Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2019 19:47
smazena

XXX.XXX.123.166

Dotaz: zajíc polní odchovaný v bytě, nyní 6 měsíců starý: vypustit do volné přírody ? Přečetla jsem již spousty rozdílných názorů... bohužel je zvyklý na kočky. Psa i člověka se stále bojí. Je mi naprosto jasné, že zajíc by v bytě žít neměl, zajíc není králík, jenže mám teď dilema, vypustit s méně než 50% šancí na přežití, v zimním a letním období hladovění , nebo žít v zajetí s plnou miskou a čerstvou zeleninou a ovocem každý den ale s možností výběhu jen v bytě... bydlí na balkoně a pokud jsem doma, má otevřenou kralikarnu a možnost kdykoli přijít do obýváku, s kočkama se honí po bytě, myslím, že i on sám si myslí že je kočka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2019 16:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejdříve by mě zajímal důvod,proč je zajíc odchovaný v bytě.Jinak vypustit ho na vhodném místě můžete,určitě v přírodě hladovět nebude a bude to pro něj daleko lepší než v bytě..U nás je zajíců poměrně dost, a už jsem viděla vícekrát,že když jdu se psema ven a ze sadu nám naproti běžela kočka,běžel za ní zajíc.Naši psi si zajíců nevšímají a tak ani zajíci se nijak neplaší a často sedí jen pár metrů od nás a ani se nehnou.To ale neznamená,že by neutekli kdyby se k nim psi přiblížili.Tak velkému zajícovi kočka nic neudělá.

Janae1

5.8.2019 16:25
Janae1

XXX.XXX.160.6

Spíš bych ho pustila.
Když jsem byla malá, odchovali jsme pár divokých zajíců (nebo králíků, čert ví), všichni se zdálí krotcí, ale nakonec zdivočeli a utekli. Pamatuji, že se dospělí shodli, že divoký zajíc vždy nakonec zdivočí, probudí se v něm volání přírody, že takových králíků už viděli.

5.8.2019 16:42
smazena

XXX.XXX.123.166

zajicka mi prinesli jako mimino ktere nasli v dire kdyz se bagroval pozemek na dum a vzhledem k tomu ze matka by se pro nej uz asi nevratila kvuli vystavbe , zajicka vzali a misto toho aby ho dovezli do nejake zachranne stanice, ocitl se u mne. 90% mladat zajicu v zajeti neprezije, ten muj mel stesti, byla nutna navsteva veterinare a specialni strava ale povedlo se. Vím, ze jsem spise mela zavolat nejakeho odbornika ale po tom, co jsem se docetla na netu a videla fotky chovanych zajicu v drevenych ubykacich kde podlahu tvorilo pletivo, zrejme proto aby se po nich nemuselo moc uklizet - a to se jednalo o zachrannou stanici, tak jsem se rozhodla ze se o nej postaram sama, s tim, ze ho pozdeji vypustim, pokud prezije. Na netu jsem se taky docetla ze zajicu rapidne ubyva, dokonce myslivci uz snad maji i zakaz je strilet a snazi se je umele chovat a vypoustet zpet do prirody. Spousta zajicu pry umira hlady a podvyzivou diky monotonni strave, ze se pestuje vsude jen repka a pokud se jeste najde pole s vojteskou nebo necim jinym, kdyz se poseka zajic opet hladovi. Lide si mylne mysli ze zajic zere jen travu. Bohuzel. A je jasne, ze jsem si na nej taky uz zvykla Ale vim, ze zajic polni patri do prirody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík