Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Littla

23.5.2019 19:53
Littla

XXX.XXX.64.12

Dobrý den
prosím Vás, má samice Ihned po porodu velké a nalité prsa? Dnes v noci mi porodila samice a teď jak se dívám nemá skoro vůbec nalité prsa, jen úplně nepatrně. Co s tím? Děkuji.

23.5.2019 20:45
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Co Vy s tím ?
NIC !
Neotravujte ji !
Kojí krátce , třeba jen 1x - 2x denně. (i v noci)
Dobře se o ní starejte ( + ovesné vločky a klid !)
Voda !

MišaH.

23.5.2019 20:46
MišaH.

XXX.XXX.131.51

Littlo alias Terrrko Ne, králík nemá velká a nalitá prsa - ani po porodu, ani před ním a ani nikdy jindy, dokonce ani v jatečné úpravě nemá prsa

( A ano jsem si vědoma, že i tato odpověď je ironická, hnusná a trapná ale chtělo by to aspoň základy terminologie )

Možná tu samici jenom moc pozorujete, nechte to na ní, jestli má dost mlíka, poznáte podle přírůstku mláďat, pokud má málo, nic moc s tím stejně neuděláte.

Littla

23.5.2019 21:06
Littla

XXX.XXX.64.12

Littlo alias Terrrko? Nechápu Vaše přirovnání ale budiž, asi to má taky něco s dočiněním s terminologií.
Ani moc nechápu proč mi píšete, že odpovídáte ironicky? To je nějaká hra tady?

MišaH.

23.5.2019 21:32
MišaH.

XXX.XXX.131.51

Littla napsal(a):
Littlo alias Terrrko? Nechápu Vaše přirovnání ale budiž, asi to má taky něco s dočiněním s terminologií.
Ani moc nechápu proč mi píšete, že odpovídáte ironicky? To je nějaká hra tady?

No víte, to tu včera byla taky jedna taková, co se jí chystal rodit králík, vyjadřovala se podobně a i to číslo pod "profilem" měla stejné.....tak mě to asi trochu zmátlo

23.5.2019 22:31
ančovička1

XXX.XXX.220.127

MišaH. napsal(a):
No víte, to tu včera byla taky jedna taková, co se jí chystal rodit králík, vyjadřovala se podobně a i to číslo pod "profilem" měla stejné.....tak mě to asi trochu zmátlo

Myslim,ze nezmátlo😂

24.5.2019 09:49
horal

XXX.XXX.13.30

Mléčná žláza u králic je v břišní části mezi svaly a kůží. Její délka je podle plemene až 40 cm, šířka kolem 3 cm, tloušťka 3 cm. Uložena je podélně na levé i pravé straně. Skládá se ze 4-5 párů mléčných žláz, na které navazuje 6 až 14 mléčných bradavek. Bradavky jsou asi půl centimetru vysoké, při laktaci ( tvorbě mléka) se zvětšují. V mléčné žláze se tvoří mléko, jeho intenzivní sekrece nastává těsně po porodu a trvá přibližně 22 až 30 dnů, pak postupně její intenzita klesá. V prvních dnech po porodu králice produkuje tkzv. mlezivo ( kolostrum) , které obsahuje velmi důležité látky pro zdárný vývin mláďat. Přijímáním mleziva se dostávají protilátky zažívacím traktem do krevního oběhu mláděte.
Zdroj:
Více zde: https://poli-dobry-psik.webnode.cz/chov-kraliku/anatomie-a-fyziologie-kralika/

Přidejte reakci

Přidat smajlík