Králičci mi nepřibírají na váze

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2019 11:53
karel oveckar

XXX.XXX.61.153

Dobrý den, králičci se mi narodili v dubnu, a červenci mi prodělali nemoc - kokcidiózu, kdy mi jich několik umřelo, ale větší část se mi podařilo zachránit. Od této doby mi králičci nepřibírají na váze. Dostávají 2x denně seno - otavu. Jak je můžu opět vykrmit? Kokcidiózu dostali, z přechodu stravy z trávy na seno. Prosím poraďte co s tím mám dělat.

30.8.2019 12:18
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Čím jiným je krmite,něž senem?
Kralik potřebuje obili,tedy ječmen a granule,vasi kralici po kokci nejlépe ovesne vločky ,než se trochu spravi..

30.8.2019 12:20
ančovička1

XXX.XXX.33.251

..a kokcidiozu dostali nejspis z podvýživy..

30.8.2019 12:45
karel oveckar

XXX.XXX.61.153

Z podvýživy je dle mého a je nesmysl. I veterinář mi řekl, že ty bylo vlivem přechodu a jinou stravu.

30.8.2019 14:52
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Pokud kraliky krmite jen senem nebo trávou,jsou podvyziveni..podvyziveny králík je oslabený a lehce ho kokcidie usmrti..senem se ma krmit stále,travou jen prikrmovat plus to,co jsem psala,obili,granule..kokcidiozu jsem neměla nejmin 10let..

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.8.2019 16:49

Možná nijak,po prodělaném střevním onemocnění je běžná zakrslost.

30.8.2019 17:14
hona

XXX.XXX.192.253

to vypadá na ránu za uši a ohřát na pekáči... Pak důkladně vyčistit kotec a pořídit nový chov... Tito vám již nevyrostou a pokud ano, budou mít mizerné potomstvo...

Pořiďte nový chov a změňte způsob krmení...

30.8.2019 17:58

Kokcidiózu z přechodu z trávy na seno určitě nedostali.Zažívací potíže způsobuje náhlý přechod ze sena na trávu,ale ne opačně.Spíš žrali trávu znečištěnou výkaly nebo zapařenou.Pokud jste je léčil nějakým sulfacoxem,sulfakombinem či něco podobného,tak mají zničenou mikroflóru zažívání a trvá hodně dlouho než se vzpamatují.Také záleží na tom,co máte za plemeno,kolik váží,a jakých přírůstků je schopné.Pokud krmíte jen seno,případně jste krmil jen trávu,sice králík není podvyživený.Králík tisíce a milióny let žral suché a tvrdé rostliny a jeho zažívání je na to uzpůsobené a nezměnilo to an zai nějakých 2-3 tisíce let jeho domestikace a 50-100 let intenzivního chovu,ale nemůžete počítat s razantními přírůstky.Kupte králíkům kvalitní výkrmové granule a pomaličku jim je dávejte.Do jatečné váhy dorostou,ale na chov to nebude.Začněte znovu,přečtětě si něco o výživě a na léčbu kokci nebo i na prevenci použijte raději přírodní Emanox. Inspiraci najdete na stránkách http://klubvss.cz/klub/odborne-prispevky/

Přidejte reakci

Přidat smajlík