Dobrý večer , chcela by som poprosiť o radu, keďže veterinari v Ba nejak si nevedia rady , mám 7 mesačného baranceka, ktorému sa stále vracia nádcha - pasterulozu sme vyterom s kultiváciou vylúčili .. prvý krát bral skoro 2 mesiace atb, zabral až enrofloxacin a to okamžite a tri mesiace pokoj .. teraz opäť , takze zas enro.. druhý týždeň , najprv sa zdalo že zaberá ale asi už sa vyvinula rezistencia .. opäť nádcha , zapálene oči , apatia a to je stále pod atb... ak by ste vedeli poradiť ako ďalej , nechcem o neho prísť , je to zlatíčko , za každé rady úctivá vďaka 🐰, prajem príjemný večer
PS: som tu prvý krát , takze ospravedlňujem sa , ak som netrafila správnu sekciu ..🙏
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když jste vyloučili pasteru,mohla by to být alergie.Na seno,podestýlku,prach cokoliv.
Ďakujem za reakciu , ale asi to nebude alergia, lebo vždy , keď sa stav zhorší , prestane prijímať potravu a je apaticky .. minuly týždeň som ho dva dni striekackovala , vodu a tekuté seno , zdalo sa že atb zabrali ale opäť sme zhoršení .. doma denne luxujem a vytieram podlahy , seno aj podstielku pár krát vymenili .. takze som v koncoch momentálne

Víte, tohle je opravdu špatné místo, kde hledat radu. Pokud kýchá můj králík, zabiju ho, ale chápu že tohle je mazlík a snažíte se mu pomoct. Jenže na to by byl potřeba veterinář, který se přímo zabývá králíky a jejich léčbou a těch moc není. Na vašem místě bych zkusila nějaký spolek co dělá králičí hop, ti určitě musí mít na někoho kontakt.

asi uhyne, pokud to takhle nezvládá.

Neporadím, ale mám osobnú skúsenosť s pasteurelozou s pred pár rokov ... Dotiahol som si do chovu super samca.Bol som v časovom strese a potreboval som pripustiť dve moje samice ...Samozrejme sa nakazili od toho noveho samca ... Nič s toho nebolo ani po liečbe ATB, Vybil som to všetko a som sa poučil. Mám na to poučku: Súboj s alkoholom a pasteurelozou sa neda vyhrať.... Mrzí ma to no je 90% šanca že ten mazlík skončí....