Dobry den, z niceho nic mi zacali hynout mladi kralici ve veku 7 tydnu. Meli u zadku takovy pachnouci pruhledny sliz, po otevreni byl i v brise. Mladata byla prvne trochu nafoukla tak jsem lecil sabsimplexem, to nepomohlo tak jsem dal kazdemu trochu sulfacoxu do tlamicky podle davkovani. To take nezabralo...
Krmim seno, granule pro kraliky, obcas zelenina a nejake ovoce. Jak lecit nebo jak se tomu vyvarovat a z ceho to muze být?
Ivoseka
napsal(a):
Dobry den, z niceho nic mi zacali hynout mladi kralici ve veku 7 tydnu. Meli u zadku takovy pachnouci pruhledny sliz, po otevreni byl i v brise. Mladata byla prvne trochu nafoukla tak jsem lecil sabsimplexem, to nepomohlo tak jsem dal kazdemu trochu sulfacoxu do tlamicky podle davkovani. To take nezabralo...
Krmim seno, granule pro kraliky, obcas zelenina a nejake ovoce. Jak lecit nebo jak se tomu vyvarovat a z ceho to muze být?
Nemají žadnou podvíživu to je uplna blbost . Mají enteru jak hrom . je to nasledek přežraní s granulí . Vysoky obsah škrobu a malo vlakniny . Pomuže za prve dieta a to hned . Seno voda . potom davejte fernet . 1ml dospělím a 0,5ml mladym . Musíte snížit davku krmení .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Entero, naprosto typická, i s tím hlenem.
Způsobeno je to špatným krmením plus tajemná infekce
Uživatel s deaktivovaným účtem

Spíš dáváte velké množství granulí, i když vám to nepřijde. Ta nemoc je infekční, ale pokud máte králíče, které má v krmné dávce málo vlákniny a moc škrobů, rozjede se to.
Ivoseka
napsal(a):
A co davat treba misto granulí? Mam davat zkusit ovesne vlocky? Nebo proste i kdyz bude prazdna miska tak ji nechat prazdnou? A ovoce a zeleninu nebo travu muzu davat?
Granule davat je v pořadku ale jde o to kolik . Od jakeho vyrobce je mate . Davejte cca 30 až 35 gramu na kilo kralika . Zaleží jak jsou staří a kolik važí . . Ovoce nedavejte vubec to jsou kraviny .Travu taky ne když nejsou zvyklí nehledě na to že tahle jarní je velice silna spíše by jim ublížila .