Roztažené nohy králíka , pak ochrnutí zadních nohou a nakonec smrt

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

František1143

22.5.2019 02:20
František1143

XXX.XXX.96.124

Dobrý den , asi před 3 měsíci jsem si koupil malého zlatého králíčka zakrslého , údajně samce.
Byl nádherný , huňatý... Roztomilý a maličký asi jako tenisový míček.
První měsíc byl jen v kleci , kvůli tomu že máme doma kočku a chtěli jsme aby si zvykla .
Po měsíci jsem začal pozorovat že se králík snaží protahovat... Tak jsem ho už nechal volně pobíhat ( i přez noc )
Další měsíc na to jsem si všimnul že se mu zadní nohy samy roztahovali a točili do boku.
Nemohl se o zadní nožky zapřít a když se snažil chodit rovně , točil se jen do kola.
Když vykonával potřebu , lepidlo se to vše mod něj.
Začal jsem ho čistit.
Poté ani nechtěl moc papat a byl takový smutný.
Ještě asi před 30 minutami jsem ho viděl jak pobíhá sem a tam... Pohladil jsem ho.
Šel jsem do sprchy a když jsem vyšel , viděl jsem ho na zemi ležet na boku ztuhlého s otevřenými oči a bez dechu. Bohužel králíček před chvílí pošel... Nevíte čím by to mohlo být ?

22.5.2019 02:32
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Nevíte čím by to mohlo být ?
Úraz ?
Jak byl starý při koupi?
http://www.kralici.cz/

(A nač jste ho potřeboval ?)

MišaH.

22.5.2019 10:21
MišaH.

XXX.XXX.160.114

Základní problém je, že každý touží po roztomilém malém králíčkovi "velikosti míčku" takže si přinášíte předčasně odstavené, podtržené mládě.
Vydržel Vám ještě docela dlouho, co se týká příčiny úmrtí, tak cokoliv od dietetických chyb, přes parazity až např. po otravu.
Pokud Vás to netrápilo a neměl jste potřebu to řešit dokud žil, není důvod hledat příčinu teď

22.5.2019 10:38
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Míšo,moc hezky jste to napsala,každé dítě chce na mazleni bohužel živého plysaka,a neumi se o nej starat..ona je to starost navic..druha věc je nezodpovědnost "chovatele",který chce jen prodat,musi to být clovek bez citu,kdyz prodává mláďata předčasně utržena od matky..prostě množirna..

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2019 10:45

Tak tak. Příčina zdravotního stavu se řeší ve chvíli, kdy vidíte nějaké poruchy zdravotního stavu, v tomto případě slabost končetin, nejpozději když králík "nechce moc papat a je takový smutný". To je totiž obvyklý příznak toho, že se králík chystá chcípnout! Ukázal vám dost příznaků po dostatečně dlouhou dobu na to, abyste to mohl řešit.

Takže nechápu, proč to chcete řešit teď, když už je chcíplý. To už je akorát na facku.

MišaH.

22.5.2019 10:54
MišaH.

XXX.XXX.160.114

Ono velký problém jsou i prodejny, které logicky reagují na poptávku zákazníka.

Kdysi jsme měli nečekaný odchov, tak jsem obcházela zverimexy, jestli by je případně nevykoupily a byla jsem docela v šoku: nikdo nechtěl mláďata starší 6ti týdnů (prý by byla neprodejná) v několika obchodech měli dokonce požadavek 4týdny.

Chtěla bych věřit, že je to dneska jinak, ale bohužel asi není, nedávno jsem bylo v jednom velkém "zoo řetězci" a to co se tam krčilo, to čerstvě vylezlo z hnízda.

22.5.2019 11:00

Ono je to samozřejmě propojené. Lidi očekávají malinkaté miminko, tak obchody a množitelé nabízení taková miminka a tím pádem lidi očekávají malinkaté miminko a vůbec jim to nepřipadá nepatřičné, protože "tak se to přece dělá". Že je to předčasný odstav jak prase neví, netuší.

Navíc na miminku zájemce nepozná, že výsledek nebude úplně zakrslý.

A když miminko uhyne, aspoň se roztáčí kola ekonomiky, je potřeba pořídit další.

František1143

22.5.2019 12:34
František1143

XXX.XXX.96.124

Ano , měl jsem tomu věnovat pozornost dříve :( jinak jsem ho kupoval že zverimexu

22.5.2019 20:16

nekupujte ze zverimexu ani u rádobychovatelů s výpisem předků, kupte si pěkného králíka staršího třech měsíců.

Přidejte reakci

Přidat smajlík