Zánět mléčných žláz???!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2019 11:57
E23

XXX.XXX.144.109

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na mého králíčka, není to zakrslý králík, ale normální králík „na maso” ale chováme ho jako domácího mazlíčka. Je to holka a je jí už asi osm let. Poslední dva měsíce sleduju, že se jí zvětšuje jeden cecík. Teď už je celkem dost zduřelý. Co jsem se koukala na internet, tak jsem našla, že by to mohl být zánět mléčných žláz, ale všude se píše, že se objevuje po porodu. Moje králíčice nikdy malé neměla, proto mi to pořád vrtá hlavou. Mám jít za veterinářem? Co by to mohlo být? Někde jsem četla, že na zánět pomáhá mastička Ichtoxyl, ale je pro lidi, tak nevím jestli ji můžu použít, mám ji doma. Jinak moje holčička je co se tyče chování úplně v pohodě, žere, pije. Prosím pomozte!

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.6.2019 12:11

No, víš, když u starší samice koukáš, jak se jí dlouhodobě zvětšuje jeden oddíl mléčné žlázy, nekoukáš na zánět, ale na NÁDOR.

Prostě tak.

Možná máš štěstí a prohlížíš si nezhoubný nádor, ale u králic bývá nejčastější invazivní adenokarcinom.

2.6.2019 12:23
E23

XXX.XXX.144.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, víš, když u starší samice koukáš, jak se jí dlouhodobě zvětšuje jeden oddíl mléčné žlázy, nekoukáš na zánět, ale na NÁDOR.

Prostě tak.

Možná máš štěstí a prohlížíš si nezhoubný nádor, ale u králic bývá nejčastější invazivní adenokarcinom.

Co to pro mě znamená!?

2.6.2019 12:24

E23 napsal(a):
Co to pro mě znamená!?

v první chvíli že ichtoxyl na to fakt nepatlej.

zajdi si za veterinářem a domluv s ním další postup.

2.6.2019 14:17
E23

XXX.XXX.144.109

Ještě bych to chtěla upřesnit. Králíčka chováme ve venkovní králikárně na seně a poslední dobou se nám stává, že má nožky a zadeček upatlané od jeho výkalů, a to ji často čistím, aby mu neležely na zemi(není čistotný). Nikdy předtím se nám to nestalo, tak to možná s tím souvisí. Jinak králíčka jsem pouštěla na zahradě a běhal, jedl trávu a okusoval větvičky(tvářil se jako nejšťastnější králík na světě) potom jsem ho prohmatala a nic tvrdého jsem mu tam nenašla( je to taková visící kůže, která se dá snadno zmackout) nechal se prohlédnout(i když moc nemá rád náruč) a nešil sebou, žádné známky toho, že by ho to bolelo. Cecík má trochu zhnisaný. Doufám, že to není nádor, ale pokud ano, tak s tím budeme muset něco dělat.

3.6.2019 10:18
xchipsy

XXX.XXX.142.3

Nespekulujte, co králík dělal a udělal, co se mu mohlo stát, co by to asi tak mohlo být..........prostě ho dejte do přepravky a běžte na veterinu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík