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Zuby ?

7.5.2019 15:39
Barča 160

XXX.XXX.53.80

MišaH. napsal(a):
Velká boule je uložený tuk

Boule mi připadá nějak mnohem větší než to mají ostatní kralíci

7.5.2019 15:40
Barča 160

XXX.XXX.53.80

rapotacka11 napsal(a):
Zuby ?

Tak to netuším, ale žere v pohodě

10.5.2019 09:20
kavis

XXX.XXX.173.151

Asi mu přerůstají zuby a dela se mu absces. Pokud je tam hnis je to od nějakého poranění. Kolikrat už jste s ním na veterinė byla?

11.5.2019 07:21
nikol11

XXX.XXX.5.39

kavis napsal(a):
Asi mu přerůstají zuby a dela se mu absces. Pokud je tam hnis je to od nějakého poranění. Kolikrat už jste s ním na veterinė byla?

Taky mě to napadlo. Asi před měsícem jsem ještě měla zakrslého beránka začali mu přerůstat horní i dolní řezáky tak byl na zákroku kde mu je vytrhli. Dostali jsme antibiotika, probiotika a museli jsme jakoby vymačkávat ten hnis(absces) později se z toho hnisu stala na čelisti taková tvrdá boulička. Sice byl v takovém stavu že jedl úplně normálně ale už ho to bolelo, takže jsme se rozhodli ho nechat utratit 😔😕 takže se zubama bych si už nezahrávala.

11.5.2019 12:09
kavis

XXX.XXX.240.56

Já měl samici, která nejedla seno. Takže si neobrusovala zuby. Jednou prelęčená kokci,po té absces a pak hotovo. Odchovala jeden vrh. Takové zvíře se akorát trápí.

12.5.2019 19:30
Barča 160

XXX.XXX.110.142

kavis napsal(a):

Zuby jsem mu nechala zkontrolovat. Má je v pořádku. Zítra jdeme na poslední kontrolu. Budu se muset zeptat veterinářky na tu velkou bouli. Do včerejška mi připadalo, že je to tuková boule. Ale včera ráno jsem zjistila, že se mu boule pod krkem na levé straně zmenšila a na pravé straně do půlky brady má stále stejně velkou bouli

12.5.2019 19:38
Barča 160

XXX.XXX.110.142

kavis napsal(a):
Já měl samici, která nejedla seno. Takže si neobrusovala zuby. Jednou prelęčená kokci,po té absces a pak hotovo. Odchovala jeden vrh. Takové zvíře se akorát trápí.

Kokcidiozu asi možná prodělal taky. Ale nevíme jistě, jestli to opravdu byla. Nemyslím si že by se trápil, připadá mi mnohem veselejší než byl minulý týden. Rána po vymačkávání hnisu a oko se hojí krásně. Vše žere v pohodě a s velkou chutí. Vrhne se na žrádlo jako kdyby nejedl měsíc 😀

10.6.2019 16:48
Barča 160

XXX.XXX.110.142

Potřebuji znovu nutně poradit.
Jak jsem psala, že má králík bouli pod krkem, tak v té bouli je také zánět. Měl tři boule se zánětem. Jednu mu asi cca před měsícem vyčistili, ale na ty ostatní by musel jít pod narkózu. Cena 2 500 Kč + léčení. Jsem studentka a tolik peněz momentálně nemám. Před měsícem jsem zjišťovala odpovědi na králíkovo problém od zkušených chovatelů. Každý mi řekl něco jiného, ale sešlo se mi více odpovědí, nechat králíka být, dokud žere, po narkóze by se mu mohlo objevit něco jiného. Po dlouhém rozmýšlení jsem ho nechala být. Poté se mu boule z méhu pohledu trošku zmenšili, měsíc byl docela v pohodě. Zánět v oku se mu trošku také zmírnil, ale oko měl stále červené. Jenže teď se mu udělala další boule a to na břiše, boku. Myslím si, že je to nová. Oko se mu výrazně zhoršilo, má v něm obrovský zánět, boule se mi zdá, že se také o kousek zvětšili. Žere normálně. Pokud půjdu na veterinu, řeknou mi opět 2 500 Kč za zákrok, peníze bohužel nemám. Spoustu lidí mi říká, ať ho nechám utratit, ale abych poté nelitovala toho, že jsem ho nechala utratit, když by se to opravdu dalo nějak vyléčit. Na druhou stranu by se už netrápil

10.6.2019 16:51
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Ukončit a netrápit !

MišaH.

10.6.2019 20:41
MišaH.

XXX.XXX.183.167

Nechci Vás děsit, ale s něčím podobným jsem se setkala. Přikoupila jsem králíky do chovu a přivezla si s nimi pasteurelózu, u slabších zvířat se to projevovalo právě vznikem četných podkožních abscesů. Léčba byla zdlouhavá a bezvýsledná ( navíc vznikají bacilonosiči), nakonec to bylo na likvidaci celého chovu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.6.2019 13:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

dobrý chovatel a soucitný člověk, se pozná i podle toho, že dokáže ukončit život zvířeti, které se už jen trápí. Léčba králíka je v případě. který popisujete diskutabilní. I kdyby ste peníze měla, nasazením antibiotik rozhodíte králíkovi zažívání a stejně ho zabijete, jen to bude dýl trvat a celou tu bude trpět. Nechte ho utratit, tím mu pomůžete.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík