Mám takýto problém. Králiky chováme viac ako 20 rokov. Okrem bežných problémov som sa nestretol s týmto. Klietky som presťahoval do chlieva,prestál som chovať ošípané, prostredie čisté,vetrané. Tento rok mi pri 4 samiciach niečo mladé požralo,aj opakovane. Keď boli vonku tak som zbadal,že sa tam pohybujú aj potkany ale nezbadal som,že by mi ich zožral ani samice. Je to len tento rok. Jednu samicu som pripustil 3 krát,porodila ale podľa všetkého ich zožrala. Je možné aby sa to udialo u 4? Celkom u 10 vrhov? Sú rôzneho veku,nie sú príbuzné. Okrem prípadných myší by ich nemalo čo rušiť. Krmím výlučne senom a granulami. Tie psie granule čo majú urobíť ? Odstrašiť hlodavcov.Ďakujem.
Qwerts

XXX.XXX.149.199
Odpověděl jste si sám - potkani , dřív se nažrali u prasat, teď musí hledat jiný zdroj, že vyberou králičí hnízda je celkem běžné.
Ďakujem za reakciu. V určitom smere som si to aj pripúšťal. Lenže potkany nemajú núdzu o žrádlo. Neďaleko chováme sliepky a vždy je tam toho dostatok.Bývame na dedine a aj jeden alebo druhý sused chová aj ošípané čiže nie je problém pre žrádlo. Aj keď som mal zajačince na dvore viackrát som videl ako vychádzajú z klietky. Nikdy som nemal klietky tak zabezpečenú aby tam potkan nevošiel a nikdy som nemal takú škodu ako teraz. Keď zajačik uhynul našiel som ho nepoškodeného. Teraz buď tam neboli alebo boli načaté. Myslím si či to nie je agresívny potkan alebo neviem čo! Sused má samice len tak voľne v drevených krabiciach,Vrchná časť otvorená a nemá problém. Potkany kántrim ako sa dá no nie je to na 100% na ich pohyb. Čo sú to vodné potkany?
Jak máte zabezpečené kotce? Jsou tam nějaké škvíry a jak velké? (vzadu jako "odtokové" nebo pletivo ve dvířkách příp. poškozená prkna ve stěnách či podlahách) Pokud tam máte potkany, pak jsou s velkou pravděpodobností pachatelé oni. Pak by ještě přicházela v úvahu lasička, ale ta nyní spíš upřednostní myši, kterých je moc a moc..
Pokud máte možnost (už máte, zakoupit, půjčit..), tak tam dejte fotopast a uvidíte, co se vám tam pohybuje.
Vodní potkan se u nás říkalo ondatře.